עבור לתוכן

המאוורר של קירור המעבד לא מסתובב, בעיה עם החיבורים. מה לעשות? תודה מראש

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית מחשב (לא זה שבמפרט, אם תצטרכו את המפרט אני אמצא אותו...) עם שמאוורר רק באמצעות המאוורר של הכרטיס מסך, של המעבד ושל הספק (כן אני יודע שזה לא בסדר, אני לא מצליח למצוא לאבא "תירוץ" מה צריך לקנות...). בכל מקרה, לפני כמה חודשים המחשב התחיל לעשות בעיות אז לקחנו את המחשב לדוד שלי שגילה שהמאוורר של המעבד לא מסתובב. הוא החזיר לנו את המחשב והשינוי היחידי שהוא עשה היה לנתק את המאוורר מהמקום שהמאוורר אמור להיות בו CPU_FAN ל PWR_FAN (בלוח האם...) שזה המקום שלפי מה שאני יודע מיועד למאוורר שנמצא מול המאוורר של ה CPU על המארז. לחיבור של ה CPU_FAN יש 4 פינים כמו שלמאוורר יש 4 חוטים. לחיבור של הPWR FAN יש 3 פינים. המחשב עובד אבל זה בכל זאת מחובר לחיבור שלא מיועד לו וזה קצת מדאיג. מה מטרת הפין הרביעי שכרגע לא מחובר? אולי זה איזשהו תרמוסטט שקובע אם המאוורר צריך להתאמץ יותר/ פחות? אני צריך את ייעוצכם בנושא, כי כשבדקתי בבית גיליתי שישר כשאני לוחץ על כפתור ההפעלה המאוורר מתחיל להסתובב אם זה מחובר ל PWR_FAN ואם זה מחובר לCPU_FAN אז זזה מתחיל להסתובב אחרי כמה שניות ואני חושב שבמהירות מעט נמוכה יותר אם כי אני לא ממש בטוח...

מה אני אמור לעשות? זה יכול לגרום לנזק כלשהו אם זה לא יהיה מחובר נכון? צריך לשנות את המצב או להשאיר ככה? כדאי לי להוסיף מאווררים? צריך להחליף לוח אם?

תודה ויום נעים :)

פורסם
  • מחבר

זו הבעיה העיקרית... יש לך רעיון לכותרת אחרת?

פורסם

קרא את החוקים.. יש שם הסבר על כיצד צריכה להיות כותרת. אתה גם יכול לראות כותרות של דיונים אחרים.

למשל: "המאוורר של קירור המעבד לא מסתובב, בעיה עם החיבורים. מה לעשות? תודה מראש"

אולי במקרה הדוגמא מתאימה למקרה שלך- אבל אני סתם המצאתי כותרת.

פורסם

[move]כותרת לפנים אחי![/move]

פורסם
  • מחבר

סידרתי את זה... זהו! לא קרה כלום! הכותרת תמיד הייתה תקינה! מישהו ראה אחרת? לא, יופי! אם מישהו ייתווכח אני אכחיש! סתם xD

עכשיו אם אפשר לחזור לבעיה, מישהו יכול לעזור לי?

פורסם

לא יגרם שום נזק אם המאוורר ישאר ב-PWR_FAN כמו שזה נשמע.. PWR = Power. בד"כ בשביל המאוורר של ספק הכח כך שניתן יהיה לקבל קריאה ממנו (מהירות סיבוב/RPM).

ההבדל היחיד בין ה-CPU_FAN ל-PWR_FAN מבחינתך הוא שבחיבור CPU_FAN המהירות תשתנה (אלא אם כן מוגדר אחרת בביוס) על פי הצורך על מנת לשמור על רמת רעש נמוכה. ב-PWR_FAN מהירות הסיבוב תהיה קבועה (כנראה במקסימום).

אתה יכול להשאיר את זה ככה או להחזיר ל-CPU_FAN. לא ביג דיל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. בקשר למאווררים, כדאי לי להוסיף? אם כן לאן להוסיף אותם מביחנת מיקום? יש אפשרות לשים אחד מקדימה, אחד מחורה ואחד בצד מבחינת המארז שגם אותו אני שוקל להחליף... ולאן לחבר אותם? ל SYS_FAN1 ו/או SYS_FAN2 נכון? יש קשר בין המיקום של המאוורר על המארז לבין איפה שצריך לחבר את המאוורר על הלוח אם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים