עבור לתוכן

המלצה לדיסקים 1TB ל RAID onboard? שאלה למומחים לפני קניה

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני מתכנן לחבר דיסקים פנימיים ב RAID 5 ללא כרטיס RAID ייעודי, בשימוש ב intel chipset P55 (מעבד i5 לוח GA-P55-UD3R). המטרה היא שרידות ואמינות הנתונים במקרה של כשל דיסק. לא שיפור ביצועים.

אני רגיל להשתמש ב WD, אבל עכשיו ש TLER ב- WD דורש השקעה בדיסק ייעודי במחיר כפול, לאחר ש WD חסמו את האפשרות לשנות את ה FW של הדיסק, אני מסתכל על אפשרויות אחרות.

סיגייט כותבים באתר של ה 7200.12 שהוא מומלץ ל "desktop RAID". מה זה אומר? שיש לו זמן חסום ל error recovery, או שהם אומרים בעצם שלא צריך TLER בשביל desktop RAID?

במקביל, אני מבין שהסמסונג F3 מומלץ כאן בפורום. איך הוא מתמודד עם זמני error recovery? מישהו ניסה אותו ב RAID5 ?

שורה תחתונה:

1) F1, F3 או 7200.12 עבור desktop RAID?

2) האם צריך להיות מוטרד מנושא Error Recovery (היעדר TLER) בדיסקים האלו כמו ב WD?

3) האם Intel matrix RAID בניגוד לחומרה ייעודית מבטל את הצורך בדיסק תומך TLER ?

אגב -

אני לא מתכוון להשקיע בדיסקים ייעודים ל RAID (RE במקרה של WD, שכוללים TLER), כיוון שמחירם כפול. במקרה הזה אני פשוט אקנה שני דיסקים ואשכפל אותם Offline כל שבוע / שבועיים. אני לא מעוניין בגיבוי חי. הרעיון הוא להוזיל את עלות הגיבוי. עדיין ברור ש RAID הוא לא גיבוי מלא, וחלק מהתוכן יגובה גם בדיסק OFFLINE.

אנשים טובים, המחשב כבר כאן ועכשיו רק חסרים הדיסקים. אני מתכנן לקנות אותם בתחילת השבוע.

כל עזרה תתקבל בברכה!

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים