עבור לתוכן

התלבטות בין spinpoint F3 לבין Seagate Barrucda ככונן ראשי

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי לפני כמה ימים כונן קשיח חדש - Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB ותכננתי להשתמש בו כונן קשיח חיצוני בתוך מארז שקניתי בנפרד,

בחיבור למחשב בממשק esata. השימוש העיקרי שלי בו מיועד לגיבוי, ואיחסון (סרטים, מוסיקה וכו'). הכונן הפנימי שיש לי כרגע במחשב הוא

Seagate Barracuda 7200.10 250GB - ST3250410AS (מפרט מלא בצד) והוא מוגדר ככונן הראשי שלי, עליו יושבת מערכת ההפעלה, התוכנות והמשחקים שלי.

עכשיו אני בהתלבטות אם כדאי לי להחליף בתפקיד בין השניים.

האם אני אבחין בהבדל משמעותי לטובה בביצועים בעת שימוש במשחקים או ביישומים אחרים עם ה-Spinpoint F3?

אם כן, מהו בדיוק התהליך המומלץ? זה אומר שאני אצטרך לעשות clone מהכונן הראשי ל-Spinpoint? או Full image backup ואז Restore?

פורסם
אם כן, מהו בדיוק התהליך המומלץ? זה אומר שאני אצטרך לעשות clone מהכונן הראשי ל-Spinpoint? או Full image backup ואז Restore?

כן.

האם אני אבחין בהבדל משמעותי לטובה בביצועים בעת שימוש במשחקים או ביישומים אחרים עם ה-Spinpoint F3?

קשה לומר, זה עניין אישי. יש שיבדילו ויש שלא. זה לא הבדל כ"כ משמעותי - שמיים וארץ. אבל כן, יש הבדל לא רע בכלל לטובת הסמסונג.

פורסם

ההבדל משמעותי ביותר, כמעט פי 2.

פורסם

מסכים, אבל אני חושב שזה עניין אישי.

יש מי שבעיניו זה לא יהיה משמעותי כמו שיש אנשים שבעיניהם ההבדל מ-HDD ל-SSD לא משמעותי או ההבדל מקונפיגורציה רגילה ל-RAID אינו משמעותי.

פורסם

התשומת לב שלו לעניין הזה כבר נמצאת בהילוך גבוה.

בעצם זה שהוא שואל על זה בפורום הוא כבר בתהליך מדידה.

מי שלא מרגיש הבדלים של עשרות מגהבייט לשניה לא שואל שאלה כזאת בדרך כלל, ולכן אני אני עונה לו כמו שהייתי עונה לעצמי.

וואחד הבדל בביצועים.

זה יהיה פשע לא ללכת על זה, אז לך על זה!!

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה. על פי מה שאתם אומרים משתלם לעשות את ההחלפה.

אתם יכולים לתת לי הדרכה קצרה כיצד בדיוק כדאי לעשות את זה?

האם כדאי קודם כל להעביר את כל המידע הקיים בכונן הראשי שלי כרגע לכונן החיצוני (ה-Spinpoint), ואז לפתוח את המחשב ולחבר את הכונן בתוך המארז?

או פשוט לחבר ישירות את ה-spinpoint למארז עוד בטרם הוא פורמט ואז לבצע את ההחלפה בעזרת תוכנה מסוימת כאשר הכונן הישן שלי מחובר ככונן החיצוני? האם יש לבצע שינויים ב-Bios?

כרגע הכונן הראשי שלי מחולק לשני Partitions. ב-C יושבת מערכת ההפעלה ומרבית התוכנות בהן אני משתמש וב- D יושבים כל המשחקים, הסרטים מוסיקה תמונות וכו'... האם כדאי לי בהזדמנות זו לבצע איזשהו שינוי בחלוקה הקיימת, בהתחשב בכך שאני מעדיף מאוד לא להתקין מחדש את מערכת ההפעלה?

* הורדתי את התוכנה Macrium Reflect Free, לטובת כל התהליך, האם יצא לכם להתקל בה?

הרבה שאלות מצטער שאני טוחן...

עריכה: האם יהיה בכלל הבדל בעבודה עם ה-spinpoint ככונן ראשי שמוחבר באמצעות sata בתןך המארז לבין עבודה איתו (ככונן הראשי עם מערכת ההפעלה והמשחקים) באמצעות חיבור easata חיצוני?

פורסם

אין שום הבדל בין eSATA ל-SATA.

חוץ משצריך להפעיל AHCI בשביל לחבר ולנתק כשהמערכת פועלת ("ניתוק חם").

פורסם

תשתמש ב NORTON GHOST

DISK TO DISK מהישן לחדש וזה הכל.

אם תרצה לשנות גדלי מחיצות יש את partition magic.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים