עבור לתוכן

נשפך לי נס קפה על כרטיס המסך ו....

Featured Replies

פורסם

אהלן וסהלן... אז לפני כמה ימים נשפך לי כוס נס קפה על השולחן וזלג לי קצת נס למחשב ובין חורי האיוורור נכנס למחשב טיפטף על כרטיס המסך וכמה כאבלים..

המחשב עובד מצויןן הכל חוץ מהכרטיס מסך, שברגע שנשפך, ישר נכבה המסך, לאחר ריסטרט גיליתי שהכרטיס אמנם עובד, אבל באופן שאי אפשר לעבוד איתו, רואים תמונה מטושטשת עם כל מיני אותיות לא קשורות באנגלית..אז לקחתי מחבר כרטיס מסך אחר , 7600GT של NVIDIA, וגם הוא מציג תמונה מטושושת, אבל בהרבה פחות. כלומר, אפשר לומר וזה הגיוני גם, שכרטיס המסך שלי נהרס, אבל אם זה שלי, אז מדוע הכרטיס של חבר שלי גם לא עובד טוב? חשבתי שאולי מדבר בכאבלים אבל הכל עובד טוב חוץ מהכרטיס מסך, יש מצב שמדובר בלוח אבל כמו שאמרתי הוא עובד טוב וכשאני מחבר את המסך ללוח אני מקבל תמונה שאגב כך אני משתמש במחשב כרגע.. האם יש מצב שכהכרטיס לא נפגם אלא הלוח נפגם? או מה קורה פה? ניסיתי לעשות ריסטרט כמה פעמים ולתת למחשב לנוח כמה שעות.

אגב התמונה המטושטשת מתקבלת ישר בהדלקת המחשב ולא רק בעליתת הווינדוס כך שלא מדובר בדרייברים או עניין תוכנתי

בינתיים עד שאני אבין מה הבעיה אני לא אוכל לסדר אותה או לקנות חלק חלופי כלשהו... אשמח לתגובות ענייניות בלבד

בתודה מראש..

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

אולי נפגע משהו בלוח האם שקשור לממשק כרטיס המסך

אני מציע לך לפתוח את המארז ולעבור ביסודיות על כל המרכיבים ולבדוק שאתה לא רואה עוד שאריות קפה, במידה וכן לנקות עם כהל.

פורסם

אולי הקפה הגיע לחיבור כרטיס המסך ללוח ועכשיו מקצר לעיתים בתוך החיבור עצמו?

פורסם

שנה כותרת לאינפורמטיבית בבקשה.

פורסם

אולי הקפה הגיע לחיבור כרטיס המסך ללוח ועכשיו מקצר לעיתים בתוך החיבור עצמו?

הכל יכול להיות

פורסם

לדעתי החיבור PCI (או AGP :P ) שלך בלוח אם נפגם, קרה לי את זה עם מחשב ישן וחיבור AGP שריססתי ספרי שמן ולא נתתי לו להתייבש, בטעות חדר לתושבת AGP וגרם לי לריבועים על כל המסך בזמן הפעלה של המחשב + שריפה של התושבת לאחר זמן מה....

ותשנה כותרת לפני שיסגרו לך תתראד.

פורסם
  • מחבר

אז מה אתם אומרים שהבעיה היא ב PCI EXPRESS SLOT ? אין מצב עולם... טיפטפו רק כמה טיפות והסיכוי שהם הגיעו לPCI הם אפסיים או מינוסיים...

דבר נוסף שחשבתי עליו זה שהכרטיס מסך הנוסף שקיבלתי מחבר שישב המון זמן במגירה שלו אולי קיבל איזה מכה או נהרס מתישהו, אני אבדוק כרטיס נוסף או אנסה לבדוק את הכרטיסים שלי על מחשב אחר.

פורסם

מן הסתם אם אתה רוצה לבדוק את הסלוט שלך אתה צריך לעשות זאת עם כרטיס שאתה יודע בוודאות שהוא תקין

פורסם

what he said ^^

וחוצמזה 2 כרטיסי מסך שעושים את אותה הבעיה יכול להעיד על הגורם הבעייתי פה.

נסה כרטיס אחר של מישהו אחר תבדוק אם זה עובד (רק תזהר לא להרוס לו גם את זה :P )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים