פורסם 2010 במרץ 815 שנים האם קיים מתאם שכזה??מבירור מחירים אני מזהה שיש פער מאוד רציני במחירים של כונני NAS לעומת אותם נפחים בכונני USB ישירות למחשבאני מעוניין לחבר כונן גיבוי לרשת שיהיה בלתי תלוי במחשב שלי וכן שאני מפעיל תוכנה לגיבוי המחשב שלי בזמנים קבועים מראשהאם ישנו מתאם כזה שאני יכול למצוא ולחבר כונן לרשתואם כן האם הוא יעיל ומהיר וכמובן אמין ויציב ??תודהאסף
פורסם 2010 במרץ 815 שנים יש כמה אפשרויות וכולן עולות כמה מאות שקלים.אחד הפתרונות הזולים, במידה ויש לך כבר כונן חיצוני עם חיבור USB זה ה-Seagate FreeAgent DockStar. מחירו כ-480 ש"ח.מדובר על סוג של מתאם רשת כמו שאתה תארת. יש לו אפשרות לחיבור עד 3 כוננים חיצוניים דרך חיבור USB סטנדרטי ועוד חיבור מיוחד נוסף לכוננים הניידים של סיגייט. במקרה הראשון (חיבור USB סטנדרטי) קצב הקריאה נמוך יחסית כ-23MB לשניה (כתיבה 23) ואילו החיבור היעודי לכונן של סיגייט מעלה את קצב הקריאה לכ-32MB לשניה (קצב הכתיבה גדל במעט לכ-25MB לשניה).ישנם מארזים חיצוניים שכוללים חיבור לרשת שמחירם אולי זול יותר אך קצבי העברה שלהם נמוך מזה של המתאם של סיגייט.הסיבה שכונני רשת יקרים יותר היא מכיוון שנדרש כאן יותר מבקר פשוט כפי שיש בכונן חיצוני בחיבור ישיר. יש צורך במעבד, זכרון יעודי, מערכת הפעלה ועוד. רשימת הכוננים/שרתים לאיחסון ברשת (NAS) ארוכה והיא תלויה בעיקר בתקציב שלך. המחיר מתחיל מאזור ה-900 ש"ח ל-1TB ועולה במידה ורוצים ביצועים טובים יותר ורשימת פיצ'רים ארוכה יותר.ל-ag43 למה אתה מתכוון במארז "נורמלי"? מה הדרישות שלך ומה התקציב?
פורסם 2010 במרץ 815 שנים מחבר iakovl:תודה רבה זה נראה מרשיםאבל מה שאורי רושם זה משהו מעניין שלא חשבתי עליו ממש לעומקהתקציב שלי הוא עד 700₪ לא יותרבכל אופן תודה על העזרהאם יש עוד משהו מעניין אשמח לדעת עליו
פורסם 2010 במרץ 815 שנים http://www.addonics.com/products/nas/NAS2XU2.asp400 ש"ח בארץ ותומך רק FAT32 לפי האתר.
פורסם 2010 במרץ 915 שנים אני מפעיל מכשיר אחד כזה. לא מדובר במכשיר NAS רגיל.על מנת לעבוד איתו נדרשת התקנת תוכנה על כל מחשב שרוצים שתהיה ממנו גישה למכשיר. בכל מחשב שבו מופעלת התוכנה נוצר כונן נוסף, שאת גודלו יש להגדיר בתהליך ההפעלה הראשון של התוכנה. מה שקורה זה שהדיסק/ים שבמכשיר מחולקים לכל אחד מהמחשבים המשתמשים במכשיר ואין בעצם תקיות שמשותפות לכולם.החסרונות של המכשיר הן:1. גודל השטח המיועד לכל מחשב מוגדר מראש ואין יכולת להרחיב אותו בעתיד (כן אפשר למחוק את המחיצה לגמרי וליצור חדשה).2. אין יכולת שיתוף של התכנים שעליו כמו ב-NAS רגיל. למשל לא ניתן להשתמש בו כשרת מדיה לכל המחשבים ברשת כמו שניתן בכל NAS ביתי אחר.לדגם שמופיע בלינק יש שני חסרונות נוספים:1. הוא מיועד לכונני IDE מיושנים.2. חיבור הרשת שלו הוא 10/100 ולא 10/100/1000 (גיגהביט).יש לו יתרון אחד. מכיוון שלכל מחשב יש גישה רק למחיצה שלו אז רמת האבטחה של הנתונים בתוך הרשת המקומית גבוהה. אין סיכוי שמישהו על מחשב אחד ימחק/ישנה נתונים של מחשב אחר.אני משתמש בו לצרכי גיבוי של 3 מחשבים שמחוברים ברשת מקומית. הוא פשוט חסך רכישת כונן נפרד לכל אחד מהמחשבים. יש לציין שהוא נרכש לפני מספר שנים ,כשההצע בארץ היה דל, היום לא הייתי רוכש אותו.
פורסם 2010 במרץ 1115 שנים נתקלתי הבוקר בביקורת על מוצר חדש של חברת Iomega שנראה iConnect. הוא עושה את מה שאתה מחפש. מחירו בארה"ב 100$.למכשיר יש אפשרות חיבור חוטית לרשת כמו גם חיבור אלחוטי. הוא כולל 4 חיבורי USB לדיסקים חיצוניים. החיבורים יכולים גם לשתף מדפסות (לא כל מדפסת) מה שהמכשיר של Seagate לא יודע לעשות.הוא כולל כמעט את כל הפיצ'רים שיש למכשירי ה-NAS הביתיים של iomega, מה שאומר שיש למכשיר יכולות מצויינות של גיבוי. למעשה לא צריך תוכנת גיבוי על המחשב שרוצים לגבות אלא רק להגדיר את התיקיות שרוצים לגבות כתיקיות שיתופיות והמכשיר יודע למשוך מהם את הקבצים לבד. אפשר לגבות בין מחשב כלשהו ברשת והדיסקים שמחוברים למכשיר ואפשר אפילו להגדיר למכשיר לבצע גיבוי בין שתי תיקיות שיתופיות שנמצאות שתיהן על מחשבים שמחוברים לרשת (גיבוי ממחשב אחד לשני).כמו כן הוא יודע להזרים תמונות, מוזיקה ולהוריד טורנטים לבד ישר לדיסק המחובר אליו.כמובן שהמהירויות לא מזהירות היות ומדובר בדיסק שמתחבר ב-USB. עם דיסק שמפורמט ל-NTFS הקצבים הם 8.5MB לשניה בכתיבה ו-23MB לשניה בקריאה. במידה והדיסק מפורמט ל-FAT32 אז קצב הכתיבה משתפר לכ-17MB לשניה (קצב הקריאה נשמר על 23MB לשניה).יוצא שמבחינת ביצועים נטו הוא נחות במעט מזה של Seagate אבל מבחינת יכולות אחרות הוא טוב יותר.חבל שהם לא חשבו על חיבור eSATA שהיה יכול להפוך את המכשיר ללהיט ממש (אבל מין הסתם היה מיקר את המכשיר).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.