עבור לתוכן

מה עדיף

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי התלבטות:

אני אחרי צבא, מעוניין ללמוד מתמטיקה או היסטוריה.

האופציות שלי:

1-

לימוד מתמטיקה = שנה התנדבות בלימוד ילדים מתמטיקה ובמקביל להתחיל לקחת קורסים.

2-

השלמת בגרויות בבית ורישום לאחר מכן לאוניברסיטה (ההשלמה תיקח כשנה)

מבחינת עיניין אני חושב שמתמטיקה והיסטוריה מעניין אותי אותו הדבר.

עריכה:

אם חשוב ההמשך במתמטיקה זה תואר שני או עבודה, בכל מקרה לא בארץ. כנראה בארה"ב.

אם היסטוריה אז בארץ אבל עד פרופסורה.

פורסם

שמע, אתה גם צריך לחשוב מה לעשות עם התואר, אין כמעט בכלל ביקוש לבוגרי תואר ראשון במתמטיקה שלא נדבר על היסטוריה.

פורסם
  • מחבר

בשני המיקרים אני רוצה להיות מינימום מרצה כאשר אם מדובר בהיסטוריה אז פרופסורה.

בכל אופן היסטוריה זה בארץ ומתמטיקה זה בחו"ל.

פורסם

ואתה באמת חושב שאפשר לבחור בשבילך? כי זה לא טוב רע שחור ולבן, שתי האפשרויות טובות והטובה מבניהם תלויה סובייקטיבית באדם...

פורסם
  • מחבר

סובייקטיבי, אבל בכל זאת פתחתי בשביל לשמוע דעה/הערה/פידבק לפני מהלך כזה גדול.

פורסם

אבל כנראה לא תוכל לשמוע שום דעה כזו, כי אלה שני תחומים שהם כל כך רחוקים אחד מהשני, ושניהם לא מעשיים באותה מידה (אי אפשר לומר שתחום אחד מעשי יותר או קל יותר מהאחר - זה תלוי בך).

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אני יותר נהנה מלימודי היסטוריה.

אבל עם לימודי היסטוריה אני לא יוכל לעזוב את הארץ, דבר שגם אני מאוד רוצה לעשות.

פורסם

M-K, אם תפרט לנו את ההתלבטויות שלך, גם נוכל לעזור לך יותר וגם תלמד כמה מאיתנו על העתיד בתארים האלה.

פורסם

אם אתה טוב ואוהב מתמטיקה הרי שהרבה מקצועות מדעים מדויקים (שמבוססים על מתמטיקה) פתוחים בפניך, אתה לא רוצה לשקול משהו כזה?

לדוגמא: מדעי המחשב, פיסיקה, הנדסה וכו'.

פורסם
  • מחבר

השיקולים:

- חשיבות המקצוע.

- מעבר לחו"ל בהמשך הדרך.

- עיניין במקצוע.

- וכמובן גם משכורת. ושוק יציב (אקדמי).

בקשר למקצועות שפתוחים בפני אני יודע אבל אני לא רוצה. אני רוצה עתיד אקדמאי. ורק מתמטיקה לא פיזיקה לא מדעי המחשב.

בקשר למעבר לחו"ל - אם ארצה לעבוד בתור מרצה או חוקר בתחום ההיסטוריה, בחו"ל אצטרך לשפר מאוד את האנגלית שלי (ואני שונא אנגלית ודיקדוק במיוחד).

במתמטיקה הרבה פחות. בעיקר אם אני יהיה חוקר ולא מרצה. חוץ מזה עם מתמטיקה בטכניון אז יהיה לי יותר קל להתקבל למוסדות בחו"ל מאשר היסטוריה באוניברסיטת חיפה. ודבר שלישי זה שלמתמטיקה יש יותר ביקוש.

פורסם

השיקולים:

- חשיבות המקצוע.

- מעבר לחו"ל בהמשך הדרך.

- עיניין במקצוע.

- וכמובן גם משכורת. ושוק יציב (אקדמי).

בקשר למקצועות שפתוחים בפני אני יודע אבל אני לא רוצה. אני רוצה עתיד אקדמאי. ורק מתמטיקה לא פיזיקה לא מדעי המחשב.

בקשר למעבר לחו"ל - אם ארצה לעבוד בתור מרצה או חוקר בתחום ההיסטוריה, בחו"ל אצטרך לשפר מאוד את האנגלית שלי (ואני שונא אנגלית ודיקדוק במיוחד).

במתמטיקה הרבה פחות. בעיקר אם אני יהיה חוקר ולא מרצה. חוץ מזה עם מתמטיקה בטכניון אז יהיה לי יותר קל להתקבל למוסדות בחו"ל מאשר היסטוריה באוניברסיטת חיפה. ודבר שלישי זה שלמתמטיקה יש יותר ביקוש.

תן לי משהו להגיד לך....

אתה חיי בסרט רע.

פורסם
  • מחבר

תסביר..

פורסם

חשיבות המקצוע - עניין סובייקטיבי לחלוטין. שניהם לא מקצועות "שימושיים".

מעבר לחו"ל - אם אתה באקדמיה, אז שניהם באותה מידה.

עניין במקצוע - זה כבר תלוי בך, לא בנו. אני, לדוגמה, אמות משעמום אם אני אצטרך לעשות תואר בהיסטוריה.

משכורת ושוק יציב - אם אתה מתכנן להיות באקדמיה זה לא משנה אם תלמד מתמטיקה, היסטוריה או חקלאות.

פורסם
  • מחבר

לא יודע אני לא רואה את עצמי עובר לחו"ל להרצות על היסטוריה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים