עבור לתוכן

בעיה בזיהוי כרטיס קול (on board) והתקנת דרייבר עבורו. נפתר (עמוד 3)

Featured Replies

פורסם

היי לכל המומחים

בשל ריבוי פרטים ותהליכים זה הולך להיות קצת (הרבה) ארוך. אודה אם למרות זאת תקראו עד הסוף ותנסו לסייע בידי.

אני מנסה לעזור לחבר ולהתקין לו מחדש את המחשב לאחר פירמוט. נתקלתי בבעיה עם אחד הדרייברים ללוח האם.

במחשב מותקן הציפ: intel pentium 4 530j 300MHZ

לוח האם: ntel avalon d915gav

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d915gav/sb/CS-012066.htm

בעל כרטיס הקול המובנה: של realtek שזוהה לפני הפירמוט דרך האורסט כ- realtek alc880(d)

התקנתי במערכת XP HOME ברישיון, בבעלותו ושהיה מותקן קודם על אותה מערכת, כן הורדתי את כל העדכונים הנדרשים כולל אימות ו-SP3.

בעת התקנת הדרייברים נסיתי להתקין בין היתר גם את הדרייבר של כרטיס הקול.

הורדתי את הדרייבר מעמוד ההורדות של סדרת הלוחות (לא מצאתי עמוד ללוח הספציפי http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Desktop+Boards&ProductLine=Intel%c2%ae+915+Express+Chipset+Family+Boards&ProductProduct=Intel%c2%ae+Desktop+Board+D915GAV

זהו הדרייבר

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=7525〈=eng

התקנתי (כמעט ללא ה- directx ) לפי ההוראות בקובץ ה- readme (מצורף)

כאשר תוך כדי ההתקנה הבחנתי שאין חפיפה מלאה בין ההוראות לבין המציאות. למשל, לפי ההוראות בסוף ההתקנה יהיה עלי לאתחל את המחשב, דבר שברוב התוכנות והדרייברים היה ונצרך מופיע בסוף ההתקנה ובמקרה זה לא התבקשתי לעשות כך. למרות זאת אתחלתי את המחשב, אולם בבדיקה לאחר אתחול נראה היה ש:

1. למרות המופיע בקובץ ה- readme הדרייבר אינו מופיע בעמוד "הוספה והסרה של תוכניות"

2. הדרייבר הופיע כלא מזוהה בעמוד מנהל ההתקנים (כנראה נראה בתמונת מנהל ההתקנים כחצי אנגלית חצי ג'בריש)

3. לא ניתן היה לשמוע קול.

4. הופיע "אשף חומרה חדשה שזוהתה– כנראה כרטיס הקול. " והתבקשתי להתקין עבורו דרייבר חיווי אודות התקן זה ניתן לראות בעמוד מנהל ההתקנים (סימן שאלה צהוב). בנוסף כאשר שלחתי את ה- XP למצא עבורו דרייבר במחשב או ברשת, כנראה עקב אי זיהויו לא נמצא התקן ואת הדרייבר או ספריות מעליו הוא סרב לאשר לבדיקה.

ניסיתי להסיר את הדרייבר ולהקינו מחדש וטרם זאת להתקין diretx9. (נדרשת 8.1 ומעלה)

היות ולא יכולתי להשתמש בתוכנת ההסרה של ה- XP הסרתי אותו ישירות ממנהל ההתקנים וניסיתי להסיר שאריות דרייברים דרך תוכנה ששמעתי אודותיה המלצות: Guru3D - Driver Sweeper

http://www.guru3d.com/category/driversweeper/

תוכנה שתומכת בדרייברים מעטים, בינהם של realtek. הורדתי והרצתי אותה והיא לא זיהתה את הדרייבר או את שאריותיו (דרייברים של כרטיס המסך דווקא כן)

למרות זאת התקנתי אותו שוב והתבקשתי לאשר אישור דריסת קבצים קודמים (כלומר כפי שצפיתי נשארו שאריות).

שוב אותו תהליך ובסופו תוצאה זהה.

אני תוהה אם יתכן שהמערכת משום מה לא מזהה את כרטיס הקול (המובנה) ואיכשהו גם מסתבכת עם הדרייבר (שלא הופיע בתוכנת ההסרה).

ייתכן גם שפשוט איכשהו לא הבנתי והתקנתי את הדרייבר הלא נכון - אם כך אשמח אם תתקנו אותי ותעזרו לי למצוא את הדרייבר הנכון

אולי בגלל שמלכתחילה לא התקנתי את ה- directx ולא הסרתי כמו שצריך נוצרו בעיות. היה וכך, אודה אם תדריכו אותי מה לעשות מכאן.

חשוב לציין שלפני הפירמוט לא הייתה כל בעיה בנושא.

אודה מאוד לעזרתכם.

אגב, בדקתי. לא מותקן כרטיס קול נוסף, וכרטיסי ה- PCI במחשב זה הם:

כרטיס מסך, כרטיס פקס, כרטיס רשת, כרטיס fireWire לכולם לבד מהאחרון (שלפי האתר שלו אין צורך), הותקנו דרייברים.

מצורפים: תמונת מסך מנהל התקנים, קובץ readme של הדרייבר

הערה : נראה שקובץ ה- readme שצרפתי אינו קריא וזהו קישור אליו באתר אינטל

http://downloadmirror.intel.com/7525/ENG/AUD_ALLOS_XP_VISTA_5377_PV_REALTEK.TXT

[attachment deleted by admin]

פורסם

טוב...קראתי (זה היה מתיש :P)

בכל אופן תורידי את הדרייבר מהאתר של REALTEK

זה שנקרא (Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (Executable file) גרסה R2.42 הכי עדכנית..הוא תומך גם בכרטיס של החבר ..

זה האתר אגב:

http://www.realtek.com.tw/

פורסם
  • מחבר

תודה ששרדת את האורך ועוד יותר שענית, nafroman :)

הורדתי והתקנתי את הדרייבר עליו המלצת.

לאחר ההתקנה והאתחול

1. הדרייבר אכן הופיע ב"הוספה והסרה שדל תוכנות" והפפסיקה להופיעה לי הודעה ששיש התקן שאינו מזוהה. אולם

2. הדרייבר לא הופיע במנהל ההתקנים (תמונה מצורפת)

3. לא ראיתי חיווי לדרייבר בשורת המשימות וכאשר ניסיתי להכניס את הבננה של האוזניות, דבר שלרוב גורם לדרייברים מאותה משפחה להופיע, לא קרה דבר.

4. נכנסתי להתקן השמע ומאפייני הצלילים ונראה שכל עניין הצלילים אינו קיים (תמונות מצורפות ).

ניסיתי להסיר ולהתקין מחדש את הדרייבר בעזרת ה- Driver Sweeper. באופן מוזר דווקא במצב הרגיל ראיתי דברים שלא נראו המצב הבטוח. הסרתי את הכל (חלק במצב הבטוח, השאר ברגיל) והתקנתי מחדש, ללא שינוי.

אגב - דרך ה- Driver Sweeper שמותקן ברג'סטרי גם משהו הקשור ל- crative מקווה שזה לא מתנגש אם כי לפי חיפוש שעשיתי ייתכן שזה קשור לתדרייברים והתוכנות שהגיעו עם המדפסת של HP ובמקה זה הם היו מותקנים גם טרם הפירמוט.

אני תוהה אם ייתכן שהדרייבר הזה מתקדם מידי בשביל הכרטיס ולמרות שהופיע באורסט שמדובר על realtek alc 880d מדובר על כרטיס נחות ממנו?

ושוב תודה

עריכה:

הרצתי על המערכת SIW ובסקשן של PCI זה מה שהוא הראה לי

אולי מכאן תוכל ללמוד יותר על המערכת. אם תרצה שאביא תוצאות מסקשן אחר, הגיד לי מהיכן:

Bus/Dev./Func. Type Class Type Manufacturer Device Name Sub System Device Vendor Sub System Device Name

00 / 00 / 00 PCI PCI to HOST Bridge Intel Corporation 82915G/GV/GL/P/PL/GL/910GE/GL Grantsdale Host Bridge/DRAM Controller Intel Corporation

00 / 01 / 00 PCI-X PCI to PCI Bridge Intel Corporation 82915G/GV/GL/P/PL/GL/910GE/GL Grantsdale Host-PCIe Graphics Bridge Intel Corporation 82915G/GV/GL/P/PL/GL/910GE/GL Grantsdale Host-PCIe Graphics Bridge

00 / 27 / 00 PCI-X Hi-Definition Audio Intel Corporation 82801FB (ICH6) High Definition Audio Controller Intel Corporation

00 / 28 / 00 PCI-X PCI to PCI Bridge Intel Corporation 82801FB (ICH6) PCIe Root Port 1

00 / 28 / 01 PCI-X PCI to PCI Bridge Intel Corporation 82801FB (ICH6) PCIe Root Port 2

00 / 28 / 02 PCI-X PCI to PCI Bridge Intel Corporation 82801FB (ICH6) PCIe Root Port 3

00 / 28 / 03 PCI-X PCI to PCI Bridge Intel Corporation 82801FB (ICH6) PCIe Root Port 4

00 / 29 / 00 PCI USB (UHCI) Intel Corporation 82801FB (ICH6) USB UHCI Controller 1 Intel Corporation

00 / 29 / 01 PCI USB (UHCI) Intel Corporation 82801FB (ICH6) USB UHCI Controller 2 Intel Corporation

00 / 29 / 02 PCI USB (UHCI) Intel Corporation 82801FB (ICH6) USB UHCI Controller 3 Intel Corporation

00 / 29 / 03 PCI USB (UHCI) Intel Corporation 82801FB (ICH6) USB UHCI Controller 4 Intel Corporation

00 / 29 / 07 PCI USB 2.0 (EHCI) Intel Corporation 82801FB (ICH6) USB 2.0 EHCI Controller Intel Corporation

00 / 30 / 00 PCI PCI to PCI Bridge (Subtractive Decode) Intel Corporation 801FB Hub Interface to PCI Bridge (ICH6 B1 step)

00 / 31 / 00 PCI PCI to ISA Bridge Intel Corporation 82801FB/FR (ICH6/ICH6R) LPC Interface Bridge Intel Corporation

00 / 31 / 01 PCI Bus Master IDE controller Intel Corporation 82801FB (ICH6) Ultra ATA Storage Controller Intel Corporation

00 / 31 / 02 PCI IDE (ATA) Intel Corporation 82801FB (ICH6) SATA Controller Intel Corporation

00 / 31 / 03 PCI SMBus Controller Intel Corporation 82801FB (ICH6) SMBus Controller Intel Corporation

01 / 00 / 00 PCI-X VGA Controller Nvidia Corp GeForce 7300 SE

06 / 01 / 00 PCI 1394 VIA Technologies Inc VT6306 VIA Fire II IEEE-1394 OHCI Link Layer Controller

06 / 02 / 00 PCI Ethernet Hangzhou Silan Microelectronics Co Ltd RTL8139D (Realtek) PCI 10/100BaseTX ethernet adaptor

06 / 03 / 00 PCI Other Conexant Systems HSF 56k HSFi Churchill Data/Fax Modem Conexant Systems

פורסם
  • מחבר

אולי בכל אופן למישהו יש עוד רעיון או שינסה יותר להתעמק איתי בבעיה.

אני ממש תקועה פה ולא יודעת מה לעשות עם הבעיה הזו.

תודה

פורסם

תבדקי משהו

תכנסי לSERVICES ותבדקי שהסרביס של WINDOWS AUDIO פעיל

no_audio_device4.jpg

הSTAUS שלו צריך להיות פעיל/מאותחל אם הוא לא...תלחצי למעלה על הכפתור שנראה כמו PLAY בעת שאת עומדת על השורה של הסרביס

תבדקי איזה SERVICE PACK של XP מותקן..לדעתי הבעיה עם הזיהוי נובעת מזה שזה XP HOME ללא SERVICE PACK או עם SERVICE PACK מאוד ישן

כי בSP3 לדעתי הוא אמור לזהות חומרה ישנה כמו במחשב הנתון באופן מובנה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, נפתלי.

חיפשתי ולא הצלחתי למצא את התקייה המדוברת (אשמח להפניה - מדובר על מערכת בעברית ואצלי כבר מותקן ה- 7)

אולם צילמתי את מאפייני המערכת המדוברת שם כתוב שמותקן sp3. מקווה שזה עוזר.

פורסם

אה אוקי..חשבתי שזה SP ישן יותר..אם כך

תבדקי את הSERVICE שציינתי

כדי להגיע לזה תעשי

מקש ימני על האייקון של המחשב שלי -> נהל/MANAGE -> בחלון שיפתח לך בצד שמאל יהיה "תהליכים" או SERVICES

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי את התקייה עליה הפנת, נפתלי - אולי בגלל שבמחשב מותקן XP HOME?

הבאתי תמונות של אופציות קליק ימני "המחשב שלי" ושל תקיית "ניהול" - לא מצאתי"נהל"

אשמח אם תמשיך להפנות ולהדריך אותי

תודה

פורסם

לא זה בסדר..אני פשוט טעיתי בתרגום של SERVICES

זה שירותים ולא תהליכים ..טעות שלי סליחה

פורסם
  • מחבר

התקייה וגם היישום נמצאו, נפתלי, תודה.

נראה שהיישום מופעל (תמונה).

מה עכשיו?

פורסם

אוקי..אז בואי תבדקי

אם ההתקן לא בDISABLE

בחלון הזה:

index.php?action=dlattach;topic=450784.0;attach=126438

תעשי מקש ימני על השורה של ההתקן ,איפה שיש את הX האדום

ותבחרי ב ENABLE (אני לא יודע מה החלופה העברית של זה אולי "הפעל") , אבל זה האופציה שניה מלמעלה בתפריט

בלי קשר ,אין צורך בכל הודעה להודות לי בשמי (מספיקה תודה) .

פורסם

הדרך הטובה ביותר להשתמש בתוכנה המיועדת, שסורקת את המחשב ומעדכנת באופן אוטומטי דרייברים לא מעודכנים ומורידה את הדרייבר האחרון לאותה חומרה וגם מתקינה את הדרייבר.

תוכנה כמו - Driver Checker או, Driver Genius או, Driver Magician ותעשי לעצמך חיים קלים...

פורסם
  • מחבר

אוקי..אז בואי תבדקי

אם ההתקן לא בDISABLE

בחלון הזה:

index.php?action=dlattach;topic=450784.0;attach=126438

תעשי מקש ימני על השורה של ההתקן ,איפה שיש את הX האדום

ותבחרי ב ENABLE (אני לא יודע מה החלופה העברית של זה אולי "הפעל") , אבל זה האופציה שניה מלמעלה בתפריט

בלי קשר ,אין צורך בכל הודעה להודות לי בשמי (מספיקה תודה) .

אוקי

1. נכנסתי למנהל ההתקים ואפשרתי את ההתקן הלה, יחד איתו הוא גם זיהה (תוך מספר שניות) את הדרייבר שהתקנתי בהדרכתך.

אז ההתקן מזוהה וגם הדרייבר(תמונה) הבעיה שדיין אין שמע ואין צלילים. מיותר לציין שגם אין קול (אם כי הרמקולים שלו עשו כמה רעשים)

2. תודה.[br]פורסם בתאריך: 17.02.2010 בשעה 00:41:54

הדרך הטובה ביותר להשתמש בתוכנה המיועדת, שסורקת את המחשב ומעדכנת באופן אוטומטי דרייברים לא מעודכנים ומורידה את הדרייבר האחרון לאותה חומרה וגם מתקינה את הדרייבר.

תוכנה כמו - Driver Checker או, Driver Genius או, Driver Magician ותעשי לעצמך חיים קלים...

תודה על התשובה, duk4u

אלך לחפש מיידע בנושא התוכנות הנ"ל.

מי יודע הלוואי שמשם תבא הישועה לבעיה.

עריכה

הורדתי והרדתי את driver magician lite הדרייבר של realek נראה שם אבל כפי שברור זה לא ממש גורם למערכת להשמיע קול.

השאלה האם לבקש ממנו מהתוכנה לשדרג והאם היא עושה זאת אוטוטית ומנסה להתאים את הדרייבר שהכי מתאים לחומרה, האם מציעה דרייבר וצריך לאשר או מה בדיוק קורה שם

(לרוב אני מעדיפה ידני, אבל ייתכן שבמקרה כזה תוכנה כזו יכולה לסייע)

ושוב תודה

עריכה (2)

הרצתי driver checker שהתריע בפני על הרבה דרייברים מיושנים (המערכת מיושנת, לרוב הדברים אין דרייברים חדשים)

אבל דווקא על הדרייבר של realkek לא היתה תגובה. אני תוהה אם התוכנות האלה רק מזהות דרייברים או ממש בודקות אם הם מתאימים ועובדים. מה שכן היא התריע בפני על דרייבר אחר הקשור לשמע כך שאולי זה קשור לבעיה או לדריכים לפתרונה. מצרפת תמונה.

ושוב תודה

פורסם
  • מחבר

אני עדיין תקועה פה בדיוק במצב שהייתי בהודעה למעלה.

אולי עוד רעיונות?

עוד מישהו?

עוד?

באמת אשמח לעזרה.

תוהה אם כל העניין הוא דרייבר לא מעודכן, הרי זה שהתקנתי אמור להיות הכי מעודכן. אולי זה כן עניין של זיהוי לא נכון או של בעיה אחרת.

וחוזרת ומדגישה טרם הפירמוט לא היתה כל בעיה במחשב. מה שכן, תוהה אם הדרייבר הבעייתי מאתר אינטל זה שלא זוהה ולא הוסר כהלכה (ניסיתי, לא הלך) הוא זה שעושה כל מיני נזקים. אולי כדאי ע"י איזו תוכנה טובה שלא ניסיתי למצא את השאריות שלו ולהסירו בדרך כלשהי?

תודה מראש

פורסם
  • מחבר

טוב אני רואה שאין רעיונות.

כך שנראה לי שבימים הקרובים מאוד אפרמט את המחשב ואתקין אותו מחדש בתקווה שהפעם דברים יסתדרו

סדר ההתקנה שאני מתכננת:

1.xp

2. תוכנת כיווץ 7zip

2. דרייברים לוח אם + כרטיס רשת

3. אימות XP+ הורדת כל העדכונים כולל SP3

4. הורדת והתקנת directx9

5. התקנת דרייבר לכרטיס קול (וידוא שעובד)

6. התקנת דרייבר כרטיס מסך ודרייבר ותוכנות למדפסת

7. כל השאר.

כעת, בינתים עקב אותו ניתוח עבר של האוורסט אני נוטה להתקין לכרטיס הקול את הדרייבר שהוצע לי קודם ע"י nafroman

(Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (Executable file) גרסה R2.42

אולם אני תוהה

1. אם ייתכן וחלה טעות כלשהי בזיהוי וכרטיס הקול אונבורד המותקן אצלי שונה. היות ולא מצאתי פתרון לדבר באתר של אינטל (לא ראיתצי שמצויין דגם כרטיס הקול)

אני שואלת אתכם באיזה מדור ב- SIW אני יכולה לראות את דגם כרטיס המסך (כאמור אונבורד)

2. הסדר שלי בסדר? יש משהו שכדאי לעשות בצורה אחרת כדי למנוע בלגנים (למשל זה שיש לי כעת ויתכן ונגרם עקב כל מיני דברים שמפריעים)?

3. אשמח לטיפים נוספים.

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים