עבור לתוכן

נתב N ומכשירי G - יהיה שיפור בטווח?

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

קודם כל המצב שלי כיום: אני גר בבית בעל 2 קומות , ביניהם יש מדגות מתכת שמפריעות לשידור , אז כרגע אנחנו פועלים עם נתב בקומה העליונה ונתב בקומה התחתונה שמשמש כרפיטר. האם העברת הנתב הראשי לנתב מסוג N (במקום הG כיום) יכולה לחסוך את הAP ולהגיע לכל חלקי הבית בלי בעיה , בלי שידרוג במחשבים בבית למתאמים אלחוטיים שתומכים בN ?

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

במילה אחת - לא. ובפירוט - על מנת לנצל את מלוא התכונות של תקן N אתה צריך גם כרטיסי רשת אלחוטיים בתקן זה.

פורסם
  • מחבר

אבל אני לא מדבר על שימוש בתכונות הנוספות של רשת N , אלא שלפי הבנתי נתבי N כן משדרים בעוצמה רבה יותר מנתבי G , מה שאומר טווח רב יותר , לא ?

פורסם

מעקב

פורסם

אבל אני לא מדבר על שימוש בתכונות הנוספות של רשת N , אלא שלפי הבנתי נתבי N כן משדרים בעוצמה רבה יותר מנתבי G , מה שאומר טווח רב יותר , לא ?

בעיקרון נתב תקן N בחיבור בתקן G יתן מהירות וטווח טובים יותר מאותו חיבור עם נתב תקן G, אבל זה לא בגלל תקן N אלא בגלל שסטטיסטית הנתבים שתומכים בתקן N הם מתקדמים יותר.

(שמישהו יתקן אותי אם אני טועה)

פורסם

נתבי N אינם משדרים בעוצמה רבה יותר מנתבי G -- מבחינת העוצה שניהם משדרים באותו רמה. מה שיש בנתבי N שאין בנתבי G הוא בין השאר תכונה שנקראית MIMO. מידע מפורט אתה יכול לקרואת בפרק על MIMO בסקירה שלי כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/6216MG/6216MG.htm.

על מנת לנצל את מלוא היכולת של MIMO גם כרטיסי הרשת האלחוטיים צריכים לתמוך בכך, אך כיוון שאין לך כרטיסים כאלה השיפור לא יהיה משמעותי. לא רשמת איזה נתבים יש לך היום, כך שקשה להעריך אם המעבר לדגם מתקדם יותר של נתבים יהיה משמעותי. בכל מקרה, מדרגות ברזל ותקרות בטון הן מכשול רציני מאוד לאות האלחוטי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני אמקד את השאלה שלי למצב הקיים עכשיו:

כרגע יש זוג נתבי Edimax 6204WG והנתב שאני חושב על לעבור אליו הוא הDIR-615 (רק אחד) של D-Link.

האם ההבדל יהיה משמעותי ?

בכל מקרה, אשמח לדעת מהו התציב המינימלי כדי שקונפיגרוציה כזאת תעבוד טוב (מבחינת מתאמי רשת אלחוטיים ל3 מחשבים)

פורסם

תחושת הבטן שלי אומרת שה-615 לא ישפר את המצב באופן משמעותי. ל-615 יש רק שתי אנטנות אבל ל-EDIMAX 6524 יש 3 כך שה-MIMO שלו מעט יותר יעיל, אבל בכל מקרה ללא החלפת כרטיסים אני חושש שלא תראה שיפור משמעותי. לכל היותר אתה יכול בשלב ראשון לרכוש רק נתב (סביב 300 שקל) ולראות אם יש שיפור. אם לא, כל מתאם אלחוטי יעלה לך סביב 170 שקל.

פורסם

שוב כמו שצ'יפ אמר זה לא יתן לך שום הבדל בקליטה אך הבדל במהירות העברת הקבצים, למה שלא תעשה רשת קווית בבית? ודבר שני מה שנותן טווח יותר יעיל זה מספר האנטנות וכמובן גם בנתב וגם בכרטיס רשת.

פורסם
  • מחבר

טוב השתכנעתי , נעביר את הרשת בבית לתקן N. (זה אמור לתת שיפור בטווח , נכון?)

המלצות לראוטר + 3 מתאמי רשת אלחוטיים (ראוטר: 350 שקל , מתאמים אלחוטיים [כל אחד] : 150 - 170 שקל) ?

מצטער על החפירות, אני חסר ידע מוחלט ברשתות :-X

פורסם

נתב Edimax BR-6524N

כרטיס Edimax EW-7728In

פורסם

רגע, ואם הוא ישים על האנטנות windsurfer?

windsurfer-wifi-antenna.jpg

פורסם

:xyxthumbs:

אהבתי !

אתה רוצה להגיד לי שזה גם עובד ?

פורסם

על פי סרטים בYOUTUBE זה עובד.

זה כמו צלחת כיוונית לאנטנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים