עבור לתוכן

עברתי מיונים לצוות אוויר ,מישהו יכול לספר לי מה מחכה לי בהמשך ?

Featured Replies

פורסם

כמובן בלי לחשוף פרטים סודיים (היו איתנו ממש לחוצים על הנושא ,אמרו לנו לא לדבר על זה ולא לומר אף מילה על הנושא ) ,רק להגיד לי מה מחכה לי בירפא א' וכו ...

תודה .

• תגובות 70
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היו אתכם ממש לחוצים וביקשו לא להגיד דבר על הנושא, והדבר הראשון שאתה עושה שאתה מגיע הביתה זה להכנס לפורום באינטרנט ולכתוב על זה הודעה?

עזוב מה מחכה לך, אתה לא מתאים.

פורסם

זה כ"כ סודי שהתוצאה הראשונה בגוגל ל"ירפא א'" חושף את כל השלבים מהמיונים עד ירפא ב... :facepalm:

פורסם
  • מחבר

אתם הבנתם לא נכון ,לא אמרו לנו לא לדבר על זה ,אמרו לנו לא לפרט מה נעשה במבחנים ,זה לא אומר שאסור לדבר על זה שעברנו אותם .

אני שואל ולא מחפש בגוגל בגלל שאני רוצה לדעת את זה מניסיון של מישהו מפה .

פורסם

בהמשך מחכה לך:

ירפ"א א'

ירפ"א ב'

גיבוש טיס

קורס טיס.

פורסם

דיי לקשקש קישקושים, תהליך המיון אינו סודי, וגם ככה יש פרטים עליו בכל מקום.

ירפא א' הן סדרת בדיקות רפואיות (עיניים/שמיעה/אקג/שתן/דם). עוברים אותן גם אחת לפרק זמן כשאתה משרת במקצועות הקשורים לתעופה בחיל.

אולי יש עוד משהו למלש"בים שאני לא זוכר... אבל אלה הבדיקות.

תהליך המיון לפניך עוד ארוך, אז קח את זה בקלות !

ו.. בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה .

יש עוד מישהו שהגיע לקורס טיס פה (או אפילו קרוב אילו ) ? שיכול לתת לי בערך אחוזים של כמה חברה נופילם בדרך ?

פורסם

צוות אוויר זה לא רק טיס

פורסם

אני עברתי מיונים, ,עשיתי ירפ"א א.. עברתי ,ופרשתי בב' כי לא רציתי קריירה צבאית (זה לא אומר שהיתי עובר ,אבל ניחא).

בירפ"א א ,מלבד בדיקות רפואיות נתנו לנו גם כל מיני מבדקים פסיכוטכניים כמו לפרק רובוט שמונה 270 חלקים ולהרכיב אותו :facepalm: :facepalm: :facepalm:

לא יודע איך עשיתי את זה ,אבל עשיתי איכשהו, על כל פנים, יש לך עוד דרך ארוכה לפנייך, בהצלחה,

פורסם

לכל החכמולוגים פה שחושבים שזה "לא סודי" ---

כנראה הנסיון הצבאי שלכם לא למד אותכם על החשיבות של בטחון מידע - ולמרבה הצער כנראה שרק אנשי מודיעין מודעים לחשיבות הגדולה שלו.

אחד היתרונות הבודדים של ישראל על האויבות שלה הוא היכולת המודיעינית שלה - ברגע שאתם מתחילים לדבר על נושאים צבאיים במדיום חופשי ופתוח כמו האתר הזה, אתם הורסים את היתרון הזה - פשוטו כמשמעו.

זה לא משנה בכלל מה הנושא הספציפי - וכמה הוא "פעוט" או "זניח" לדעתכם.

בדיוק כמו ש*אנחנו* לפעמים מצליחים לשאוב מידע עצום מדברים שהאויב חושב שהם חסרי ערך -- (ה-"זבל" של האויב זה ה-"זהב" שלנו)

כך גם *הוא* יכול להפיק מכל תקשורת חסרת חשיבות *שלכם* מידע שיעזור *לו* ויפגע בצה"ל ובמדינת ישראל.

לכן, הטעות הנפוצה -- לחשוב שרק "מידע מודיעיני" הוא רגיש וסודי וכל דבר אחר לגבי צה"ל עצמו הוא בעצם "סבבה" ואפשר לדבר עליו חופשי -- היא לא סתם מוטעית - היא הפוכה לחלוטין. מידע על צה"ל הוא הרבה יותר סודי וחשיפתו הרבה יותר מסוכנת לישראל מאשר חשיפת מידע מודיעיני.

לכן אתם מתבקשים *לא* לדבר על שום עניין צבאי (כלומר, כזה שהסיווג שלו הוא מעל בלמ"ס) בפורום הזה, ובמידת הצורך אצור קשר עם רשויות הצבא כדי *לדאוג* שהדבר הזה לא יקרה

פורסם

וואי... כמה שטויות. כמה שטויות.

אם זה היה חשוב, אפילו במידה מועטה - אתה לא חושב שמזמן הצנזורה הצבאית הייתה אומרת לכל העיתונים הגדולים להפסיק לפרסם רשמים מתהליכי המיון וכן סוגרת/מבקשת להוריד תכנים קשורים מאתרים מאוד גדולים כמו "שבוז"?

יש ביטחון מידע והוא תקף לגבי מידע שהוא סודי או אישי. אין שום עבירת ב"מ למשל בלומר שצה"ל משתמש באאוטלוק. או שזה "מידע... כל מידע - זה היתרון שלנו!!!!" ><

פורסם

העובדה שצה"ל משתמש בתוכנה כזו או אחרת, גם אם היא נראית לך "חסרת חשיבות" לאויב - יכולה להיות בעלת משמעות בגלל השימושים הרבים שיכולים להיות למידע כזה בכל הקשור ל*איסוף המידע על ידי האויב*. זה לא אומר שכל "אטום" בצבא הוא קדוש או סודי, אלא פשוט שלא צריך לדבר נושאים צבאיים בפורומים פומביים.

הצנזורה הצבאית ומחלקת בטחון מידע מנסות להלחם כל העת בפרסומים כאלה --- ללא הרבה הצלחה - בעיקר בגלל הקלות הרבה של העלאת מידע כזה לאינטרנט, והקושי הרב שבלחייב מישהו להוריד אותו!!

גם אם לא כל "דיבור בנושא צבא" הוא בהכרח עבירת ב"מ --- אין *שום* סיבה לדבר על דברים כאלה בפורום ציבורי כמו זה, אפשר לשאול אנשים פנים מול פנים, או לפנות לרשויות הצבא עצמן בשאלות. אם זה היה אפשרי או סביר הצבא היה אוסר *כל* עיסוק בנושאי צבא מחוץ למסגרת הצבאית -- במקום זה - הוא אוסר רק דברים שסיווגם מעל בלמ"ס -- ומצפה מאנשים להפעיל שיקול דעת *איפה* הם חושפים מידע שהוא "בלמ"ס" בהגדרתו. מעבר לכך - הצנזור יכול בפועל לאסור רק דברים ש-"אובייקטיבית ברור לכל שהם פוגעים בבטחון המדינה" (כלומר - מבחינה שיפוטית כמו לדוגמא ע"י בג"צ) ולא כל פרסום הוא באופן מובהק כזה, גם אם הוא כן יכול לגרום לנזק!

לכן למרות שיכול להיות שהמידע שתואר לעיל הוא בלמ"ס (ואני בספק אם הוא כזה) אין שום צורך לחשוף אותו פה, בפורום שכל אחד יכול להכנס אליו בקלות. *אפשר* לדון בענייני בלמ"ס בחופשיות עם כל אדם שאתה סומך עליו - פנים מול פנים.

זה שמשהו "חוקי" לא אומר בהכרח ש*ראוי* לעשותו - או שלא כדאי להמנע ממנו. ישנן כל מיני פרצות בחוק שרוב האנשים לא מנצלים - בגלל שהם (מעבר להיותם אזרחים שומרי חוק) גם אנשים *מוסריים*. בדיוק באותו אופן, לפרסם דברים שחושפים מידע על צה"ל זה פשוט לירות לעצמנו ברגל.

פורסם

הצנזורה הצבאית ומחלקת בטחון מידע מנסות להלחם כל העת בפרסומים כאלה --- ללא הרבה הצלחה - בעיקר בגלל הקלות הרבה של העלאת מידע כזה לאינטרנט, והקושי הרב שבלחייב מישהו להוריד אותו!!

אבל למה אתה קובע עובדה אם אין לך את הידע הדרוש לקביעת עובדה כזו?

פורסם

<נערך החוצה למטרות פרטיות>

קליימן אני מעריך את הכוונה, אבל הפוסט שלך מיותר כאן.

כאמור כל הפרטים שמסרתי התפרסמו, גם בטלוויזיה, גם ע"י ח"א בעצמו בביטאון. ובכל מקרה אינם מוגדרים מעל בלמ"ס.

ואגב Judas Iscariot, היה סמוך שיד הצנזורה אינה משוטטת באינטרנט, ולכן אכן יש להיזהר בלשוננו.

פורסם

Klayhamn, תעשה טובה ותשתוק.

בגלל ה"בטחון מידע" המהולל של המודיעין יש עכשו שלושה מילואימניקים מתים (שעל הגופות שלהם שילמנו בכמה עשרות הרוגים, כמה מאות פצועים, וכמה מאות מליוני שקלים), חייל חטוף בעזה ועוד כל מיני מלחמות ופיגועים שספגנו כי איזה שמוק במודיעין לא רצה להסגיר "סודות" שהולכים לחטוף מישהו\ לפתוח במלחמה.

כל הדברים שנכתבו פה בינתיים לא מתקרבים אפילו ל"סודי".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים