עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

נערה פרובוקטיבית ש"נותנת" או אונס אכזרי? - דיון על מקרי האונס האחרונים

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3857540,00.html

אני מסכים נורא עם הכתבה, לא ייתכן שהילדה תהיה קורבן לאונס ויוטחו

בה האשמות כאילו היא הייתה אשמה באונס.

אני אמנם מבין את ההורים המגוננים ושהם רוצים להתכחש למציאות של מה עולל בנם,

אך אין מה לעשות, על הפשעים שנעשו על ידי ילדיהם יש לשלם את המחיר.

פורסם

נראה מה יהיה העונש פה ..מכיר מקרה דומה מאוד מקרוב שבסופו המעורבים נשלחו ל 1-3 שנים מחבוש

פורסם

אני לא מכיר את הסיפור הספציפי ואין לי שום רצון לקרוא את הכתבה (החופרת) לעומק בשביל להבין אותו.

אבל אם מדובר באותו מקרה סטייל "השרמוטה מבסיס חיל האוויר", ולמעשה לא היה פה שום אונס אלא פשוט יחסי מין בהסכמה מלאה וההגדרה הדבילית ל"אונס" היא רק מפאת הגיל (שבמקרה של חיל האויר הבחורה פשוט שיקרה לגביו, במקרה הזה אני לא יודע) - במקרה כזה דעתי דיי מובנת משני המשפטים האחרונים אני מניח.

פורסם

^^^

הנערה כאן לא הייתה בת 16 ששכבה עם בני 20~ ושיקרה בנוגע לגילה.

קודם כל,

כן, זה אונס. ולפי דעתי הנערים ראויים לענישה המרבית הקיימת בחוק (שלדעתי סלחני מדי)

שנית,

מי שאשם זה ההורים. אין לי כוח לחפור בנושא, אבל מי שאשם זה החינוך (או חוסר החינוך) בבית,

וזה מה שמביא למצבים כאלה ואחרים של ילדים ונערים שמבצעים מעשים נוראיים כאלה ואחרים.

פורסם

אני לא מכיר את הסיפור הספציפי ואין לי שום רצון לקרוא את הכתבה (החופרת) לעומק בשביל להבין אותו.

אבל אם מדובר באותו מקרה סטייל "השרמוטה מבסיס חיל האוויר", ולמעשה לא היה פה שום אונס אלא פשוט יחסי מין בהסכמה מלאה וההגדרה הדבילית ל"אונס" היא רק מפאת הגיל (שבמקרה של חיל האויר הבחורה פשוט שיקרה לגביו, במקרה הזה אני לא יודע) - במקרה כזה דעתי דיי מובנת משני המשפטים האחרונים אני מניח.

לרוב אני מסכים איתך, אבל הפעם לא. העבירו אותה כמו רכב השכרה. התיייחסו אליה כמו לבובת מין. עלו עליה אחד אחרי השני, הכו אותה, כיבו עליה סיגריות. עם כל הכבוד זו לא בחורה "זורמת". זו בחורה שנאנסה באכזריות פעם אחר פעם במשך שלוש שנים. כל מקרה אונס תועד במצלמות וידיאו במטרה לשמש אמצעי לחץ. השתמשו בסרטים האלה כמו אקדח מוצמד לרקה תקיימי איתנו יחסים או שכל החומר מגיע לאינטרנט. אגב, סביר להניח שהצילומים הגיעו לרשת בכל זאת. ומה היא עשתה להם? בסך הכל נערה שחיפשה אהבה ופיתחה תלות באפס שהפך אותה לשפחת מין.

את ההורים אני דווקא לא מאשים. מה אתם רוצים שהם יגידו? מדובר בילדים שלהם, אחרי הכל. לא משנה כמה המקרה מזעזע הם לא יזרקו אותם לזאבים. גם אני הייתי לוקח את העו"ד הכי טוב שכסף יכול לקנות ומאשים את הנערה בהכל.

פורסם

אני לא מאשים את ההורים שמגנים על הילדים שלהם, זה התפקיד שלהם (למרות שבכל זאת, יש גבול לרוע שאפשר להגן עליו, קרבת דם או לא)

אני מאשים את ההורים בחינוך הקלוקל שהעניקו לילדיהם שגרם להם להגיע למצב הזה.

פורסם

אתה לא יודע איך הם חינכו את הילדים שלהם. חסר ילדים שקיבלו חינוך טוב והפכו לעבריינים? יש גבול כמה הורים יכולים להשפיע. אנחנו חיים בזמנים אחרים. שנות ה-50 חלפו מזמן.

פורסם

בתור בן נוער ,שחיי בתוך החברה הזות שלהם ,ורואה את כל זה מבפנים ,אני חייב לומר שבמיקרה הזה אני חושב שמדובר ביותר מיקרה מסוג "נערה פרובוקטיבית ש"נותנת" " ,אני חייב לומר שהיום ,נערות אפילו טובות ואיכותיות ,פשוט מיתנהגות כמו שרמוטות ,אין לי דרך אחרת לנסח את זה .

אני גר באזור טוב מבחינה סוציו-אקונומית ,ואפילו פה ,ההיתנהגות ,הן מצד הבנים והן מצד הבנות היא פשוט מגעילה ,באמת ,וזה לא רק בגילאים 16-18 ,היום זה מוקדם יותר ויותר .

אני חושב שיש פה בעייה של חינוך משתיי הצדדים ,לנערים ,הייתה אמורה להידלק נורה אדומה (אם הם נערים נורמטביים כמו שהגדירו אותם ) כאשר ילדה ,גדולה מהם באה ומקיימת איתם יחסי מין ועוד בהסכמה (לא ניכנס לעמוק ,אם מדובר רק אם בחור אחד או עם כולם ) ,ומצד הילדה הייתה אמורה להידלק נורה אדומה שכאשר היא יוצאת עם בחור ,שמשפיל אותה מול החברים שלו (עוד לפניי שקיים איתה יחסי מין או שהיא קיימה אם אחרים ) ,היא הייתה צריכה פשוט לעזוב אותה ,ואם היא כל כך אהבה אותו שהיא "לא יכלה לעזוב" ,אז אני חושב שמדובר פה בבחורה אם בעיות רצינויות מעבר לכל הסיפור הזה .

פורסם
  • מחבר

אבל לא מדובר במקרה הזה, אם אתה לא מכיר את פרטי הסיפור למה בכלל להגיב?

התגובה שלך שוות ערך לתגובות של טרולים סטייל 4chan: "היטלר היה גבר!", "פאדופיליה? לא אם היא בת 10" וכיו"ב.

כמו כן, עם דעות כאלה, אני מאוד מעוניין לדעת מה אתה תגיד אם לבת שלך ייקרה דבר כזה.

מאין היהירות שלך שמקרה כזה לא יכול לקרות גם אצלך בבית? יש איזה מתכון פלא מלמנוע מהבת שלך

להיות מנוצלת מינית בעולמינו שאתה מכיר ואחרים לא?

אתה לא יודע איך הם חינכו את הילדים שלהם. חסר ילדים שקיבלו חינוך טוב והפכו לעבריינים? יש גבול כמה הורים יכולים להשפיע. אנחנו חיים בזמנים אחרים. שנות ה-50 חלפו מזמן.

הכתבה מראה על דפוס התנהגות מצד ההורים שדווקא כן מעורר תהיות באשר, האם הגיבוי המלא שהילד

מקבל שמרגיש שפשוט מותר לו הכל הובילה למעשה לאונס שביצעו אותם נערים.

חינוך טוב זה לא רק לשלוח לבית הספר הכי טוב, עם הציוד הכי יקר והבגדים הכי יפים.

חינוך טוב זו הקניית ערכים, בעיקר ערכים של כבוד האדם לחברו.

הדפוס הזה מתבסס כאמור בכתבה, על תגובות ההורים למעשים שהילדים שלהם חשודים בהם,

כגון: "אה, היא מאלה שנותנות".

פורסם

מתישהו אנשים מקבלים שכל משל עצמם ולא מוגדרים כמעט לחלוטין על ידי איך שגידלו אותם, אך אני לא חושב שזהו המקרה כאן.

הילדים האלה צעירים מדי מכדי שזאת לא תהיה אשמת ההורים והחינוך שהם (לא) קיבלו בבית, לדעתי.

אני לא חי בסרט של שנות ה-50 וטוען שצריך לשמור על הבתולין עד החתונה, אבל גם בשנות האלפיים ילדה

שמקיימת יחסי מין עם יותר מ-10 ילדים אחרים, תוך כדי שהם מכים אותה, מכבים עליה סיגריות ובאופן כללי מתעללים בה

זאת לא הנורמה (או לא צריכה להיות), למרות כמות הסיפורים הדומים שאנחנו שומעים עליהם בזמן האחרון.

ובנוגע להאשמות שהבחורה "נותנת", אז סבבה, לכל סביבה ואזור יש בחורות ש"ידועות" בתור "נותנות",

אבל בין לשכב עם בחורה כזאת בחדרי חדרים לבין אונס סדרתי של יותר מ-10 ילדים ששוכבים עם הבחורה

ברצף (תוך כדי שהם מצלמים בוידאו, מכבים עליה סיגריות ומרביצים לה) יש הבדל גדול מאוד.

פורסם

השאלה פה היא האם ההגדרה של אונס נכונה למיקרה הזה ,אם היה מדובר בילדה חסרת נסיון מיני ,שנאנסה בכוח וברצף על ידי 10 או יותר ילדים ,אז כן מדובר פה באונס ,אבל אם מדובר על מיקרה של ילדה בעלת נסיון מיני ,שלא ברור אם זה נעשה בהסכמתה או לא ,אני לא חושב שהיא נפגעה פה באותה צורה כמו שתיפגע ילדה חסרת ניסון מיני ,כן זה שהם הרביצו והיתעללו בה ,זה מיקרה רע בפניי עצמו ,אבל אני חושב לשפוט אותם על אונס זה לא הכי נכון ,כי זה פשוט להרוס לילדים האלו את החיים ,ואני יודע שעכשיו אנשים יקפצו ויגידו "אבל מה אם החיים של הילדה שנהרסו בגלל המיקרה הזה " ,אז זהו ,אני לא בטוח עד כמה החיים שלה נהרסו ,אם מדובר בילדה בעלת נסייון מיני והיתנהגות פרובוקטיבית .

כמובן ,שכל זה נכון למעט מידע שאנחנו יודעים בתור הציבור מסביב לפרשה ,אם יוצגו ראיות אחריות שיחזקו טענה של צעד זה או אחר זה עמדתי תשתנה .

פורסם

אני לא חושב שלנערים שביצעו מעשים כאלה צריך לתת כל כך הרבה קרדיט וצריך כל כך להגן על חייהם, גם אם זה היה לכאורה בהסכמה ברור שאלו לא מעשים נורמטיביים וברור שעם אלימות הייתה מעורבת אותם הנערים צריכים להגיע לבית הסוהר ורצוי כמה שיותר מהר.

פורסם

איך אפשר להגיד אם מדובר בשרמוטה נותנת או באונס אכזרי, בלי לראות את הווידאו?

פורסם
  • מחבר

כמה בעיות בסברה שלך לדעתי, שחשוב שתבין:

1. נסיון מיני לא רלוונטי כאן, מה שכן חשוב זה ש:

* הילדה הייתה מעוניינת בבחור אחד בלבד(אפילו מינית), הוא ניצל אותה, השפיל אותה

ועזר לשאר החברים שלו לקבל קצת ע"י סחיטה ואיומים(זה מה שידוע מהסיפור).

* זה שיש לילדה/אישה נסיון מיני, לא מתיר לך לאנוס אותה.

גם זונה או כוכבת פורנו, אשר מתפרנסת ממין, יכולה להאנס.

2. התהגנות פרובוקטיבית גם לא רלוונטית, היה ואנחנו לא אריות בספארי.

בחודשי הקיץ רוב בנות ישראל מתלבשות בלבוש חושפני בעיקר, בגלל החום המסריח ששורר בארץ

החל מחודש מרץ ועד סוף דצמבר.

אתה חושב שיש לך זכות לזנק על מישהי שלבשה חולצת בטן ומכנסיים קצרים?

או שאתה חושב שזה התגלגל כמו סרט פורנו, שהיא התחננה לסקס מהם כמו שמראים לך בסרטים?

כמובן, זאת פנטזיה של כל גבר, העניין הוא שזה בד"כ לא קורה לאנשים רגילים, גם אם ההורים שלהם נוסעים

במרצדס או וולוו.

איך אפשר להגיד אם מדובר בשרמוטה נותנת או באונס אכזרי, בלי לראות את הווידאו?

הצדדים הרלוונטיים אני מאמין הניחו את ידיהם על צילומי הוידאו והמשפט יכריע.

פורסם

השפלה, ניצול מיני, ואפילו אלימות במהלך קיום יחסי מין (aka BDSM) ואף ברמות הקשות ביותר (כיבוי סיגריות על הגוף) - כאשר לא בכפיה אלא בהסכמה = אינו אונס.

שוב, לא קראתי את הכתבה בכלל, ולא ראיתי שום וידאו. אין לי מושג מה פרטי המקרה הספציפי הזה, רק מציין עובדות שאני לא בטוח שאנשים פה מפנימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.