עבור לתוכן

בעיה במחשב, אולי הספק?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב מאוד ישן בן 10 שנים, במשך 10 שנים הוא עבד ממש טוב. אולי נהיה איטי, אבל נשאר טוב.

אתמול בערב שמעתי רעשים חזקים מגיעים מהאווררים שלו, כנראה מהספק ונאלצתי לכבות אותו.

היום בבוקר הוא לא נדלק. כאשר אני מוציאה את הכבל של הספק - עליי לצין שהחלפתי לכבל חדש ועדיין אותו דבר - ומחזירה הספק עובד לשנייה ואז נכבה, כמנע ל מכונית.

פתחתי את המחשב והוצאתי את החיבורים שמחובברים ללוח אם, והחזרתי. אין שינוי. הוצאתי את הנחיבור הקטן שמחובללוח אם, הפעלתי, ולהפתעתי הוא פעל. כמובן שהמסך לא עלה כי חסר חיבור.

האם צריכה להחליף ספק? ואם כן, למה?

אין ריח של שרוף מהספק, ואתמול הוא עבד מעולה עד לרעשים.

בבקשה עזרה - הילה.

פורסם

מה זה "החיבור הקטן שמחובר ללוח אם" ? אם את לא יודעת מה השם, את יכולה להסתכל במדריך או לצלם תמונה.

האם את מדברת על החיבור הזה : ?

http://www.hardwarezone.com/img/data/articles/2004/1192/tutorial-atx12_power_conn.jpg

שמגיע מהספק ללוח אם (לא רחוק מהמעבד)

פורסם
  • מחבר

כן, זה החיבור. בכללי יש 2 חיבורים מהספק לוח אם, אחד ארוך ואחד קטן וקצר. וזה זה.

פורסם

האם צריכה להחליף ספק? ואם כן, למה?

אין ריח של שרוף מהספק, ואתמול הוא עבד מעולה עד לרעשים.

א. מדובר ככל הנראה בספק כוח או לוח אם.

ב. המחשב עובד?, אם כן את לא צריכה להחליף שום דבר, אם לא, זה אומר שצריך להחליף משהו.

ג. כל דבר עובד עד לאותו הרגע שהוא מפסיק לעבוד.

פורסם
  • מחבר

או'קיי, יש נורה בלוח אם, היא עובדת - דולקתהבירוק,כאשר כל החיבורים של הספק מחוברים ללוח אם.

אבל שום מאוורר לא פועל והמסך לא נדלק. והמחשב לא עובד, לא נדלק בכלל. וגם הנורה מקדימה שמאה אם המחשב דולק זוהרת ירו -מה שאומר שואדולק. אבל שום דבר לא עובד.

ותאמין לי, המחשב הזה לא שקט, ככה שיש בעיה

פורסם

החיבור ששלפת מהלוח אם מספק מתח 12V למעבד. מוזר שהמחשב נדלק בלעדיו אבל לא איתו.

קשה לומר מה גורם לתקלה... כנראה ספק כוח / לוח אם... צריך לנסות להחליף אותם באחרים ולהגיע לשורש הבעיה...

פורסם

זה לא מוזר, זה תמיד ככה כששולפים את כבל ה-12V ונשארים רק עם הראשי. זה פשוט שיש חשמל אבל אין חיווי.

אם זה עובד בלעדיו בלבד ואיתו לא נדלק אזי שמדובר בספק כוח... הייתה לי בעיה דומה שהסתיימה בהחלפת הספק.

פורסם

המחשב לא נדלק, פשוט נסגר הממסר בלוח האם, בין זה לבין "המחשב נדלק" יש הרבה הבדל.

פורסם
  • מחבר

אזז.. להחליף ספק כוח?

כי בכללי אני לא יודעת איפה למצוא ספק כוח לפנטיום 4..

פורסם

ספק כוח (גם לפנטיום 4) את קונה בכל חנות מחשבים, ספק כוח ג'נרי שיספיק לך יעלה עד 80 ש"ח.

כאמור זה גם יכול להיות עניין של לוח אם תקול, אז אם את יכולה להשאיל ממישהו ספק רק ע"מ להיות בטוחה שזאת הבעיה, זה יהיה עדיף.

פורסם
  • מחבר

תודה אורי, אברר אם זה באמת הספק שהלך. אחרת נראה לי יהיה קשה הרבה יותר להשיג לוח אם ישן כ"כ.

פורסם

אולי בלוח יד שניה כאן יהיו מציאות...

פורסם
  • מחבר

איזה לוח אם יש לפנטיום 4?

אני לא יודעת, ואני בהחלט לא יודעת לזהות..

פורסם

זה פשוט יותר ממה שאת חושבת

את צריכה לוח עם תושבת LGA 775.

תסתכלי גם איזה סוג זכרון יש לך - DDR / DDR2

ושהלוח יתאים לו.

את מוזמנת לשאול אם יש לך ספק. חיפוש בגוגל של שם הדגם ייתן לך את כל התשובות אם את לא בטוחה.

וכל זה בהנחה שבדיקה עם ספק אחר לא עלתה יפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים