עבור לתוכן

התלבטות לגבי כוננים קשיחים חיצוניים

Featured Replies

פורסם

אהלן עוזרים יקרים!

אני מתלבט כרגע אם לקנות כונן קשיח פנימי או חיצוני כי אני רואה, מעיון לא מעמיק במיוחד, שחיצוניים עולים ממש מעט יותר מפנימיים.

אז בנוגע להתלבטות הראשונית - האם אני צודק, או שאולי הסתכלתי על דגמים זולים ומחורבנים של כוננים חיצוניים?

קושיה נוספת, בתוך תחום החיצוניים, האם שימוש בחיבור USB יהיה איטי במידה בלתי נסבלת לעומת חיבור של הארד דיסק פנימי?

והאם יהיה זה דבר שיפריע לי לעשות את הדברים הצנועים שאני רוצה לעשות - לשמוע מוזיקה ולראות סרטים, בגדול?

בנוסף, קראתי כאן שיש אפשרות למעין תותב כזה ללוח האם שמאפשרת להוציא את החיבורSATA החוצה ובעצם הופכת אותו ל-ESATA, זה זורם עם

כל לוח אם, גם אחד בן כ-8 שנים? כי אם זוהי אפשרות פשוטה וטובה כמו שהיא נשמעת אז היא למעשה מבטלת את החיסרון העיקרי של הכוננים החיצוניים, לא?

תודה על שקראתם עד כאן ואם אתם מתכוונים לעזור אז בכלל קבלו קיתונות של ברכות :)

פורסם

בעניין המחירים של פנימיים וחיצוניים - הם דיי זהים כשמדובר בחיצוני בממשק USB 2.0.

מהירות כונן חיצוני בממשק USB 2.0 היא כ-25-30MBps. לשימושים שציינת זה מספיק, אבל אולי יפריע לך זמן ארוך של העברת קבצים מהכונן ואל הכונן.אם היית שואל על USB הראשון אז בהחלט הייתי אומר בלתי נסבל אבל USB 2.0 הוא דיי גבולי ויש אנשים שמסתדרים עם קצב העברה שכזה. כפי שאמרתי לשימושים שציינת זה מספיק.

לגבי eSATA bracket.. כן, כל עוד שיש לך ממשק SATA בלוח, לא משנה אם זה 1.5Gbps או 3.0Gbps. מקסימום משתמשים בג'אמפר שמעביר את הקשיח למצב תאימות לאחור.

פורסם
  • מחבר

אדיר! ממש תודה, לא הבנתי רק נקודה אחת - תוכל בבקשה להסביר את החלק עם הג'אמפר לטובת הדיוט כמוני? =]

פורסם

בסטיקי כוננים קשיחים ישנם איורים שמסבירים הכל. בסה"כ מדובר בשימוש בכונן עם ממשק SATA 3.0Gbps (גם ידוע כ-SATA2 בשפת העם) עם לוח אם בממשק SATA 1.5Gbps (כביכול SATA1). רוב הסיכויים שלא יהיו שום בעיות אבל במידה ויש אז מחברים ג'אמפר מתאים (פיזית בכונן הקשיח) שמסב אותו למצב עבודה של "SATA1"*.

*- הסיבה שאני אומר "בשפת העם" וגם הוספתי מרכאות כי בארגון של SATA-IO מבקשים להשתמש בשמות המקוריים ו-SATA1/2 לא מהווים ביטוי נכון. :-X

פורסם
  • מחבר

ואנחנו לא רוצים לעצבן תאגידים אה? ;D

שמע, תודה רבה רבה בן אדם, יצאת מלך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים