עבור לתוכן

בעייה בהבנת סדר האיתחול של ערוצי Sata בלוח אם

Featured Replies

פורסם

אני מנסה להתקין WinXP על דיסק חדש במחשב, המחשב כולל כבר מספר דיסקים (5) ומותקנת עליו מערכת הפעלה WinXP

בזמן כניסה לביוס ובחירה בסדר האיתחול של הדיסקים, מופיעה לי רשימה מסוג "שם הדיסק : SATA X PY" כאשר X הוא מספר ערוץ ה SATA אבל Y לא מובן לי.

אני מבין כי סדר האיתחול של דיסקי ה Sata בלוח אם הוא לפי לפי הרשימה המופיעה בסדר האיתחול של הדיסקים, אבל גיליתי שכאשר אני מוסיף/מוריד (פיזית) דיסק אז גם הסדר של הדיסקים ברשימה משתנה, גם הערך של Y משתנה ואיני מצליח להתקין את WinXP על הדיסק חדש במחשב.

דרך אגב, האם לאחר ההתקנה קובץ האיתחול של WinXP (ה Ntdlr) נמצא פיזית בדיסק הראשון ברשימה?

פורסם

כל הדיסקים שלך זהים? אתה אמור להבדיל בינהם עפ"י השמות שלהם. מקסימום תנתק את הדיסקים המיותרים, תתקין XP ותחבר חזרה.

עוד 2 דקות של משחק בהגדרות הביוס עד שתעלה על ההרדיסק שהתקנת עליו.

פורסם
  • מחבר

זה מה שעשיתי אבל שחיברתי את הדיסקים חזרה סדר הBoot השתגע והמערכת לא מצאה את הדיסק שצריך לעלות ממנו

לאחר ההתקנה קובץ האיתחול של WinXP (ה Ntdlr) נמצא פיזית בדיסק הראשון ברשימה?

פורסם

תחליף אחד אחד את סדר הבוט בהרדיסקים בביוס עד שהמערכת תעבוד (מדובר כשהתקנת היה מחובר רק כונן אחד, כן?)

פורסם

ואחרי שהתקנת את מערכת ההפעלה על הדיסק הרצוי והוא היה היחיד שמחובר ללוח תעלה את הווינדוס ורק אז תחבר את שאר הכוננים ותמחק את קבצי מערכת ההפעלה הישנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים