עבור לתוכן

האם אפשר להחליף חלקים בחומרה בלי לפרמט את הדיסק הקשיח?

Featured Replies

פורסם

כמו שכתוב בכותרת - השאלה שלי היא האם אני יכול להחליף חלקים בחומרה (ספציפית - מעבד ולוח אם, כי אני יודע שכרטיסי זיכרון אפשר להוסיף ואני מניח שאפשר גם להוריד בלי שום בעייה) בלי לגעת בדיסק הקשיח? או שזה סתם יעשה בעיות?

תודה

איל

פורסם

תהיה לך בעייה, במיוחד בהחלפת לוח. צפה למסכים כחולים, רוב הסיכויים שהווינדווס לא יעלה.

פורסם
  • מחבר

תהיה לך בעייה, במיוחד בהחלפת לוח. צפה למסכים כחולים, רוב הסיכויים שהווינדווס לא יעלה.

והפתרון היחיד הוא פרמוט והתקנה מחדש?

אגב, מתוך סקרנות, למה זה קורה?

פורסם

אחרי החלפה עושים התקנה תיקון של חלונות והכל מה שהיה נשאר.

פורסם

לא חייבים לפרמט אבל מערכת הפעלה אולי צריך להתקין מחדש, תלוי באיזה חלקים אתה מחליף.

פורסם

בגלל שהווינדווס מותאם לרכיבים של המחשב, במיוחד הלוח וכל הבקרים. אחרת התקנת ווינדווס הייתה במהירות של העברת קבצים.

פורסם

במידה ומותקנת Vista/7, אין ממש צורך לבצע התקנה מחדש, אפילו אם אתה מחליף את עיקר החומרה (לדוגמא, שינוי פלטפורמת INTEL ל AMD) - אם כי תמיד ישנם מקרים יוצאים מן הכלל, לכן מומלץ לפחות לבצע גיבוי לדברים החשובים קודם-לכן.

פורסם
  • מחבר

רגע, התקנה מחדש של המערכת לא מבצעת פרמוט אוטומטי?

ואני אנסה את מה שאיוון אומר - להריץ תיקון, אם זה לא יעבוד - אני אתקין מחדש

(וינדוס XP)

פורסם

ורצוי שתדאג לכך שיהיו לך דרייברים לחומרה העדכנית, Just in case... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ורצוי שתדאג לכך שיהיו לך דרייברים לחומרה העדכנית, Just in case... :xyxthumbs:

אני אוריד מהאתר הנפלא הזה, תודה :D

פורסם

ואני אנסה את מה שאיוון אומר - להריץ תיקון, אם זה לא יעבוד - אני אתקין מחדש

(וינדוס XP)

אולי זו הזדמנות טובה לעבור לWIN7.

מה הטעם לשדרג את המחשב אבל להישאר עם מערכת הפעלה בת 9 שנים. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אולי זו הזדמנות טובה לעבור לWIN7.

מה הטעם לשדרג את המחשב אבל להישאר עם מערכת הפעלה בת 9 שנים. :nixweiss:

היא עובדת כמו שצריך, לא עושה בעיות (... טוב, בסדר, היא עושה בעיות, אבל לא הרבה) ואם אני לא טועה, הרבה יותר "קלה" מ WIN7 (למען האמת, אני ממש לא מעודכן - לא ידעתי אפילו שיצא WIN7, אבל אני מניח שזה כבד כמו ויסטה בערך אם לא יותר, ואני יודע שויסטה כבד מאוד)

אה, כן, ואני לא צריך לקנות אותה כי כבר יש לי מערכת הפעלה ו Product Key

(כמה עולה WIN7?)

אגב, מישהו יודע אם (במקרה) מערכת הפעלה חדישה היא חלק מהדברים שיש ב- MSDN Academic Alliance? אם כן אני פשוט אוריד את זה :D

פורסם

וינדווס 7 הרבה יותר קלה מויסטה, כמעט כמו XP. אבל הרבה יותר מתקדמת, בטוחה ונוחה.

פורסם
  • מחבר

וינדווס 7 הרבה יותר קלה מויסטה, כמעט כמו XP. אבל הרבה יותר מתקדמת, בטוחה ונוחה.

סבבה, תודה על העזרה והמידע

פורסם

הרבה בילבולים בדיון אחד אז אני אעשה קצת סדר:

1. הרבה פעמים מערכת הפעלה מותאמת יחד עם הדרייברים לצ'יפסט ובגלל שהHAL במערכת ההפעלה לא יודע להתאים את עצמו לבד לשינויים משמעותיים כאלו יהיו קונפליקטים וגם סביר להניח שכתוצאה מכך BSODים כמו שאם תעשה דבר פשוט כמו שינוי כל הגדרת AHCI בביוס (לא חייבים ללכת רחוק כדי להפיל מערכת הפעלה, במיוחד חלונות).

2. אין שו קשר בין התקנה של מערכת הפעלה לפירמוט. זה נכון שכשאתה מתקין מערכת הפעלה אז יש לך אפשרות לניהול מחיצות בסיסי ובחירה של מערכת קבצים, אבל זה בהחלט לא תנאי להתקין מערכת וזה גם משהו שניתן לבצע ללא התקנה של המערכת.

3. Windows 7 היא סוג של "מה שויסטה היתה צריכה להיות לפני שנתיים". כמו הרבה מוצרים של מייקרוסופט שלב הבשלות מגיע ממש מאוחר או בגרסא הבאה/חבילת שירות של המוצר.

נכון שהיא דורשת יותר מהחומרה מאשר XP, אבל מצד שני זה בהחלט מוצדק וגם הניצול של החומרה מורגש מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים