עבור לתוכן

בעיה בזיהוי כרטיס קול (on board) והתקנת דרייבר עבורו. נפתר (עמוד 3)

Featured Replies

פורסם

העזרה שאת מקבלת בפורום עד כמה טובה ומקצועית שהיא , היא עדיין נשענת על היכולת שלך לתאר/לספק מידע טכני/חומרתי/תמונות מסך וכו'

ופה לדעתי הבעיה שלך..וזו לא בעיה שמצריכה פרמוט.

ההצעה הכי טובה שלי זה פני לטכנאי פרטי (זו נשמעת בעיה שלטכנאי לא צריך לקחת יותר מחצי שעה לפתור,סדר גודל של 80-100 שקלים,תלוי ברמת צדיקותו)

לשאלותיך:

1. יכולות להיות הרבה סיבות לבעיה , טעות בזיהוי כמו שאת אומרת , אי תאימות כלשהי וכו' וכו'. (מבדיקה לפי הדגם לוח שסיפקת בהודעה הראשונה עולה שיש בלוח הזה ALC860 ולא 880 ..אני לא יודע עד כמה יש בניהם הבדל מבחינת דרייבר אבל זה מה שרשום בחוברת הוראות של הלוח הספציפי)

לינק לחוב':

http://downloadmirror.intel.com/15197/eng/D915GAV_D915GAG_D915GEV_D915GUX_ProductGuide02_English.pdf

2. בגדול אין חשיבות לסדר..אבל אם כבר שאלת אז אני הייתי מסדר את זה אחרת ,

א.מוריד את כל העידכונים של הWINDOWS

בדר"כ פעולה זו גם תזהה ותציע עדכוני דרייברים מוכרים .

ב.משלימים התקנות דרייברים למה שלא זוהה או מה שיודעים שיש דרייבר ייעודי מאתר היצרן .

ג.כל השאר .

הסדר הזה הוא רק מטעמי נוחות ולא מעבר, סדר התקנה חסר חשיבות ברוב המקרים , ברור שיש יוצאים מהכלל שתוכנה חייבת שתוכנה אחרת תהיה מותקנת על מנת שיהיה אפשר להתקין אותה( זה לא המקרה שלך).

הערה : צריך להיות משהו יוצא מגדר הרגיל בשביל שאני אפרמט ואז אפרמט שוב אחרי כמה ימים בגלל בעיה כזו או אחרת ,אבל במקרה כזה

דבר ראשון שעושים אחרי הפרימוט זה לפתור את הבעיה שבשבילה פירמטנו..אחרת תתקיני הכל ושוב תגיעי לאותה נקודה ואת זה אנחנו רוצים למנוע.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, nafroman

1. כפי שחשדתי (ואתה אמתת, את חשדי) למרות שהאוורסט זיהה את כרטיס המסך כ- ALC880D (יש לפני הדפס צילום מסך של ניתוח האוורסט טרם הפירמוט בו כתוב audio adapter - realtek alc880d intel 8280ifb ichg- high definitionaudio control...)

עושה רושם מהחוברת שמצאת וצרפת עבורי (ותודה לך על כך) שמותקן שם כרטיס מסך שונה ואם נתסמך על המספרים בלבד, כנראה מעט נחות מזה מה- 880.

ייתכן וזה הפתרון לשאלה מדוע הדרייבר עליו המלצת מוצלח ככל שיהיה לא התאים לחומרה.

http://www.9fix.com/hardware-driver/print:page,1,835-realtek-high-definition-audio-driver-r2.42.html

אני תוהה אם תוכל לסייע בידי למצא דרייבר מעודכן (ככל הניתן) וטוב שכן תומך בכרטיס הקול הזה.

2. רציתי לפרמט ולהתקין מחדש בגלל שתהיתי אם הכל קשורה אולי יש בעיה אחרת (למשל שאריות הדרייבר הראשון שניסיתי להתקין ושברור שלא הוסרו כהלכה) ועד שמצאת עבורי את ספר הלוח ונראה שמוותקן שם כרטיס מסך אחר, לא ידעתי מה זה יכול להיות, לכן חשבתי לנסות להתקין הכל על נקי מחדש.

2. באשר לסדר ההתקנה. לא אוכל להדכין עדכוני xp לפחות טרם אתקין את דרייבר כרטיס ה- LAN. בלעדיו לא ניתן לגלוש. ייתכן ומהדרייבר הנוסף אצליח להמנע בשלב זה, אם הבעיה לא תפתר בעזרת הדרייבר הנכון, אבדוק זאת. מקווה שאכן ה- XP תזהה עבורי את הדרייברים הנכונים, אם כי אני תוהה באשר לחלק מהם אותם כבר זיהיתי וראיתי שעובדים האם לא כדאי פשוט להתקין את אלו שהוכח שעובדים ולא שוב לשחק בהתקנות בדיקות והסרות.

שוב תודה על עזרתך.

פורסם

הלינק לדרייבר שנתתי לך אמור להיות מתאים לציפסט שיש לך (אגב זה לא הלינק שצירפת עכשיו)

כמו שכבר ציינתי הסדר לא חשוב..וברור שאם הכרטיס רשת לא מזוהה אז את מתקינה אותו קודם, זו לא תורה מסיני

אין פה נכון ולא נכון .. יש פה פשוט סדר פעולות שבא לייעל ולזרז תהליכים

ואחרי שמתקינים מערכת הפעלה עשרות פעמים (לצערי יצא לי לעשות את זה עשרות אם לא מאה+ פעמים) אז כבר מפתחים סדר פעולות כזה שיזרז את התהליך וימנע התעכבות/חזרה על פעולות .

באשר לדברים שיש לך דרייבר עובד.אז כן עדיף להצמד למשהו שאת יודעת שעובד בוודאות .

פורסם
  • מחבר

nafroman

נתת לי לינק לעמוד הבית באתר של realtek.

כדי להגיע לעמוד ההורדות הספציפי שמתאים לפרטים אליהם הפנת אותי, יש לעבור מכאן

http://152.104.125.41/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

(אגב, נראה שלמרות שהבאתי לינק ישיר זה לא נפתח לפני שמאשרים את ההודעה)

הסיבה שהבאתי את הלינק בהודעה מעלה היא ששם (ובאתרים אחרים שראיתי) מפורט תחת של הדרייבר דגמי הכרטיסים להם הוא מתאים כאשר 860 אינו מופיע שם (הנמוך ביותר הינו 880) זאת בעוד שאת הפרוט הלא לא מצאתי אצל realtek.

זו הסיבה שעלה חשדי שהדרייבר הלה אינו מתאים לכרטיס. ייתכן כאמור שאני טועה, אולם היות וכך רשום שם (וכאמור גם במקומות אחרים שראיתי) ובנוסף הדרייבר למרות שנראה שהותקן כהלכה, לא ממש עבר, אני תוהה אם יתכן וזו הבעיה.

אם אתה מכיר במקרה פרסום של realtek (או של מקור אמין אחר) המראה שהדרייבר תומך בכרטיס, זה יוריד את החשד מהעניין.

בכל מקרה, אם הדרייבר הדיי חדש אליו הפנת אותי מתחיל מ- 880, האם לא ייתכן שגרסה, מקסימום מספר גרסאות מתחתיו יתמכו בין היתר ב- 860?

הלכתי לחפש קצת ואף מצאתי פה ושם ברשת כל מיני דרייברים באתרים שונים, אולם אם אתה שמכיר היטב ויודע אילו גרסאות טובות ואילו פחות ואילו אתרים טובים ואילו פחות תוכל למצא עבורי דרייבר טוב וחדש ככל הניתן,סביר שזה יהיה בעל פוטנציאל הצלחה גדול בהרבה.

שוב תודה על כל העזרה.

פורסם

טוב.. מסתבר שיש לאינטל תוכנה שאמורה לעזור לך בזיהוי ובדיקה האם הדרייבר המותקן כרגע מתאים למחשב

ובמידה ולא לעדכן לך אותו..

הנה לינק

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/detect.htm

ואני באמת מקווה שזה יפתור לך את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה nafroman,

נכנסתי לאתר אינטל והרצתי את התוכנה.

נראה שהדרייבר זוה.ה והוא מעודכן (Your driver is current. ) - לא כתוב אם הוא זה שמתאים למערכת אבל אני מקווה שהיה נאמר אילו לא

הלכתי לבדוק ליתר בטחון איזה דרייבר זוהה ומתברר שאכן מדובר על הדרייבר אליו אתה הפנת אותי (5.10.0.6043) ולא בטעות שאריות הדרייבר הראשון שניסיתי להתקין.

אז הכל על פניו טוב ויפה, אולם כאמור עדיין אין קול והתקני השמע נראים כאילו לא מותקנים (תמונות מסך "אין צלילים" "אין שמע" בעמוד הקודם עדיין רלווניטיות

אז אם זה כן הדרייבר הנכון, ובין אם מדובר על כרטיס ALC880D כפי שזיהה האורסט, או 860 כפי שמופיע בחוברת הלוח, אין קול.

יש עוד משהו שאני יכולה לעשות או לבדוק?

עריכה: חשבתי על משהו נוסף,

כאשר היתה לי בעיה עם כרטיב ה-LAN הצעת לי:

אממ..אכן כן נראה שזה הדרייבר הנכון

אבל.... בדקת בBIOS שOnboard LAN במצב ENABLE ?!

אם הוא לא במצב ENABLE ...הוא לא יזהה אותו (וזה המצב שיש לך).

הביוס לא אמור להשתנות מעצמו גם לא כאשר מפרמטים..אבל במידה וזו אכן הבעיה

יכול להיות שסוללת הגיבוי של הלוח אם (סוללה שטוחה כזו כמו של שעונים) נגמרה..ואז ההגדרות ביוס מתאפסות כאשר המחשב לא מחובר לחשמל..יכול להיות שהייתה הפסקת חשמל אפילו לדקה בשביל שזה יתאפס (כאמור רק במידה והסוללה מתה).

לכן במידה באמת זו הבעיה ובביוס זה במצב DISABLE ..אני הייתי מעביר לENABLE ,שומר את השינוי

מכבה את המחשב...מוציא את הכבל מהחשמל לדקה ...מחבר חזרה ונכנס שוב לBIOS , במידה וזה חזר למצב הקודם שלו של DISABLE אז הסוללה מתה וצריך לפתוח את המארז ולהחליף את הסוללה (12 וולט שטוחה - נמצאת על הלוח אם)..אחרי שתחליפי את הסוללה גם אם תהיה הפסקת חשמל ההגדרות ביוס לא יתאפסו..זה בדיוק הייעוד שלה .

תבדקי...אם בביוס זה בENABLE אז לא אמורה להיות שום בעיה...כי הדרייבר הוא הדרייבר הנכון לדגם שציינת.

השאלה היא האם ייתכן וזו הבעיה שקרתה עם כרטיס הקול, ואם כן היכן אני רואה את מצב הכרטיס בלוח ? (לא יצא לי להתעסק יותר מידי עם הלוח הזה ורק עם מעטים אחרים ומעולם לא בהקשר הזה).

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם זה לא היה פעיל בביוס..זה לא היה מזהה אותו חומרתית בWINDOWS

אבל את מוזמנת לבדוק..אולי יש לך לוח יצירתי שמתעלם מביוס (לא נראה לי אבל שיהיה)

תעיפי מבט בחוברת שננתי לך לינק כמה הודעות קודם..צריכה להופיע שם התייחסות לזה בביוס

ודבר נוסף תנסי להעיף את הדרייבר שהוא זיהה ולראות אם התוכנת זיהוי חומרה של אינטל מציעה לך דרייבר אחר

יכול להיות שזה אמור לעבוד עם הדרייבר הזה...אבל משהו במחשב שלך ספציפי לא טוב...

פורסם
  • מחבר

אז ככה, nafroman

1. נכנסתי לביום, כפי שחזית הכרטיס הזה מזוהה

2. הסרתי לחלוטין (הסרה רגיל + הסרת שאריות דרך DriverSweeper_2.1.0) את הדרייבר שהיה מותקן והלכתי לאתר של אינטל. הוא ניתח את המערכת והציע דרייבר. התחלתי להוריד אותו אבל תוך כדי ההורדה התעורר חשדי ובדקתי. מדובר היה על אותו דרייבר ראשוני שניסיתי להתקין.

למרות זאת הורדת, וניסיתי להתקין. אותן בעיות שהיו בתחילה הופיעו שוב (התקן לא מזוהה, בשום מקום לא רואים אותו ולהסיר אותו ממש קשה היותואינו נראה - גם לא ע"י DriveSweeper/

קיצור, עושה רושם שמשם לא תבוא הישועה .

רעיונות נוספים?

ושוב תודה

פורסם
  • מחבר

עדכון:

חיפשתי קצת ברשת ומצאתי באחד האתרים דרייבר דיי ישן שהותקן בהצלחה ובבדיקה שערכתי עושה רושם שכרטיס הקול פועל יופי.

המחשב הוחזר לחבר. כמובן שאמשיך לחפש עבורו תוכנות מתאימות אבל לפחות הבסיס תקין וסוף סוף הוא יכול לעבוד כמו שצריך.

תודרה ל- nafroman ו- duk4u שסייעו לי בדרך לפתרון.

עריכה: הדרייבר הורד מהאתר הזה:

http://drivers-downloads-free.com/

ומספרו: Audio_Realtek_5.10.0.5830

מקווה שאינפורציה זו תסייע בידי אנשים נוספים שיתקלו בבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים