עבור לתוכן

עברתי מיונים לצוות אוויר ,מישהו יכול לספר לי מה מחכה לי בהמשך ?

Featured Replies

פורסם

לא אמרתי שאין להיזהר בלשוננו. אמרתי שקליימן מדבר שטויות אם הוא חושב שהצנזורה הצבאית ודובר צה"ל "עושים לילות כימים" על מנת "להלחם" במידע הנמצא באתרי אינטרנט שונים וקשור לצה"ל. זה פרנויה.

אם הצנזורה הצבאית הייתה חושבת שיש תכנים לא ראויים באתרי ענק כמו "שבוז" - הם כבר מזמן לא היו שם. היה סמוך ובטוח.

• תגובות 70
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בירפ"א א' מצפים לך מבחנים פסיכוטכניים לא מסובכים, אולי אפילו יותר פשוטים מאלה שבצוות אוויר. יהיה גם מבחן במתמטיקה ובראייה מרחבית, וכמובן סימולטור טיסה.

פורסם

מעולם לא שמעתי על מקרה בו הופעלה הצנזורה הצבאית באינטרנט.

היו פעמים שגלשתי בויקיפדיה, ובאתרים אחרים ונתקלתי בפרטים על החיל שנגעו לנושאים שהכרתי, וידעתי בוודאות שלא אמורים להיות מפורסמים. שלחתי אליהם מייל פנימי עם הפרטים. מעולם לא ראיתי תגובה מהם או שינוי בתכנים.

אני לא מכיר את האתר שציינת, ויכול מאוד להיות שהאנשים שם צריכים לשתוק יותר. "לסמוך" על הצנזורה הצבאית זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי.

Peach - אמנם עברו כמה שנים טובות מהשלב הזה, אבל לדעתי אתה עושה סלט. (אלא אם שינו משהו בשלבים מאז...)

פורסם

הוא לא.

למעשה ירפ"א א' [כיום] אלו מבחניים פסיכוטכניים וסימולטור, ומי שעובר את זה מקבל שאלון 300.

ירפ"א ב' כולל בתוכו פסיכולוג ושאר הבדיקות הרפואיות.

נפלתי בב' ביוני 2009 עקב בדיקת דם, כך שהמידע שלי יחסית מעודכן.

פורסם
  • מחבר

אוקי חברה ,תודה רבה ,תרמתם לי ידע רב ,רק אני מבולבל ,יש לי בדיקות גופניות או מבחנים בירפא א' ?

והסימולטור הזה ,מה זה ? עד כמה הוא מסובך ? האם יש מה להתכונן אילו ? או שזה סימולטור פשוט ?

פורסם

Klayhamn, תעשה טובה ותשתוק.

בגלל ה"בטחון מידע" המהולל של המודיעין יש עכשו שלושה מילואימניקים מתים (שעל הגופות שלהם שילמנו בכמה עשרות הרוגים, כמה מאות פצועים, וכמה מאות מליוני שקלים), חייל חטוף בעזה ועוד כל מיני מלחמות ופיגועים שספגנו כי איזה שמוק במודיעין לא רצה להסגיר "סודות" שהולכים לחטוף מישהו\ לפתוח במלחמה.

כל הדברים שנכתבו פה בינתיים לא מתקרבים אפילו ל"סודי".

אתה בריא בנפשך? מה הקשר בין מה שאני אמרתי למה שאתה אמרת? מה זו הדמגוגיה הזו?

אתה חושב שבגלל שהאויב מצליח לפגוע בנו אנחנו צריכים להפסיק לשמור על בטחון מידע?! גם לפני שנחטף גלעד שליט היו *אזהרות מפורשות* שירדו אל השטח שמתריעות על הכוונה לחטוף חייל - גם אם לא היה מידע קונקרטי לגבי המיקום הספציפי שבו זה יקרה. הכשל פה הוא לא של המודיעין (או של בטחון מידע) אלא בעיקר של המפקדים שלא טרחו כנראה להיות עירניים מספיק ולהפנים את ההנחיות האלה ולתרגם אותם לפקודות ברורות שימנעו מקרי חטיפה.

כמובן שייתכן וגם אם היו נעשים כל הצעדים למנוע אותה היא עדיין הייתה מרחשת - מה לעשות - זו טבעה של המציאות - לא ניתן למנוע כל אירוע רע שקורה לנו בחיים, גם אם אנחנו נורא מתאמצים.

אז עשה לי טובה אתה, תפסיק עם הדמגוגיה, ואם אתה רוצה להגיב - תגיב לגופו של עניין. זה שהייתה מלחמה או זה שנחטף חייל אלו לא "תירוצים" שמצדיקים (על פי ההגיון המעוות והחולני שלך) למלא את הפורום במידע צבאי - בלי שום קשר לאם הוא "שמור" , "מוגבל", "סודי" או אפילו בלמ"ס!

פורסם

אתה מסרב להבין הא? בלמ"ס מעצם הגדרתו הוא מכלול הנושאים שאין שום מניעה לדבר עליהם בכל מקום בעולם. למשל - העובדה שקיים בסיס שריון בשיזפון? בלמ"ס. האימונים שעובירם שם? זה כבר לא בלמ"ס.

פורסם

אתה כנראה לא מבין את מה שאני אמרתי. הצבא מגדיר דברים מסויימים כ-"בלמ"ס" כיוון שבאופן עקרוני הנזק שיכול להיגרם מחשיפתם הוא קטן, וזה לא "סביר" לאסור עליך לדבר על הצבא *בכלל* וב-*כל מצב שהוא*....

עם זאת - גם דברים שהם בלמ"סים - אין צורך לבוא ולפרסם אותם פה באופן שכל סורי, פלסטיני או איראני יכולים בקלות להכנס ולראות אותם! זה שמותר לך לדבר עם משהו עם חברים שלך או עם אמא שלך לא אומר שאתה צריך לבוא ולפרסם אותו בפורום!

אני מקווה שאתה מבין שאם יבוא חייל, וירכז את כל המידע הבלמ"סי שקיים בצה"ל במקום אחד שנגיש לכולם - *כן* יגרם נזק לצה"ל ולישראל.

כמובן, כל זה כששהדיון הזה *מעצם הגדרתו* מתיימר לעסוק בנושאים שלמיטב הבנתי הם אינם בלמ"ס כלל

פורסם
  • מחבר

לא היה פה אפילו אף פירוט מדויק של אף אחד מהשלבים ,לכן לא נחשף פה שום מידע מסווג (ואני גם מקווה שלא יחשף ,כי זות לא המטרה של התרד הזה ) .

בכל מיקרה חברה ,עוד לא הבנתי :

רק אני מבולבל ,יש לי בדיקות גופניות או מבחנים בירפא א' ?

והסימולטור הזה ,מה זה ? עד כמה הוא מסובך ? האם יש מה להתכונן אילו ? או שזה סימולטור פשוט ?

פורסם

הסימולטור לא מסובך יותר מדי. זה לא אמור לשנות לך אם זה קשה או לא, זה סתם ילחיץ אותך. פשוט תבוא לשם ותעשה מה שאתה יכול.

אין בדיקות גופניות בירפ"א א'.

פורסם

אין שום מאמץ גופני ו/או בדיקות בירפ"א א'.

כל מה שאתה עושה זה סימולטור, שלא קיימת שום דרך להתכונן אליו, פשוט תבוא ותתן את ה-100% שלך.

לאחר מכן מבחנים פסיכוטכניים מסויימים, ובמקרה שעברת את החלק הזה אתה עושה גם מבחני אישיות.

לירפ"א א' מגיעים אם אני לא טועה בשמונה בבוקר, ואם הגעת למבחני האישיות אני מניח שתצא משם בסביבות שלוש.

פורסם

לא ידעתי שהפכו את הסדר... מתנצל.

לגבי "להתכונן" לסימולטור, אין לך מה. כשאני הייתי מלש"ב, היו מחוץ לכניסה לפסיכולוג הרבה בלבולי ביצים, על מה השאלות המכשילות ואיך צריך להתנהג.

לא צריך להתפלסף יותר מדי על "איך לעבור את הבדיקות"... אתה לא באמת יודע מה בודקים. פשוט התנהג כרגיל.

פורסם

כרגיל - אנשים לא מבינים את הרעיון של "בוחן פתע" - וכמו בבית הספר - מנסים תמיד להתכונן אליהם

הרעיון הוא לבחון האם אתה מתאים - ולא אם התכוננת

לכן אבוי לנו אם היה אפשר להתקבל לתפקידים בצבא הדורשים כישורים מסויימים / יכולת מסויימת וכו' --- ע"י "התכוננות" בלבד למבחנים

במקום לנסות "להנדס" את ההצלחה שלך - תנסה פשוט להצליח ע"י זה שתעבור את המבחנים

אם לא תעבור אותם, כנראה שאינך מתאים

ובכל מקרה, בנוגע למה שאמרת -- כן - יש פה פירוט של חלק מסויים מהשלבים - גם אם הוא לא יורד עד ל-"פיפס" המינימלי של כל שלב. כשביקשו ממך לא לדון בשלבים - לא התכוונו שאתה תנסה להעריך בעצמך מה נחשב ל-"סתם פירוט" ומה נחשב ל-"פירוט מדוייק". כדי למנוע בלבול מצופה ממך לא לדון בנושא *בשום רמת פירוט*.

פורסם

תגיד איפה אתה חי?

ומה זה בדיוק פרויקט "אחרי"?

ומה זה כל הקורסי הכנה לקורס טיס\ חובלים\ סיירות?

כל עוד מלשב לא חתם על הסכם סודיות הוא יכול לדבר על מה שבא לו עד שהוא עולה על מדים.

תפסיק לבלבל את השכל.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה חברים .

Klayhamn ,אני מבין שאתה כניראה ממערך המודעין וכל הסיפור מדאיג אותך ,לכן אני לא ישאל פה עוד שום שאלה שקשורה לפרטים .

שאלה אחרונה ,נגיד ועברתי את הירפ"א א' ,מה המרווח זמן בין הירפ"א א' לירפ"א ב' ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים