עבור לתוכן

האם חייבים לג'מפר כונן קשיח 250GB SATA2 של WD?

Featured Replies

פורסם

היי

בזמנו היתי מגמפר כוננים למאסטר או סלאב , ראיתי שבכונן שלי אין ביכלל גמפר , האם חסר גמפר, או שהיום כבר אין צורך.

רוני

פורסם

קיים רק בIDE, שם יכולת לחבר שני כוננים לחיבור יחיד בלוח. בSATA חיבור אחד=כונן אחד ולכן אין את ההגדרות האלה.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה.

אבל ראיתי באתר של החברה שיש אפשרות לגמפר , כך שיהיה SSC ENABLED, למה הכוונה?

רוני

פורסם

Spread Spectrum Clocking = SSC

אתה קנית דיסק להשתמש בו או לעשות ניסויים? מי ש- SSC חשוב לו, יודע מזה.

זה לא רלוונטי למשתמש ביתי, והיצרן לא יפתח קו ייצור נפרד לאחוז קטן של צרכנים שצריכים את SSC, אבל יש להם אפשרות לג'מפר.

פורסם

כבדרך אגב, למה יש בSATA את הג'מפר שמגביל מהירות קריאה/כתיבה ? אם אני אל טועה, במקום 3 ג'יגה ל1.5 ?

פורסם

הוא לא מגביל את המהירות אלא מעביר ממצב SATA 3G לSATA 1.5G. הוא מיועד ללוחות אם ישנים בעלי בקר SATA 1.5G עם בעיות תאימות.

פורסם
  • מחבר

היי

יש לי גם דיסק של 160 GB עם גמפר מחובר בצד ימין, זאת אומרת שהוא מכוון להעברה של רק 1.5 G?

פורסם

היי

יש לי גם דיסק של 160 GB עם גמפר מחובר בצד ימין, זאת אומרת שהוא מכוון להעברה של רק 1.5 G?

תלוי ביצרן ובדגם, אמור להיות כיתוב על המדבקה לגבי ג'מפרים.

אם זה WD1600JS שלך, אז הוא לא מג'ומפר ל- 1.5G

פורסם
  • מחבר

כן, שלי דגם WD1600JS ,

רוני

פורסם

תוציא את הג'אמפר

עריכה:

סליחה טעות, בדיסק הזה נראה לי ברגיל הג'אמפר אמור להיות בחלק הכי ימני.

פורסם
  • מחבר

היי

כבר הוצאתי את הגמפר, מעניין שכך עבדתי עם גמפר מוכנס בצד ימין עם לוח אם G31 כבר הרבה זמן, פשוט הוספתי עוד HD 250 על הלוח עם הHD 160 המדובר, כך יש לי 2 HD- מחוברים על לוח האם.

רוני

פורסם
  • מחבר

היי

שמתי לב שאם יש גמפר מחובר לדיסק, אז מתי שאני מעביר קובץ גדול מדיסק לדיסק קצב העברה הוא בסביבות 43 MB לשנייה.

בלי גמפר מחובר לדיסק , קצב העברה כ50 MB לשנייה , זאת אומרת שהגמפר מגביל במהירות.

רוני

פורסם

יש לי 2 דיסקים SATA WD AAKS וראיתי עשרות כאלה בכל מיני נפחים. אף אחד מהם לא היה מג'ומפר (לא כמו SEAGATE/MAXTOR/SAMSUNG).

לא יודע איזה דגם יש לך ומי שם לך ג'מפר על SSD ENABLED. בטח היגיע למכירה משלוח שיועד ללקוח שהזמין עם SSD ENABLED (או עודפים של הזמנה כזאת).

Jumper settings

ג'מפר של 1.5G לא מגביל שום דבר, גם הדיסקים של היום לא מגיעים לקצב ההעברה הזה (רק SSD עוברים אותו), זה רק לצורך תאימות לבקרי דיסקים ישנים.

פורסם

בדגם של פותח הדיון ג'אמפר בצד ימין זה מצב עבודה רגיל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים