עבור לתוכן

איך לחלק מחיצה קיימת עם ווינדוס עלייה,ואיחוד מחיצה לכונן קיים בלי לאבד את המידע?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה לחלק את הכונן של מערכת ההפעלה© לשניים, עכשיו הוא אחד של 500 ג'יגה. אני רוצה לחלק בצורה כזאת שישאר לו(למערכת הפעלה) 80 ג'יגה, והיתירה תיהיה ריקה עם ה420(כונן D) מבלי לאבד מידע ולדפוק את המערכת

הדבר השני הוא איחוד מחיצה לכונן קיים. יש לי כונן קיים של 1TB, יש לו מחיצה מחולקת של 80 ג'יגה, שהיא בעצם ריקה, אין לי צורך בה. אני רוצה לאחד אותה בחזרה ל900 הנותרים, כהארדיסק בודד בלי מחיצות יותר. וזה כאמור שיש כבר מידע על כל הכונן במלואו(על ה900), בלי שיפגע המידע באיזשהי צורה..

אפשרי?

למשל עם פארטישן מג'יק.. איך אפשר לעשות את זה?

ראיתי בFAQ כיצד לשנות גודל של מחיצה, אבל אני לא חושב שזה יעזור לי

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg376283#msg376283

פורסם

אפשר לעשות את כל מה שאתה מתאר באמצעות ניהול הדיסקים של ויסטה\7. בעלי חלונות XP יכולים להשתמש בתוכנה חיצונית (כמו GPARTED)

מומלץ מאוד לגבות חומר חשוב לפני שינוי כלשהו של מחיצות.

פורסם
  • מחבר

יש לי WINDOWS 7. איך אני עושה את זה?

על איזה ניהול אתה מדבר? קליק ימני על המחשב שלי וניהול? איפה שהכוננים למטה ?

מה אני עושה שם?

דרך אגב שאתה אומר מומלץ מאוד לגבות את החומר החשוב...... עד כמה הסיכוי לדפוק כונן ככה? על כמה אחוזים מדובר?

פורסם

תריץ חיפוש בפורום. לדעתי עניתי על השאלה הזו שלוש פעמים שונות רק בעמוד הראשון של הפורום.

פורסם
  • מחבר

מה לחפש בידיוק? הלכתי 15 עמודים אחורה, הנושא היחידי הרלוונטי שנתקלתי בו זה זה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451641.0

אבל לא הסברת איך ובאיזה צורה לעשות את זה

בעיקר שאצלי מדובר בשתי מצבים שונים -

1. חלוקת הארדיסק לשתי מחיצות כאשר על אותו הארדיסק מותקנת מערכת הפעלה, וכל זה בלי לאבד את המידע

2. איחוד מחיצה(שכרגע לא קיימת, צריך לפתוח אותה) עם כונן קיים ומלא עד הסוף

פורסם

היות שמדובר על מחיצת מערכת הפעלה - עדיף שתשתמש בתוכנה חיצונית כמו GPARTED. התוכנה די אינטואטיבית, אם אתה לא מבין משהו

תשאל. כ"כ חוזר על המלצתי לגיבוי.

פורסם
  • מחבר

הסתבכתי עם האתר המסורבל שלהם להוריד את התוכנה..

http://gparted.sourceforge.net/download.php

הורדתי כמה פה וזה ראר שאין בו משהו להרצה.. אני לא מבין, זה צריך לרוץ בסביבת דוס או משהו כזה? אני חשבתי זאת תוכנה שאפשר להפעיל בווינדוס.. אם לא אשמח לקבל אחת שעושה את זה בסביבת הווינדוס(לפחות הכונן השני, לא של הווינדוס והחילוק עצמו)

ואני ממש לא מבין לגעת בזה, בגלל טעות קטנה של אפשרות שגויה אני יכול להרוס את כל הכונן . אין לי איפה לגבות את החומר הכל מלא. כמה הסיכויים לאבד את החומר? גדולים?

פורסם

ע"מ לשנות נפח של מחיצת הפעלה (בצורה לא מסובכת) עליך להוריד קובץ ISO של GPARTED (או כל תוכנת צד שלישי אחרת) לצרוב אותו

ולהפעיל את המחשב מהדיסק. אם אין לך מושג בדברים האלו כדאי שתבקש מחבר שמבין (אפשרות מועדפת), או שתשאל כאן בפורום על

כל שלב ושלב. מבחינת גיבוי - עקרונית התהליך אמור לעבור ללא בעיות אבל בכל פעולה שנוגעת לשינוי מערכת קבצים\מחיצות מומלץ מאוד

לגבות, לכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז מיכוון שאין לי מושג ובמי להיעזר, ומפחד מאוד לדפוק איכשהו את הכונן של המערכת(גיבתי כמה שאפשר מהמערכת), אני מבקש ממך להסביר לי שלב שלב איך ומה אני עושה אחרי הצריבת קובץ ISO של GPARTED ומגדיר בוט וכל מה שצריך להפעיל את זה משם

בעיקרון, כרגע, יש לי עדיפות יותר דחופה לגבי הכונן השני, איחוד של 80 ג'יגה עם ה900 שכבר מלא(אותו כונן). את זה אפשר לעשות דרך תוכנה בסביבות ווינדוס? אם כן איך ? מה השלבים?

תודה לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים