עבור לתוכן

גיבוי RAID 1 תקופתי

Featured Replies

פורסם

רציתי להתייעץ בנוגע לפתרון גיבוי.

העניין מבוסס על המוצר הזה

יש לי צורך בכל תקופה מסויימת לגבות נתונים חדשים ויחודיים. נאמר אני מגבה 60GB פעם בחודש.

את הגיבוי אני עושה מלפטופ לשני כונני 3.5" דרך המכשיר הנ"ל, בתצורת RAID 1, כלומר יש לי גיבוי כפול על שני כוננים.

פעם בכמה חודשים כשהדיסקים מתמלאים, אני מוציא אותם מהמכשיר והם עוברים לארכיון,

אני קונה כוננים קשיחים חדשים ומתקין אותם בתורם לתוך המכשיר עד שיתמלאו מגיבויים.

כיום אני עובד עם שני כוננים לגיבוי, שניהם חיצוניים דרך USB או פנימיים מחוברים ב SATA,

ומעיק קצת להעתיק את הגיבוי כל פעם לכל אחד מהם בנפרד.

מה שיותר מעיק זה החשש שהגיבוי עבר רק לאחד מהם וששכחתי לגבות גם לתאום שלו.

האם זה יכול לעבוד ?

האם אתם חושבים על חסרונות או בעיות שיכולות להיווצר ?

תודה !

פורסם

ראשית, צריך לזכור שרייד לא נועד לגיבוי אלא לשרידות והמשכיות. הכוונה היא שגיבוי למערך רייד 1 לא אומר שיש לך גיבוי כפול אלא רק שבמקרה שאחד הדיסקים במערך יתקלקל אז המערך ימשיך לתפקד גם עם דיסק בודד.

שנית. יש תוכנות שיודעות ליצור גיבוי ליותר מיעד אחד , למשל Retrospect (שהיא תוכנה בתשלום). כמובן שרוב התוכנות יודעות גם לכווץ על מנת לחסוך מקום על דיסק הגיבוי.

מה שאני לא מבין מהתאור שלך זה האם בכל חודש נוספים לך 60GB של חומר חדש או שסך כל החומר שלך הוא 60GB ובכל פעם אתה מגבה את כולו מחדש? אם המקרה הוא של חומר חדש אז סחטיין על ההספקים. אם המקרה הוא של חומר שעבר שינויים קלים אך אתה שומר את כולו (גם את מה שלא השתנה) אז תעבור לגיבוי אינקרמנטלי.

בסה"כ אין סיבה שהמכשיר שבקישור לא יעשה את העבודה חוץ מזה שאם אתה עושה את גיבוי פעם בחודש, לכל הנתונים במכה אחת, אז זה כנראה זה יקח הרבה מאד זמן.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

ברור לי הייעוד המקורי של RAID 1 שמיועד לעבודה רציפה וגיבוי למקרה ש....

אני מעוניין להשתמש בתכונה של MIRROR על שני דיסקים שונים בתור גיבוי כפול

כדי להבטיח שכל גיבוי שאני עושה נמצא על שני קשיחים למקרה שאחד ייתקל.

אכן התכוונתי לכ-60GB של חומרים חדשים שיש לגבות אחת לחודש.

כלומר רק פעם בחודש אני מחבר את הגיבוי הכפול שכולל שני קשיחים ב RAID 1 ואני מעביר אליהם 60GB חדשים

וכל שאר החודש הם מנותקים ויושבים בצד.

אני מסכים שפתרון תוכנה אפשרי, גם להעתיק פעמיים את הגיבוי שאני עושה אחת לחודש לא יהרוג אותי, פשוט מדובר על שקט נפשי שלא אשכח להעביר לאחד מהקשיחים.

מעבר לזה שהמוצר הנ"ל מאפשר לי לחבר שני קשיחים פנימיים ערומים דרך USB,

ולאחר שאני ממלא זוג קשיחים, הם הולכים לארכיון ערומים, כך אני לא מבזבז כסף על מארז חיצוני לכל קשיח.

פורסם

הצאתי את הפתרון של התוכנה רק בגלל שכתבת שכשאתה מעתיק באופן ידני אתה דואג שמה לא הכל מגובה. תוכנה נותנת שקט נפשי, היא חוסכת את הצורך לזכור והיא גם יכולה לבצע את הגיבויים בתדירות קרובה יותר מפעם בחודש, במידה ותשאיר את הדיסקים מחוברים.

החסרון ברייד תלויי בדרך שהמכשיר עובד. אם הדיסקים לא מפורמטים לNTFS או FAT חילוץ הנתונים במקרה הצורך יהיה יותר מסובך מאשר סתם העתקה שלהם. לא מעט מערכות מפורמטות לEXT3 של לינוקס ויש גם למערכות קבצים אחרות. הכוונה במקרה שהמכשיר עצמו מתקלקל ואתה צריך למשוך נתונים בלעדיו, ולאו דווקא כשאחד הדיסקים קורס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים