עבור לתוכן

הצלת חיים של ההרדיסק שלי שניה לפני שהוא הולך לעולמו

Featured Replies

פורסם

ההרדיסק שלי התחיל לעשות רעשים מוזרים לאחרונה והוא נתקע ומפעיל את עצמו מחדש בפתאומיות ותוך כדי כך גם עושה את הרעשים המוכרים לטכנאי

ההרדיסק הוא IDE בן 5 - 6 שנים ככה מחובר לספק כוח של 480W ולמחשב בן 7 שנים בערך, עכשיו, אם ההרדיסק הולך אני בבעיה גדולה

כי היום כבר לא מוכרים IDE ואם כן הוא בטח ממש יקר (ראיתי חצי טרה ב 500 שקל אין עוד אופציות) ואין לי שקל להשקיע

ולקנות למחשב כרטיס PCI -> SATA2 זה גם הוצאה של 200 שקל על הכרטיס לא כולל את ההרדיסק עצמו שזה עוד 200 שקל ככה

מה גם שזה מחשב חלש עם מעבד חלש אז לא שווה כל ההשקעה, אז כל מה שנותר לפני שההרדיסק מת זה להציל אותו!

אש עשיתי איחוי לדיסק (בעזרת הכלים שיש ב WINDOWS XP PRO) וגם סריקה ותיקון לסקטורים פגומים ולמרות הכל

ההרדיסק עדיין עושה את הבעיות האלה, זה מחשב מאוד חשוב לי שעבר מודינג רציני עם הזמן ושופר וממש לא בא לי שילך לעולמו בגלל חלק אחד

איך אני יכול לתקן את ההרדיסק ולעשות אותו כאילו הוא חדש או להביא לו לפחות עוד כמה שנים לחיות?

למה בכלל ההרדיסקים נהרסים ככה פתאום?

חייב את העזרה שלכם, תודה לכל העונים מראש!

פורסם

אם הדיסק מראה סימני גסיסה אז דבר ראשון תגבה את החומר החשוב

דיסק קשיח זה התקן מכני שיש לו שחיקה טבעית ולכן מתישהו הוא יחדל מלפעול

אתה יכול לקנות דיסק קשיח יד שניה, רק תבדוק שהוא תקין לפני שאתה קונה

תבדוק במדור יד 2 פה באתר

פורסם
  • מחבר

גם אם הוא יהיה תקין כמה זמן הוא יחזיק? חצי שנה ואז יהיה לי את אותה הבעיה :(

פורסם

אתה לא יכול לדעת כמה זמן הרד דיסק יחזיק - בין אם חדש או משומש

מצאתי בג'אנק שנזרק ממעבדות מחשבים דיסקים עובדים (או תקלות פשוטות כמו חיבור חשמל שרוף) שמחזיקים לי כבר כמה שנים (ביניהם כמה מ 2002 - 2003 שכנראה עבדו כל הזמן הזה ועדיין תקינים)

אני מכיר גם דיסקים חדשים שנשרפו ללא סיבה וללא התראה

לא רואה בעיה להשתמש בדיסק משומש אם הוא נבדק טוב ונמצא תקין ואם הוא לא נותן סימני התראה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים