עבור לתוכן

זיכרון פגום חלקית (?)

Featured Replies

פורסם

שלום,

מדובר על מחשב חדש לחלוטין [הרכבתי הכל לבד אז הכל נקנה בחלקים] שלו רכשתי 3 סטיקים של זיכרון 2GB DDR3 (עבור וינדוס 7 64 ביט).

מעבד I7 920.

שמתי את הזכרונות במצב של 3 ערוצים בדיוק כמו בספר, שזה מיקומים 1,3,5.

כאשר עשיתי זאת המחשב עולה אחרי 18 דקות בדיוק (ספרתי). מה עולה? המסך של הלוח אם שמאפשר ללחוץ על כפתורים לביוס,POST וכו'...

כלומר עד אז אין בכלל תצוגה של המחשב, כפתור ריסט/כיבוי לא עושים דבר, אין שום צליל. כלום..

כאשר התחלתי לנתח את הבעיה התחלתי מהכרטיס מסך כי אין תצוגה וחשבתי שהמחשב עובד אבל אין תצוגה ומסתבר שהכרטיס מסך תקין לחלוטין.

לאחר מכן עברתי לזיכרון.

שמתי רק סטיק אחד ועולה מהר. שמתי 2 סטיקים ועולה מהר. החלפתי בסטיק השני את האחרון שנשאר כך ששוב יש 2 סטיקים. ולא עולה.

החזרתי לקודם ועולה מהר.

מסתבר שהשלישי באמת פגום חלקית כיוון שאחרי 18 דקות המחשב כן עולה, אין צפצוף או משהו כזה, אבל 18 דקות...זו תקלה חלקית אני משער.

אשמח לדעת חוות דעת של אנשים מקצועיים כאן שאולי יוכלו לתת חוות דעת משלהם.

ככל הנראה מחר אסע לחנות בה קניתי את הזיכרון ואבקש שיחליפו לי.

אף פעם לא היו לי בעיות בזכרונות, בשום מחשב שהיה לי. תמיד יש פעם ראשונה מסתבר..

אומנם זה פורום חומרה בלבד, ואולי קשור לתקלה של הזיכרון אז אציין זאת בכל מקרה.

כאשר עבדתי במצב הנ"ל שצריך לחכות 18 דקות בכל הפעלה מחדש בוינדוס 7 64 ביט היה כתוב שיש 6GB זיכרון אבל רק 2GB שימושיים.

במנהל משימות למשל רואים שיש רק 2GB פיזי.

כעת כשאני עובד רק עם 4GB (ב-2 ערוצים מן הסתם) אז כתוב 4GB רגיל בלי הערה בסוגריים.

יש לציין שזו פעם ראשונה שאני עובד עם וינדוס 7 64 ביט אז אולי זה לא קשור לזיכרון חומרתי אלא תוכנה. חשבתי בכל מקרה לציין זאת.

תודה רבה.

פורסם

נראה כי מדובר בכרטיס זיכרון תקול

אתה גם יכול להריץ בדיקה עם התוכנה MEMTEST בשביל לחזק את הטענה

פורסם
  • מחבר

אוקי אבדוק עם התוכנה. תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים