עבור לתוכן

מחפש אל פסק למפרט בפנים

Featured Replies

פורסם

מחפש אל פסק שיחזיק את המפרט הבא ו3 מסכים 24

לא חייב להיות יחדה אחת גדולה זה יכול להיות גם 2 יחידות קטנות.

מעבד Intel Core I5-750 2.66GHz Tray

קירור למעבד For Socket 1156 Scythe Mugen 2

לוח אם Asus P7P55D-E Evo או Asus P7P55D-E Pro

זיכרון DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz של חברת G.Skill או Corsair

2X כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB

X2 כרטיס גרפי HDMI Sapphire ATI Radeon HD5750 1024MB DDR5 PCIe

צורב Samsung SH-S223 X22 SATA Black DVD

ספק כח Seasonic M12II 500W 80Plus

מארז LanCool PC-K60

תודה

חזי

פורסם

לכמה זמן אתה צריך עבודה ללא זרם?

פורסם
  • מחבר

לא הרבה כמה דקות רק לסגור פוזיציות ולכבות את המערכת בצורה מסודרת

אולי הייתי צריך לרשום את זה אבל אני רוצה את האל פסק גם להגנה מפני קפיצות מתח

פורסם

אתה יכול לקחת 1KVA, לי אישית יש ניסיון טוב עם חברת אדוויס.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לכוון אותי לדגמים ספציפיים מחיפוש זריז בזאפ אני טווח המחירים לאל פסק של 1000VA נע מ500 עד 2000+ ש"ח

עוד שאלה ראיתי לדוגמא ששני אל פסק 650VA עולים לי פחות מאל פסק אחד של 1000VA כמובן מאותו סדרה

האם לא עדיף לקנות שניים אחד יגבה את המחשב ומסך אחד והשני יגבה את שאר המסכים והמיוד ההיקפי?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מקפיץ........

פורסם

מהניסיון שלי עם כמה 650VA.אחרי שנה אתה יכול לשים אותם בפח.הבטריה לא מחזיקה חצי דקה אפילו.נדמה לי שהאחריות עליהם היא לשנתיים.לעניות דעתי תיקח אחד חזק ולא כמה קטנים. ופעם בחצי שנה תעשה בדיקה כמה זמן זה באמת מחזיק.

פורסם

לי יש אל פסק 750 שכניראה המצבר שלו גמר את הקרירה

הבעיה בעל פסק שאחרי בערך שנתים (לא יודע כמה בדיוק ) יכול ללכת המצבר

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה אבל זה לא ממש ענה על השאלה.

ידוע שהמצברים נגמרים תוך שנתיים פחות או יותר וכדאי לבדוק אותם מידי כמה חודשים.

השאלה היא איזה אל פסק יחזיק את המערכת הזו למשך מספר דקות והאם כדאי לקנות שניים קטנים יותר או אחד גדול

מבחינת מחיר יוצא ששניים קטנים זולים יותר מאחד גדול ועל הנייר נותנים יותר כוח.

תודה

חזי

פורסם

לי לפני שהמצבר הלך ה750 החזיק לי את המחשב (מפרט בצד) וWII לכמה דקות

אם תרצה תיצור קשר בפרטי ואני ימכור לך אותו ככה במחיר מאוד זול (אין לי מושג כמה עולה להחליף מצבר גם ככה )

בכל מקרה אני בקרוב מנתק אותו וישתמש במקומו במגן ברק\מיצב מתח

כי אין לי כוח להחליף מצבר פעם בשנתים

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה אבל אני מעדיף חדש משתי סיבות:

קודם כל לא רוצה להתעסק בהחלפת מצבר.

והשניה והחשובה יותר אני צריך חשבונית.

פורסם

מה הסוג של הסוללות שיש בתוך ה UPS ?

סוללות 7AH 12V - הכי סטנדרטי שיש והם בסדר

סוללות 4AH 12V - סטנדרטי אבל פחות טוב (סוללות חלשות יותר גם בנפח וגם ביכולת לתת זרם והמחיר כמעט זהה לאלה של 7 AH)

אחרות - כנראה סוללות לא סטנדרטיות. רצו שתתרחק אם אתה לא מכיר את הסוללות

6V - לא הייתי מתקרב

כמה סוללות יש ב UPS ?

הזרם שכל סוללה נותנת בהפסקת חשמל הוא הזרם שהמחשב לוקח כפול 20 חלקיי מספר הסוללות (ה 20 הגיע מ 240V / 12V = 20)

לא רצוי לפרוק סוללה בזרם גדול יותר מ 3*קיבול כי זה מקצר את החיים שלה (4*קיבול אם זה לעיתים רחוקות בלבד). כלומר מקס' זרם מומלץ לסוללה הוא 21A (28A) בסוללה 7AH ו 12A (16A) בסוללה 4AH

הזמן שהסוללות יחזיקו הוא הקיבול AH של הסוללה חלקיי הזרם A שהסוללה נותנת למערכת (ירד ככל שהסוללות ישנות יותר)

יש להביא בחשבון שה UPS וספק הכוח של המחשב מבזבזים בעצמם איזה 30 - 40 % מהחשמל וכן שהעומס של המחשב הוא לא תמיד העומס המלא שתיכננת אליו ותכלס זה יכול להחזיק יותר אם המחשב 'בדסקטופ'

אם כבר הבנת את הכיוון - תן עדיפות ל UPS אם סוללות 7 AH וכמה סוללות כך שהעומס מתחלק ביניהם. (לא משנה אם הסוללות מתחברות בטור או במקביל)

הסוג של ה UPS - online vs interactive

online - כל הזמן נותן חשמל מהסוללה וטוען אותה בו זמנית. הגנה טובה מאוד גם נגד ברקים וקפיצות מתח. UPS יקר מאוד. בדרך כלל מכיל מאוורר שעובד קבוע ודיי לא שקט

interactive - מחזיק סוללה טעונה ומסנן את החשמל של המחשב בלי לגעת בסוללה עד כמה שניתן. הגנה נמוכה יותר נגד ברקים וכדומה. הגנה טובה באותה מידה כמו online נגד הפסקות חשמל רגילות. הגנה טובה (לא כמו online אבל עדיין טובה) נגד קפיצות מתח. זול משמעותית מ online. חלק עובדים ללא מאוורר

חיבור טורי או מקבילי של סוללות :

בחלק מה UPSים כל הסוללות מחוברות בטור. יתרונות - אם יש תקלה תקבל התראה. חסרונת - אם יש תקלה אין לך UPS

בחלק מה UPSים הסוללות מחוברות במקביל או בכמה קבוצות בטור והקבוצות מחוברות במקביל (נדיר - ראיתי עד עכשו רק דגם אחד כזה וגם הוא ישן מאוד וכבר לא בייצור). יתרונות : גם במקרה של תקלה באחת מהסוללות (ולעיתים יותר מזה) עדיין יש לך UPS עובד שמחזיק חלק מהזמן. חסרונות - ה UPS יכול לא לתת התראה ואתה תגלה את התקלה רק אחריי שהמחשב החזיק 5 דקות במקום 10

ההעדפה שלי היא חיבור מקבילי ופעם בכמה חודשים לבדוק את כל הסוללות בעצמי אם מולטימטר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים