עבור לתוכן

בעיה בהדלקת מחשב (מסך)

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי בעיה במחשב..המחשב שלי עולה כרטיס מסך עובד...אבל המסך לא נדלק ...חשבתי שיש לי בעיה בכרטיס מסך אז החלפתי ל3 כרטיסים שונים וזאת לא הבעיה...מישהו אולי יודע מה זה יכול להיות ?

תודה לכל העוזרים

פורסם

יש צפצופים ? מאוררים מסתובבים ? דיסק קשיח מסתובב ?

איזה מפרט ?

בוצעו שינויי חומרה לאחרונה ?

להוציא זכרונות ולהחזיר למקום

פורסם
  • מחבר

אין צפצופים מאווררים מסתובבים דיסק קשיח מסתובב מסך גםבסדר.... המחשב די ישן

פורסם

גם לי יש אותה הבעייה אז העדפתי לא לפתוח דיון חדש, אני קצת אפרט מה עשיתי, בעקרון אני מיואש ממש, נראה לי שעשיתי את כל הבדיקות הביתיות שאפשר, ואם לא ניתן לעזור אשמח להפנייה לטכנאי שאולי יכול לעזור.

אז ככה:

מחשב יחסית ישן, מחובר רק לטלוויזיה, פועל 24/7. עובד עם שני HD אחד SATA השני IDE. כרטיס מסך AGP, מארז חדש, עם ספק 300W.

לא נעשה שום שינוי בחומרה ולאחרונה החל לבצע כיבוי מלא של המחשב (לא מסודר, פשוט בבת אחת כבה).

מדי פעם הייתי מדליק ולא היתה תשדורת למסך, אך לאחר מספר פעמים הסתדר.

הגעתי לרגע שלא היה משדר בכלל למסך.

הפעולות שנעשו לבדוק את העניין:

1. ניתוק זכרונות ונסיון הפעלה

2. ניתוק HD ונסיון הפעלה

3. ניתוק כרטיס מסך וחיבור ל-On board

4. ניתוק הכל מה-motherboard הוצאת סוללה, ניסיון להפעיל מספר פעמים ללא חשמל (על מנת לפרוק את החשמל) ואז חיבור ונסיון הפעלה

5. חיבור ספק 400W במקום הספק הקיים

כל הדברים לא עזרו.

שיערתי שהלך ה-MB אז אמרתי שעד שאני אקנה חדש אני אעביר את ה-HD SATA שלי למחשב הראשי שלי שעובד תקין לחלוטין על מנת שיהיו לי הנתונים שעל ה-HD. וכאן מגיע הקטע המוזר.

עלה ה-Windows 7, זיהה את ה-HD, הוסיף אותו, הספקתי לשנות את האותיות והכל, להעתיק מספר דברים, ראיתי את כל הנתונים וכו'. לאחר מספר דקות פתאום קפא המסך. ניסיתי ללחוץ Reset, לא הגיב, ניסיתי לכבות את המחשב בלחיצה ארוכה על ה-Power, לא הגיב, לא היתה לי ברירה והוצאתי את כבל החשמל.

כרגע, גם במחשב השני המסך לא מגיב להדלקה של המחשב. חשוב לציין שהספק עובד, כל המאווררים עובדים, ה-HD מקבל חשמל (אבל עושה רושם שלא מתחיל לבצע העלאה של ה-windows, משמע שזה לא נטו בעיית מסך). גם בניתוק ה-HD שהעברתי, עדיין אין תגובה.

רעיונות נוספים מה אפשר לבצע? עושה רושם שהדבר היחיד שלא ניתקתי זה המעבד, יש סיכוי שהוא גורם לבעיות?

פורסם

שלום

יש לי בעיה במחשב..המחשב שלי עולה כרטיס מסך עובד...אבל המסך לא נדלק ...חשבתי שיש לי בעיה בכרטיס מסך אז החלפתי ל3 כרטיסים שונים וזאת לא הבעיה...מישהו אולי יודע מה זה יכול להיות ?

תודה לכל העוזרים

האם אתה בטוח שהמסך תקין ?

פורסם

האם אתה בטוח שהמסך תקין ?

בטוח! המחשב הראשי שלי, עד שחיברתי את ה-hd עבד איתו, מעבר לזה שהמסך עובד תקין אם אני מחבר את הלפטופ שכרגע אני כותב ממנו.

פורסם

אתה יכולים לראות את הנושאים האחרונים שלי פה שפתחתי על זה וגם אני מיואש פשוט ולא יודע מה לעשות...

בעת הדלקת המחשב אין תצוגה במסך....

המסך תקין כי אני כרגע עובד עם המחשב היישן...

וגם ניסתי להפעיל אותו רק עם לוח אם מעבד ספק לחצן הדלקה אין ציפצופים ואין רעשים ככל הניראה

ומה שנגרם בצער רב הלך הלוח אם...

כי הספק בדקתי על המחשב היישן עובד

שאר הדברים הכרטיס זיכרון כרטיס מסך אאני לא יכול לבדוק כי הם חדשים והחיבורים שלו לא נכנסים במחשב היישן אז ככה אני משאר לעצמי בנתיים שהלך לי הלוח אם...

פורסם

מקרה זה לא תואם לשלי, לא מצליח להבין איך הבעייה "עברה" למחשב השני כאשר הדבר היחיד שעבר זה ה-HD. גם לא עושה רושם שזה וירוס מסויים, לפחות לא מהתנהגויות וירוסים שאני מכיר.

גם הפניה לטכנאי שיוכל לבדוק את הנושא (ולא יעשה בדיוק את מה שאני כבר עשיתי) תתקבל בברכה.

פורסם

לאחר סופ"ש ארוך של בדיקות, חשבתי שראוי שאני אציין את הפתרון שנמצא.

באיזה פורום נידח, אחד רשם משפט קטן ופשוט שעשה את כעל ההבדל, ומליון ברכות הורעפו עליו. הבחור רשם (בתרגום לעברית): "אני יודע מה הבעייה, נתק את החשמל מהמחשב, ותלחץ על כפתור ההפעלה בין 30-60 שניות, לאחר מכן תפעיל שוב את המחשב עם חשמל".

הרבה רשמו שהוא הציל אותם, והיו שרשמו שזה לא עזר להם אבל כשהם עשו את זה לאחר שהחליפו זכרון זה עזר להם.

במקרה שלי, זה לא עזר, הוצאתי צ'יפ של זכרון אחד ואת השני שמתי ב-slot שונה, חדש, ואז עשיתי את מה שהבחור רשם והופה! המחשב עובד!

כנ"ל לגבי המחשב השני.

החזרתי הכל למקומו והכל עובד כמו שעון.

תודה לכל העוזרים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים