עבור לתוכן

רוצה להיכנס לעולם הצילום תקציב 4 אלף.

Featured Replies

פורסם

המבחנים והגרפים של DXO הם נחמדים מאוד.

להגיד שה-Kx טובה יותר מכל המצלמות של קנון עד ה-7D זה לא יותר מבדיחה עצובה, שיכולה להאמר כנראה רק על ידי "ילדי פורומים" שחיים מהשוואות מעבדה וגרפים וכנראה לא ממש צילמו תמונה אחת בחיים שלהם..

ראשית, לא אמרתי מצלמה, אמרתי איכות תמונה.

שנית, הרשה לי אפילו לא להתייחס להעלבה האישית שלך, בטח לא במקום ובטח לא ממנהל ובעלי האתר.

הוא לא ביקש תחרות צלם מוכשר, אלא מצלמה מוכשרת.

כן, מבחינת איכות תמונה נטו, ה- Pentax Kx הזו, שעולה שליש מהרכישה האחרונה שלך, Canon 7D מספקת איכות תמונה עדיפה.

אם יש דברים אחרים שחשובים לך יותר ומבחינתך הקנון עדיפה, זה בסדר גמור. אפילו הגיוני, שכן הם לא באותה הקטגוריה.

אבל להעמיד את הקנון 1000D מול ה- Kx זה כבר פרק קומדיה טוב.

• תגובות 108
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה חיי בסרט ומושפע קשות מגרפים שלא אומרים כלום, תנחומיי.

הייתי מתערב איתך שאם אני מציג לך תמונה שצולמה עם Kx ותמונה שצולמה עם 1000D אתה בחיים לא תוכל להגיד מי צולמה על ידי מי, אבל זה חסר טעם. נראה שמרוב שאתה שקוע בפרוייקט שלך ובידע שלך בניתוח אותות, הפכת להיות קצת תלוש מהמציאות ושכחת שאף אחד לא קונה מצלמה בשביל להסתכל על גרפים מתמטיים שבוצעו על החיישן שלה, אלא על התוצאה הסופית.

"עוד אחד" סיכם את זה מצויין:

הסיכוי שמה שיגביל את החדות ואיכות התוצאה שלך זה הגוף, הוא אפסי.

שיהיה לך בהצלחה בחיים! :xyxthumbs:

נ.ב.

כשכתבתי "ילדי פורומים שחיים מהשוואות מעבדה וגרפים" ממש לא העלבתי אותך אישית, תיארתי תופעה שכיחה שקיימת בחברה האנושית המודרנית. לא רק בתחום הצילום כמובן.

נ.ב. 2

אם במקרה ניסית "לעקוץ אותי" (כך זה נראה) כשציינת את ה-7D בתור הרכישה האחרונה שלי, תוך כדי רמיזה שאני מנסה "להגן על הקניה שלי כדי לא לצאת פראייר" (זו עוד תופעה בחברה המודרנית) - אז לצערך אתה לא בכיוון.

הרכישות שלי מושכלות ביותר ואני בודק ומצדיק את הרכישה לפני שאני מבצע אותה, כך שאין לי שום צורך להצדיק את עצמי בדיעבד.

המחשבה על קניה של Kx במקום 7D כי "ה-IQ שלה טוב יותר בגרפים של DXO" מעוררת בי גיחוך קל, שלא נאמר כבד.

פורסם
  • מחבר

מה ההיתרונות של קנון על פני פנטקס אני מתכוון למצלמות הכניסה..?

**חוץ מהשירות שניתן בארץ לאומת שלפנטקס לא ניתן כזה

פורסם

אין דבר כזה יתרונות של "קנון על פני פנטקס", זה כמו שתשאל מה היתרון של אינטל על פני AMD.

על איזה דגמים ספציפיים אתה מדבר?

לכל חברה יש מוצרים שונים לפלחי שוק שונים, ובהשוואה לחברות אחרות אתה צריך להשוות דגמים ספציפיים, כמובן תוך כדי התחשבות במצב החברה עצמה.

למשל, העובדה שפנטקס זו חברה קטנה (שעברה כבר 2 מחזיקי בעלות אאל"ט ולא ממש ריווחית במיוחד) עם תקציב R&D מזערי, מה שגורם לכך שה-DSLR הטובה ביותר שלהם שהם עשו עליה הייפ היסטרי והיו גאים בה לדעתי כמו שהם לא היו גאים במוצר שלהם מעולם - היא כיום בסופו של דבר הנחותה ביותר מבחינה טכנית מבין שאר המתחרות בקטגוריה שלה (Canon 7D, Nikon D300s), כאשר מדובר על קטגוריה שמבחינת קנון/ניקון היא בסך הכל קטגורית "אמצע" ותו-לא.

אין ספק שהמצלמות של פנטקס מציעות יחס עלות/תועלת נפלא, כיאה לחברת נישה.

אבל להציג אותה כ"אלוהי המצלמות" או "הקניה הטובה ביותר ללא ספק" על ידי ציטוטים כמו "ללא הלוגו של קנון הם לא היו מוכרים 1000D אחת בעולם שבו יש Kx" זה פשוט מגוחך.

מדובר על מצלמות עם יתרונות וחסרונות כמו כל מוצר, פלוס העובדה שמדובר בחברה שעתידה לא ידוע וגם ההווה לא כזה להיט. למשל, שאין להם כיום שום עדשה שמתאימה לפול פריים ושום תוכניות להוציא מצלמה כזאת אי פעם.

אגב, הכי מצחיק אותי זה שתמיד מדביקים לפנטקס את היתרון של "תומכת בכל העדשות (הידניות) הישנות (משנות ה-70)", כאילו שזה באמת מעניין מישהו התמיכה בעדשות הזבל'ה האלה. זה קצת פתטי לדעתי.

פורסם
  • מחבר

קראתי את כל הדיון והבנתי פחות או יותר מה העינינים. תודה.

פורסם

אני התרעמתי על ההכרזה על ה KX כמתחרה לגופים ששמים אותה בכיס הקטן... וזאת ע"פ ציון "בנצ'מרק" ולא ע"פ תמונות. לא התכוונתי כלל שפנטקס אינה ראויה. כבודה במקומה מונח, בטח ל K20D.

אני לא שייך לאסכולת המגה פיקסל וגם לא לכת הPIXEL PIPPING... (אם להשאיל ציטוט מFAME: זה לא צילום, זו אוננות)

ואמת. יעשה כל אחד את השיקולים לגבי מה הוא רוצה מהמצלמה בעתיד... (גם לבחור הספציפי שפצח בדיון רשמתי שאין זה רלוונטי אליו כעת, ושאני גם תומך ב KX כאן)

קשה להתווכח איתך... בעיקר, כי נראה שאין על מה :cool2:

עריכה:

חח - הלכתי ל10 דקות וכבר 4 תגובות ?!

פורסם

אתה חיי בסרט ומושפע קשות מגרפים שלא אומרים כלום, תנחומיי.

הייתי מתערב איתך שאם אני מציג לך תמונה שצולמה עם Kx ותמונה שצולמה עם 1000D אתה בחיים לא תוכל להגיד מי צולמה על ידי מי, אבל זה חסר טעם. נראה שמרוב שאתה שקוע בפרוייקט שלך ובידע שלך בניתוח אותות, הפכת להיות קצת תלוש מהמציאות ושכחת שאף אחד לא קונה מצלמה בשביל להסתכל על גרפים מתמטיים שבוצעו על החיישן שלה, אלא על התוצאה הסופית.

"עוד אחד" סיכם את זה מצויין:

שיהיה לך בהצלחה בחיים! :xyxthumbs:

נ.ב.

כשכתבתי "ילדי פורומים שחיים מהשוואות מעבדה וגרפים" ממש לא העלבתי אותך אישית, תיארתי תופעה שכיחה שקיימת בחברה האנושית המודרנית. לא רק בתחום הצילום כמובן.

נ.ב. 2

אם במקרה ניסית "לעקוץ אותי" (כך זה נראה) כשציינת את ה-7D בתור הרכישה האחרונה שלי, תוך כדי רמיזה שאני מנסה "להגן על הקניה שלי כדי לא לצאת פראייר" (זו עוד תופעה בחברה המודרנית) - אז לצערך אתה לא בכיוון.

הרכישות שלי מושכלות ביותר ואני בודק ומצדיק את הרכישה לפני שאני מבצע אותה, כך שאין לי שום צורך להצדיק את עצמי בדיעבד.

המחשבה על קניה של Kx במקום 7D כי "ה-IQ שלה טוב יותר בגרפים של DXO" מעוררת בי גיחוך קל, שלא נאמר כבד.

[br]פורסם בתאריך: 16.03.2010 בשעה 16:49:57
הפנטקס KX טובה יותר מהקנון 7D בISO גבוה.

וכל העדשות הL של פנטקס מתאימות לFF(לא בדקתי את זה אבל קראתי את זה בפורום של פנטקס)

פורסם

וכל העדשות הL של פנטקס מתאימות לFF(לא בדקתי את זה אבל קראתי את זה בפורום של פנטקס)

אתה כנראה מתכוון לעדשות ה-limited. כולן מתאימות ל-FF, אולם מדובר בעדשות פריים בלבד. פנטקס, חשוב לציין, טוענים בתוקף שאין להם שום כוונה לייצר מצלמת FF.

פורסם

נראה לך סביר לחכות חודש וחצי לעדשה?

כשהיתה לי בעיה בעדשת 28-75 של טמרון, לקח לי כמעט חודשיים עד שקילתי אותה בחזרה, פשוט בגלל שאף אחד בארץ לא יכל לטפל בה (כי זו הגירסה לפנטקס) והיא נשלחה לטיפול והחלפה בחו"ל (לא באופן עצמאי, ע"י החנות).

לשימוש "מקצועי" זה לא רציני בלשון המעטה.

אפרופו זאתי, איך היא על חשבון 17-50 של טמרון? איכות זהה עם טווח שימושי יותר או שאפשר לשכוח מצילומי נוף?

התייחסות משהו..?

פורסם

איך אני עונה לעצמי אם אני שואל אם האיכות היא זהה? התעלמות אמורה להבהיר לי שכן? תהיה אמיתי ותגיד שלא ב*** שך לענות... ביג דיל

פורסם

מה זה משנה מה ה"איכות"? שתי העדשות לא רעות. קודם תחליט איזה טווח אתה רוצה, זה הבדל הרבה יותר משפיע ובולט לעומת הבדלי ה"איכות" שכבר יכולים להיות בין עדשות מקבילות של אותה חברה עם רק טווחים שונים..

פורסם
  • מחבר

דברתי היום עם ארליך, ואני ילך לשם מחר או בתחילת שבוע הקרוב.

הבעיה שהמצלמה שהם מוכרים D450 מגיע ללא ספר הדרכה בעיברית, ובקרט כרגע לא בטוחים שיש להם למכירה.(אמורים לחזור אלי)

יש לכם מושג איפה עוד אני יכול להשיג ספר הדרכה?

דבר שני, איזו מצלמה מבית ניקון יש ברמה של 450D של קנון?

פורסם

כעקרון D5000.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים