עבור לתוכן

admistrator has prohibited access to cd/dvd rom ובעיות בזיהוי ההתקנים

Featured Replies

פורסם

היי אנשים

במחשב עליו מותקנת XP home

ומותקנים הרכיבים: הציפ: intel pentium 4 530j 300MHZ, לוח האם: ntel avalon d915gav (כן המחשב ההוא של החבר)

הופיעה פתאום (לא זכרו להסביר לי אם קדמה לכך פעולה מסויימת) ההודעה: admistrator has prohibited access to cd/dvd rom

הדבר קרה בחשבון מנהל - שתכלס הינו החשבון היחיד המופעל במחשב, אם כי נוצר גם חשבון dot.net (ע"י התוכנה) וחשבון אורח, שניהם בלתי פיעלים כרגע.

במבט על "המחשב שלי" ניתן היה לראות מין סימן אין-כניסה אדום על כל ההתקנים שאינם קשיחים: הכוננים האופטים, הפלופי (שמנותק) וגם ה- DOC.

1. עשיתי חיפוש ומצאתי שהתוכנה "Intel Desktop Utility" (או תוכנות המגיעות איתה) שהיתה מותקנת על המערכת ייתכןואשמה בעניין.

2. עשיתי שחזור מערכת ללפני מספר ימים, טרם קרתה הבעיה - לא חל כל שינוי.

3. הסרתי את התוכנה (בעזרת הוספה והסרה של תוכנות היות ולא היתה לי גישה ל- doc) ואתחלתי את המערכת.

4. עקב כך ההתקנים הפסיקו להיות בלתי נגישים אולם הפכו ללא מזוהים (תמונה).

5. דרך מנהל ההתקנים הסרתי את התקנות 2 הכוננים האופטיים בתקווה שהמחשב ימצא אותם מחדש וכמו שצריך.

6. אתחלתי את המערכת ואכן ההתקנים נמצאו אולם נשארו בלתי מזוהים (אותה תמונה).

7. כרגע המצב הוא שלמרות שהם בלתי מזוהים הן דרך "המחשב שלי" והן בצורה פרטנית, הם בהחלט מזוהים דרך מנהל ההתקנים ודרך "חומרה" (תמונה) ונאמר שעובדים היטב. כן ניתן להפעיל הן את ה- DOC והן את צורב ה- DVD (שמשום מה מופיע ב"מחשב שלי" כ- CD. אולם את קורא ה- DVD (מופיע בתמונה כ-כונן DVD "E") ניתן לפתוח ולסגור אבל לא לגשת למיידע.

השאלה, כיצד להביא את כל ההתקנים לתפקוד מלא ורגיל?

תודה לעוזרים ויום כתום

נתונים נוספים:

צורב DVD מותקן ועובד חלקית: optical DVD RW AD 7240S

קורא DVD מותקן - נראה משסוגל כרגע רק להפתחת ולהסגר: HL-DT-ST DVD ROM GDR8163B

אגב, לא הייתי בטוחה אם זהו הפורום הנכון לבעיה. היה ולא, אשמח אם הת'רד יועבר לפורום המתאים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

בואי נעשה קצת סדר.

מה כרגע הבעיות שקיימות עם הכוננים?

פורסם
  • מחבר

היי יבגני

תודה על ההתיחסות

בדקתי שוב את המחשב הזה ונראה ש:

1. כאמור משום מה 3 ההתקנים (שני אופטיים ודוק) אינם מזוהים

2. נראה ששני האופטיים (כאמור אחד צורב, שני רק קורא) עובדים, אבל

זמני תגובה אטיים בהרבה ממקודם

1. מסוגלים לקרא תמונות וקבצי מוזיקה אם לפעמים יש בעיה בגישה אל הקבצים בפעם לאחר ההכנסה (נניח חסגרתי את התקן ואני מנסה לגשת אליו לאחר סגירה)

2. כרגע עושה רושם שיש בעיה כלשהיא לקרא קבצי וודאו אבל איני בטוחה אם זה בגלל מחסור במקודדים של המדיה פלייר 9 (טרם הורדתי עבורו 11) או משהו אחר. ממשיכה לעשות בדיקות עם VLC פורטבול וקבצי וידאו שאעביר ממחשב אחר.

3. עדיין לא בדקתי לגבי צריבה.

אגב, מעבר לזמני התגובה הארוכים והאין הופעה של הצלמית המזהה, היות ומחשב רק לא מזמן הושב אליו מפוירמוט והתקנה וטרם הותקנו כל התוכנות והמקודדים או נוסו כל מיני הקבצים איני יודעת איזו תקלה קשורה לעניין ואיזו לא.

פורסם

הסרת דרייברים של צ'יפסט ולאחר מכן Uninstall של הבקר של ההארדיסק דרך מנהל ההתקנים .

התקנה מחדש דרייברים של צ'יפסט ..

תחזור עם תוצאות.

פורסם

בנוסף לדבריו של INFERNo הייתי ממליץ גם לבדוק אם יש משהו מועיל ב Windows update.

פורסם
  • מחבר

הסרת דרייברים של צ'יפסט ולאחר מכן Uninstall של הבקר של ההארדיסק דרך מנהל ההתקנים .

התקנה מחדש דרייברים של צ'יפסט ..

תחזור עם תוצאות.

תודה על התשובה, INFERNo

ראשית כמה פרטים ואז שאלות

1. נראה שבעזרת VLC פורטל (1.05) האופטיים מסוגלים לנגן לפחות חלק מקבצי הוודאו

2. למרות שבינתיים נראה שיש לי בעיות עם תוכנת הצריבה המתאימה, נראה שהצורב גם מסוגל לצרוב.

עדיין להסיר את הדרייברים?

אם כן, היות וטרם יצא לי להסיר דרייברים כאלה, והיות ונראה שאינם מופיעים דרך your uninstaller אשמח אם תוכל לומר לי כיצד להסירן

בנוסף לכך אמרת לי לעשות uninstall על הבקר של הארדיסק. אני תוהה, האן אתה מתכוון לכל "בקרי ide ata/atapi" או רק לחלק מהם? (תמונה)?

בנוסף, או האם זה לא אמור לעשות לי בעיות באותו רגע עם המחשב, או שמיד לאחר מכן אני אמור לאתחל אותו. ובכלל, אני לא אמור לעשות uninstall שוב להתקנים האופטיים?

אגב, אני=את

בנוסף לדבריו של INFERNo הייתי ממליץ גם לבדוק אם יש משהו מועיל ב Windows update.

תודה יבגני,

הייתי באתר של windows update לא היו כל עדכונים קריטיים להתקנה

מה שכן, התקנתי את את מדיה פלייר 11 (ופתאום נראה שכמה סרטים שכן הצליחו להיות מנוגלים קודם דרך ה- VLC פורבול פתאום עושים צרות (שזה קצת מוזר)

מעבר לכך ראיתי עוד כמה עדכונים מוצעים שאיני יודעת אם להורידם (תמונה)

בעיקר אלה שפתחתי (לגבי הדוט נט אני תוהה אם זה לא מיותר היות ומעבר (אולי) לדרייבר של כרטיס הקול, לאדם הזה אין בכך שימוש.

תודה

פורסם

אכן כן לבקרי ה ULTRA ATA ואם לא מצליח אז לבקרים האחרים ושוב להתקין דרייברים מעודכנים של צ'יפסט .

ללא שום קשר מומלץ לעדכן את חבילות ה .NET במחשב למעודכנות ביותר בכדי להבטיח יציבות מערכת.

פורסם
  • מחבר

תודה INFERN

אעדכן את ה- .NET

אגב מה דעתך לגבי שאר העדכונים בתמונה?

רק אני לא ממש בטוחה כיצד להסיר את הדרייברים. אודה אם תוכל להסביר לי כיצד לעשות זאת בצורה טובה.

תודה

עריכה - קראתי באיזה מקום שהסרה של דרייברים שאינם בעלי ממשק ניהול (ואם אני זוכרת נכון לא ראיתי ממשק כזה בדרייברים של הציפסט) אמורים להיות מוסרים, דרך מנהל ההתקנים. פתחתי אותו, וראיתי כמה מועמדים לעניין אולם איני בטוחה.

מדובר על צי'פ של איטל ולוח של אינטל כך שהדרייברים אמורים להיות מבית אינטל. ובכל מקרה איני יודעת כמה פינימיים יש שם אבל הם הגיעו במקסימום שני דרייברים (אחד דרך לוח האם ואחד דרך הציפסט). איני בטוחה עם עלי להסיר כל שבר שכתוב שהוא דרייבר ושל אינטל, רק חלק או דברים אחרים (למשל שאינם מצויינים כדרייברים) לכן עשיתי צילום מסך של אזור התקני המערכת במנהל ההתקנים וסימנתי את אלה הרשומים כדרייברים של אינטל.

בנוסף

1.הקישור לאתר ההורדות של של הלוחות של אינטל (אין ללוח ספציפי) http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Desktop+Boards&ProductLine=Intel%C2%AE+915+Express+Chipset+Family+Boards&ProductProduct=Intel%C2%AE+Desktop+Board+D915GAV

2. הקישור לדרייבר של הציפסט שהינו בכלל היחיד מהדרייברים של אינטל שבסוף משמש את המערכת. http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=14713&ProdId=1673〈=eng

3. קישור לאתר ההודות של הציפסטים http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Chipsets&ProductLine=Desktop+Chipsets&ProductProduct=Intel%C2%AE+4+Series+Chipset&ProdId=2973&LineId=127&

FamilyId=40

4. קישור לדרייבר שהורדתי משם http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=17412&ProdId=2973〈=eng

אשמח אם משהו יוכל לעזור לי לזהות את הדרייבר שעלי להסיר כדי להתקין מחדש.

דבר נוסף, כאשר אני מסירה את ההתקנים של הבקרים, האם כמו האופטימים, המערכת מוצאת אותם בעצמה מחדש כאשר אאתחל שוב את המחשב, או שעלי לעשות משהו לשם כך?

שוב תודה

אגב, במערכת מותקנים לוח האם: ntel avalon d915gav, הציפ: intel pentium 4 530j 300MHZ, ו- XP HOME

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים