עבור לתוכן

ATI HD 5850 vs GeForce GTX 275 1792 mb

Featured Replies

פורסם

:sleep:....

פותח הדיון, HD5850 עדיף.

פורסם

עוד אחד, קודם כל אל תציג כל פיצ'ר שאני מזכיר כאילו התכוונתי שבשביל זה צריך לקחת כרטיס X על פני כרטיס Y.

ואם כבר, כדאי שתפתח את העיניים כי CUDA מנוצלת ע"י המשתמש הביתי כבר מזמן. זה אתה שמחוץ לעניינים.

מצאת 5 תוכנות שמעניינות אותך ? כל הכבוד הנה כבר יש לך שימוש בזה. אל תכליל ותקבע שאילו ה-5 היחידות.

לא ברור לי איפה "מערכי CUDA" ו"מחשבי על" קשורים לדיון בכלל...

ו-physx, בסך הכל תוספת תוכן \ eye candy. המפתחות לא מספיק טיפשות להשתמש בזה ? מאוחר מדי, הן משתמשות. בוקר טוב.

לא מספיק משמעותי בשבילכם ? זה מה יש וזה עדיף על כלום. אנשים שממליצים על כרטיסי מסך יקרים בעוד שלא איכפת להם מהגדרות ופירוט גראפי, עד לרמה כל כך נחותה של "אני צריך eyecandy רק בכותרים שמכרו מליונים" או "זה לא מספיק וואוו". פשוט אין לי מה לומר על גישה כזאת... :s07:

ad_box, הכרטיסים לא כאלה רחוקים אחד מהשני, אבל בכל זאת לא אמרתי שהם "ברי השוואה". פותח דיון שאל על השניים, והוא אפילו קיבל גראף השוואות. HBAO / HDAO / SSAO וכו' כמובן זמינים לכרטיסי ATI כל עוד המשחק תוכנת להשתמש בהן. אני מדבר על תכונה של הדריבר של NV שפותחת HBAO במשחקים שלא תומכים בזה במקור. אתה מוזמן לנסות להפעיל HBAO ב-L4D2 כמו בתמונה שקישרתי קודם, בהצלחה.

FPS ממוצע על הנייר לא תמיד מראה את כל התמונה. גראף FPS על ציר זמן - זה כבר הרבה יותר אמין כשבודקים עקביות ביצועים.

איכות הסביבה ? עשה לי טובה, זה שאתה קונה כרטיס שזולל חשמל פחות מכרטיס אחר לא אומר שהוא לא זולל חשמל. ה"פחות" הזה לא עושה אותך ירוק.

פורסם

הפיצ'רים האלה זה שטויות ליד כל היתרונות של HD5850 על ה275GTX

הכרטיס עצמו פשוט יותר טוב

כאן כבר אתה צריך לבחור אותו ולא את הכרטיס עם היותר פיצ'רים

במיוחד שזה תומך באולי איזה 3 משחקים שתשחק ויוסיף לך אבן פה אבן שם

פורסם

עוד אחד, קודם כל אל תציג כל פיצ'ר שאני מזכיר כאילו התכוונתי שבשביל זה צריך לקחת כרטיס X על פני כרטיס Y.

ואם כבר, כדאי שתפתח את העיניים כי CUDA מנוצלת ע"י המשתמש הביתי כבר מזמן. זה אתה שמחוץ לעניינים.

מצאת 5 תוכנות שמעניינות אותך ? כל הכבוד הנה כבר יש לך שימוש בזה. אל תכליל ותקבע שאילו ה-5 היחידות.

לא ברור לי איפה "מערכי CUDA" ו"מחשבי על" קשורים לדיון בכלל...

ו-physx, בסך הכל תוספת תוכן \ eye candy. המפתחות לא מספיק טיפשות להשתמש בזה ? מאוחר מדי, הן משתמשות. בוקר טוב.

לא מספיק משמעותי בשבילכם ? זה מה יש וזה עדיף על כלום. אנשים שממליצים על כרטיסי מסך יקרים בעוד שלא איכפת להם מהגדרות ופירוט גראפי,

עד לרמה כל כך נחותה של "אני צריך eyecandy רק בכותרים שמכרו מליונים" או "זה לא מספיק וואוו". פשוט אין לי מה לומר על גישה כזאת... :s07:

ad_box, הכרטיסים לא כאלה רחוקים אחד מהשני, אבל בכל זאת לא אמרתי שהם "ברי השוואה". פותח דיון שאל על השניים, והוא אפילו קיבל גראף השוואות.

HBAO / HDAO / SSAO וכו' כמובן זמינים לכרטיסי ATI כל עוד המשחק תוכנת להשתמש בהן. אני מדבר על תכונה של הדריבר של NV שפותחת HBAO

במשחקים שלא תומכים בזה במקור. אתה מוזמן לנסות להפעיל HBAO ב-L4D2 כמו בתמונה שקישרתי קודם, בהצלחה.

FPS ממוצע על הנייר לא תמיד מראה את כל התמונה. גראף FPS אל מול זמן - זה כבר הרבה יותר אמין כשבודקים עקביות ביצועים.

איכות הסביבה ? עשה לי טובה, זה שאתה קונה כרטיס שזולל חשמל פחות מכרטיס אחר לא אומר שהוא לא זולל חשמל. ה"פחות" הזה לא עושה אותך ירוק.

HDAO וSSAO זמינים גם בתוך הדרייבר של ATI, לגבי HBAO לא בדקתי עדיין.

ולא הבנתי מה אתה רוצה מהבדיקות FPS, הם מריצים את המשחק לכמות זמן מסויימת ובודקים, זה לא אמור להשתנות כ"כ אם תשחק שעה, שעתיים או שלוש, ובנוגע לאיכות הסביבה, הHD5850 הוא ההפך מזללן חשמל, הוא צורך מעט מאוד במנוחה ובמאמץ הוא משפשף את ה4850, לעומת זאת ה275GTX צורך כמאה וואט יותר במאמץ, ועוד כ10-20W יותר במנוחה.

ולגבי Physx - אתה מודע לכך שיש במקרה הטוב 2 משחקים physx מעניינים? על כל ה10 האחרים אני בספק אם מישהו שמע עליהם.

פורסם

יש לך שימושים לCUDA ? נפלא. ספר לי על משהו לא איזוטרי שעשית עם זה ? תכונה שהמיינסטרים יהנה ממנה ביום יום ? ותראה לי שאי אפשר לעשות את זה עם STREAM של ATI...

והמשחק היחיד שמשתמש בפיזיקס בצורה משמעותית, נכון להיום, זה הדמו האחרון של NV. בכל השאר מדובר על EYECANDY. אם הכרטיסים היו באותה הרמה, אז באמת זה היה משחק לטובתם של NV, אבל אתה משווה EYECANDY לביצועים ?

אין לי שום כוונה להתווכח איתך. ניכר שיש לך רגשות עזים לNV, שזה נפלא. אבל אתה מאוד מקובע בדעתך, ומטעה אחרים.

בעיקר כי תואר המומחה שלך (שהרווחת ביושר - אל תקרא שוב בעוינות ::) ) מתקף את דעתך על פני דעות אחרים...

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר אני מחפש כרטיס שיחזיק לי לאורך זמן. וייתכן מאוד, כמו שהוזכר כאן קודם, שבגלל ש nVidia מנסה להתחכם ולהיות בלעדית לטכנולוגיה חדשה שהיא פיתחה היא גם תיפול איתה כמו שקרה לה בעבר עם טכנולוגיית ה- 3DFx, שיעזור לה בכמה כותרים (שאגב יעבדו מצויין גם על ה 5850) אבל לא יותר מזה.

בקשר ל DX11, לדעתי זה הולך להיות התקן שיבוא בשנים הקרובות וינוצל בהרבה יותר אפליקציות ומשחקים מאשר כל הפיצ'רים האחרים של nVidia.

לכן, בהסתכלות לטווח הארוך ואם להישאר על אותה רמת מחיר (שלפעמים יש לאנשים נטיה לשכוח מזה), נראה שה- 5850 יאריך ימים יותר מאשר ה- 275 כיוון שהוא חדש יותר, מתקדם יותר, בעל טכנולוגיה מפותחת יותר, מתחמם פחות (דבר שגורם לבלאי מופחת), צורך פחות אנרגיה (שתגרום לבלאי קטן יותר לספק הכוח ולשאר הרכיבים) ונותן לי אפשרות גם לחבר אותו לטלויזיה אם אני ארצה.

פורסם

יש לך שימושים לCUDA ? נפלא. ספר לי על משהו לא איזוטרי שעשית עם זה ? תכונה שהמיינסטרים יהנה ממנה ביום יום ? ותראה לי שאי אפשר לעשות את זה עם STREAM של ATI...

והמשחק היחיד שמשתמש בפיזיקס בצורה משמעותית' date=' נכון להיום, זה הדמו האחרון של NV. בכל השאר מדובר על EYECANDY. אם הכרטיסים היו באותה הרמה, אז באמת זה היה משחק לטובתם של NV, אבל אתה משווה EYECANDY לביצועים ?

אין לי שום כוונה להתווכח איתך. ניכר שיש לך רגשות עזים לNV, שזה נפלא. אבל אתה מאוד מקובע בדעתך, ומטעה אחרים.

בעיקר כי תואר המומחה שלך (שהרווחת ביושר - אל תקרא שוב בעוינות ::) ) מתקף את דעתך על פני דעות אחרים...

[/quote']

עוד אחד, לא חסרים שימושים יומיומיים ואני יחסוך מלהכנס לשמות כי ברור לי מה השלב הבא - לפסול כל תוכנה ותוכנה שאני ירשום פה. לא תודה- תחקור לבד. ונכון שעם stream אפשר לעשות דברים, אבל אם מדברים על פוטנציאל לא ממומש - זה בדיוק stream. המבחר דל בהרבה.

וברור ש-GPU physx זה eyecandy (תורם לדינאמיות המשחק, אבל אתה לא יודע כי לא ניסית). מה רע בתוספת גראפית?

אני לא "משווה eyecandy לביצועים", אולי שמתי את זה מול טסלציה של DX11 או אפקטים אחרים ה"זניחים" באותה המידה.

אבל אם כבר אתה רוצה להכנס לזה - במשחקים שנותנים מעל 60fps עם הכרטיסים האילו (וידוע שיש מלא כאלה), הפרשי הביצועים הופכים לא רלוונטים, ואופציה לאקסטרה eyecandy תמיד מבורכת.

אתה אומר שאני מקובע עם רגשות עזים ומטעה אחרים (כי אני מתייחס לגראפיקה?!), אותו דבר אפשר לומר עליך.

לא הטעתי אף אחד ולא המלצתי על אף אחד מהכרטיסים. הבנת הנקרא..?

HDAO וSSAO זמינים גם בתוך הדרייבר של ATI, לגבי HBAO לא בדקתי עדיין.

ולא הבנתי מה אתה רוצה מהבדיקות FPS, הם מריצים את המשחק לכמות זמן מסויימת ובודקים, זה לא אמור להשתנות כ"כ אם תשחק שעה, שעתיים או שלוש, ובנוגע לאיכות הסביבה, הHD5850 הוא ההפך מזללן חשמל, הוא צורך מעט מאוד במנוחה ובמאמץ הוא משפשף את ה4850, לעומת זאת ה275GTX צורך כמאה וואט יותר במאמץ, ועוד כ10-20W יותר במנוחה.

ולגבי Physx - אתה מודע לכך שיש במקרה הטוב 2 משחקים physx מעניינים? על כל ה10 האחרים אני בספק אם מישהו שמע עליהם.

ad_box, אתה אומר שניתן להכריח HDAO / SSAO עם דריבר של ATI למשחקים שלא תומכים בזה בכלל (אין אופציה בתפריט המשחק) ? תוכיח.

(אתה בטח מתבלבל עם SSAA שזה בכלל AA)

בקשר לבדיקות FPS, דוגמא הכי פשוטה וקיצונית - רגע אחד 60fps רגע אחר 20fps וחוזר חלילה - ממוצע 40fps - שחיק ? לא!

וזאת סתם דוגמא להמחיש עקביות FPS כי דיברנו על ניירות, בלי שום קשר לכרטיס ספציפי.

לסיכום, תמיד שאני מזכיר איזה פיצ'ר שלא רשום עליו ATI אתם ישר קופצים באנטי ועושים מהומה, אז אני כמובן תורם עוד מידע בנושא.

אחר כך יש לכם את החוצפה לומר שאני ממליץ על כרטיס (שבכלל לא המלצתי) בגלל הפיצ'רים הללו. כל פעם מחדש אותו סיפור. אתם משעממים.

TheHungryOne, תתחדש ;)

פורסם

עוד אחד, לא חסרים שימושים יומיומיים ואני יחסוך מלהכנס לשמות כי ברור לי מה השלב הבא - לפסול כל תוכנה ותוכנה שאני ירשום פה. לא תודה- תחקור לבד. ונכון שעם stream אפשר לעשות דברים, אבל אם מדברים על פוטנציאל לא ממומש - זה בדיוק stream. המבחר דל בהרבה.

וברור ש-GPU physx זה eyecandy (תורם לדינאמיות המשחק, אבל אתה לא יודע כי לא ניסית). מה רע בתוספת גראפית?

אני לא "משווה eyecandy לביצועים", אולי שמתי את זה מול טסלציה של DX11 או אפקטים אחרים ה"זניחים" באותה המידה.

אבל אם כבר אתה רוצה להכנס לזה - במשחקים שנותנים מעל 60fps עם הכרטיסים האילו (וידוע שיש מלא כאלה), הפרשי הביצועים הופכים לא רלוונטים, ואופציה לאקסטרה eyecandy תמיד מבורכת.

אתה אומר שאני מקובע עם רגשות עזים ומטעה אחרים (כי אני מתייחס לגראפיקה?!), אותו דבר אפשר לומר עליך.

לא הטעתי אף אחד ולא המלצתי על אף אחד מהכרטיסים. הבנת הנקרא..?

ad_box, אתה אומר שניתן להכריח HDAO / SSAO עם דריבר של ATI למשחקים שלא תומכים בזה בכלל (אין אופציה בתפריט המשחק) ? תוכיח.

(אתה בטח מתבלבל עם SSAA שזה בכלל AA)

בקשר לבדיקות FPS, דוגמא הכי פשוטה וקיצונית - רגע אחד 60fps רגע אחר 20fps וחוזר חלילה - ממוצע 40fps - שחיק ? לא!

וזאת סתם דוגמא להמחיש עקביות FPS כי דיברנו על ניירות, בלי שום קשר לכרטיס ספציפי.

לסיכום, תמיד שאני מזכיר איזה פיצ'ר שלא רשום עליו ATI אתם ישר קופצים באנטי ועושים מהומה, אז אני כמובן תורם עוד מידע בנושא.

אחר כך יש לכם את החוצפה לומר שאני ממליץ על כרטיס (שבכלל לא המלצתי) בגלל הפיצ'רים הללו. כל פעם מחדש אותו סיפור. אתם משעממים.

TheHungryOne, תתחדש ;)

זה שלא רשמת "אני ממליץ על 275GTX ולא על HD5850" לא אומר שלפי מה שאתה כותב אתה חושב אחרת

במקום לבוא לפה ולירשום פה פיסקאות על היתרונות של ה275GTX ואז להגיד לא המלצתי עליו אז פשוט תמליץ עליו וזהו

אתה לא צריך להתווכח עם כל הפורום

לפותח האשכול, אין מה להשוות בין 2 הכרטיסים האלה, הם אפילו לא מתחרים

אתה יכול נגיד להשוות בין 275GTX לבין HD4890 שלהם יש בערך את אותם ביצועים אבל ל275GTX יש את הPHYSIX והCUDA אבל הוא עולה איזה 200 שקל יותר אז אתה צריך לשקול אם תוספת קטנה לגראפיקה שווה את המחיר

אבל כשאתה מדבר על כרטיס בין האחרונים שיצא עם טכנולוגיה הכי חדשה נכון להיום שפולט הרבה פחות חום,צורך הרבה פחות חשמל, ובעל יתרון ביצועים של בערך 20% ויכולת אוברקלוק הרבה יותר טובה שאם תשתמש בה אז הפער יגדל הרבה יותר, עם טכנולוגית הEYEFINITY אם יש לך כמה מסכים ובא לך לשחק על רז' גבוהות במיוחד וכמובן DX11 שאין מה להשוות אותו לPHYSIX וכל החרטה של NVIDIA כי כשיתחילו לצאת הגלים החדשים של המשחקים כולם יצאו בDX11 ולא כמו PHYSIX שאולי איזה 10% מהמשחקים ישתמשו בו

אז בשביל תוספת לא מורגשת לגראפיקה לא הייתי הולך על כרטיס מסך שהוא גרוע יותר בהכל ועוד בהפרש משמעותי חוץ מאיזה 2-3 פיצ'רים שיתנו לך EYECANDY לא מורגש

פורסם

לפותח הדיון אני חושב שקיבלת יותר מידע ממה שרצית

מקווה בשבילך שתעשה את ההחלטה הטובה לך

ולשאר החברה אתם נראים פה כמו ילדים קטנים תפסיקו לריב

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, חברים. זה קצת יותר ממה שציפיתי למען האמת, אבל קיבלתי את התשובות שלי. הרבה בזכות הפוסט של ידינו המומחה עם הלינק לאתר של Hardware Canucks שסיפק שם השוואה מצויינת וסיכם את הכל בכמה שורות:

Pros:

- Fastest GTX 275 out there

- Beats a GTX 285 hands down

- Great accessory package

Cons:

- Too little too late

- Outgunned and outpriced by the HD 5850

- Inefficient compared to the competition

-

ובעצם חתם את העיסקה לטובת ה- HD5850.

אני מאמין ומקווה שאזכה לקבל ממנו מספר שנים של נחת כמו שנהניתי מה GeForce 6600GT שלי עד היום עם קרוב ל-0 תקלות.

ושוב, תודה לכל מגיבים :xyxthumbs:

:hi: :hi:

פורסם

אם אתה יכול, חכה שבועיים עד חודש שיצאו החדשים של NV - גם יגדילו לך את האפשרויות וגם יוזילו את מחירי הכרטיסים הקימיים.

ואני לא הייתי מזניח את ה 3DVISION כ"כ מהר. אז אם אתה לא מתכוון להחליף כרטיס מסך ב4 שנים הקרובות כדי שתשקול לחכות לNV.

פורסם

פותח הת'רד תתחדש :), הדיון הזה לא יהפוך למלחמת פאנבויז נוספת

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים