עבור לתוכן

לימודי פיסיקה לקראת תואר בהנדסת מחשבים

Featured Replies

פורסם

תכלס, תוך שבועיים מתחילת סימסטר א' נזכרים מכל החומר מהתיכון.

אני זוכר שגם לי היה את הפחד הזה, אבל הכל חוזר אליך ברגע שנתקלים בזה.

• תגובות 59
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

להזכירך (בוקר טוב, דרך אגב :P) לא למדתי פיסיקה בתיכון.

פורסם

בנוגע להשלמות של נושאים בפיסיקה- הטכניון העלה סדרה של הרצאות, מומלץ:

http://www.youtube.com/Technion#p/c/C5F5D57E843B310B/0/2_gDjycpbWQ

בסרגל מימין נמצא קישור לשאר ההרצאות במרוכז.

היי,תודה על הקישור.גם אני מעוניין לחזור על החומר מהתיכון.יש להרצאות האלו חוברות תרגילים עם פתרונות שאפשר לקנות איפשהו?

מה שכן אני ממליץ לך לפני כל שיעור לראות את ההרצאה המקבילה של MIT

http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Physics/8-01Physics-IFall1999/VideoLectures/index.htm

זה גם מעניין אותי,(פיזיקה של שנה ראשונה).האם אפשר להשיג חוברת תירגול גם להרצאות האלו?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

זה גם מעניין אותי,(פיזיקה של שנה ראשונה).האם אפשר להשיג חוברת תירגול גם להרצאות האלו?

כן, הכל קיים באתר שלהם

http://ocw.mit.edu/OcwWeb/web/courses/courses/index.htm#Physics

הלינק הראשון שם זה מה שהבאתי לך קודם, בנוסף להרצאות וידאו יש שם גם מבחנים, תרגילים וlecture notes.

שתדע, בסופו של דבר הרמה שלהם היא דיי בדיחה (מבחנים + תרגילים).

גם מישהו שמוציא 60 במבחן סוף שלנו במכניקה יוכל להוציא אצלהם מעל 80-90 בקלות.

ההרצאות כן טובות פשוט בגלל שהם מסבירות לך את הכל בצורה קצת שונה ובגלל שהם עושים מלא ניסויים, לפעמים יותר מדי, רק מראה לך כמה האמריקאים טיפשים, צריך להראות להם כל דבר.

במכניקה זה עוד פחות נורא, אבל בסמסטר ב' שהם עושים חשמל זה כבר מוגזם עד כמה שמראים להם פשוט הכל.

פורסם
  • מחבר

טוב... עכשיו כשהתחלתי להיכנס לעניין הפיזיקה, ראיתי כמה הרצאות אבל אני מרגיש שזה לא יעיל. בהרצאות של פרופ' ליביו (חח תמיד מזכיר לי את מיודעינו מקונסולות) הוא פותר תרגילים מאיזה ספר (בנושא וקטורים). מאיפה אני יכול להשיג את הספר הזה? אני פשוט חייב לתרגל בעצמי את החומר החל מהרמה הבסיסית כדי שזה ייכנס לי לראש, כידוע מהאוזן שומעים אבל מהיד לומדים :xyxthumbs:

פורסם

טוב... עכשיו כשהתחלתי להיכנס לעניין הפיזיקה, ראיתי כמה הרצאות אבל אני מרגיש שזה לא יעיל. בהרצאות של פרופ' ליביו (חח תמיד מזכיר לי את מיודעינו מקונסולות) הוא פותר תרגילים מאיזה ספר (בנושא וקטורים). מאיפה אני יכול להשיג את הספר הזה? אני פשוט חייב לתרגל בעצמי את החומר החל מהרמה הבסיסית כדי שזה ייכנס לי לראש, כידוע מהאוזן שומעים אבל מהיד לומדים :xyxthumbs:

כל ספר עם תרגילים ותשובות יהיה טוב, אאל"ט לתרגילים שהוא פותר הוא מציג את כל הנתונים הדרושים לפתרון.

נ.ב: שמתי לב שהמריו הנ"ל הוא די מפורסם, הוא כתב כמה ספרים מוצלחים. (ביניהם את "האם אלוהים הוא מתמטיקאי?" שיצא לא מזמן.)

פורסם

תסתכל תגובה אחת למעלה (האחרונה שלי)

הכל שם בלינק

פורסם

^הוא התכוון להרצאות של הטכניון אליהן הבאתי קישור, למרות שהוא בטח ימצא גם שם חומר עזר מועיל.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

^הוא התכוון להרצאות של הטכניון אליהן הבאתי קישור, למרות שהוא בטח ימצא גם שם חומר עזר מועיל.

לפני מבחנים אנחנו לפעמים לוקחים גם תרגילים\מבחנים שהיו בטכניון.

http://phstudy.technion.ac.il/~sp114071/

זה האתר של הקורס, כולל תרגילי בית ופתרונות

מצטער על ההתעכבות בכתיבת התגובות, בעקבות העומס מהלימודים אני נכנס לאתר רק איזה פעם בשבועיים...

פורסם

^

זה האתר של פיזיקה 1מ. לא של השלמות בפיזיקה,(ההרצאות של מריו ליביו ביוטיוב).

פורסם

^

הבחור ביקש,(ואני מצטרף...רוצה לחזור),תרגילים ופתרונות להרצאות של מריו ליביו בהשלמות בפיזיקה.

פיזיקה 1מ זה סיפור אחר.

פורסם

^

הבחור ביקש,(ואני מצטרף...רוצה לחזור),תרגילים ופתרונות להרצאות של מריו ליביו בהשלמות בפיזיקה.

פיזיקה 1מ זה סיפור אחר.

אהה

בכל מקרה כל מה שצריך זה להחליף את המספר בסוף הלינק שהבאתי למספר קורס הזה.

הוא אומר במהלך ההרצאה מהו המספר קורס? אם לא אז צריך לחפש באתר של הטכניון (ובשביל זה צריך לדעת באיזו פקולטה\מסלול זה)

אם גם זה לא עובד תגידו לי אני אנסה לברר עם מכר שלי בטכניון.

פורסם
  • מחבר

עדכון: הגיע מהאוניברסיטה רשימת החומרים שאותם מלמדים בקורס ההכנה בפיסיקה הקיץ.

פרק א': קינמטיקה:

1. תנועה במימד אחד: מהירות ממוצעת, מהירות רגעית, תאוצה ממוצעת, תאוצה רגעית. משוואות התנועה בתאוצה קבועה, נפילה חופשית.

2. תנועה בשני מימדים: תנועה בתאוצה קבועה, תנועה מעגלית.

פרק ב': דינמיקה:

1. כח מהו, חוקי התנועה של ניוטון, מושג המסה.

2. כח הכובד הכח הנורמלי, החיכוך הקינטי והסטטי, מתיחות, הכח הגרביטציוני.

פרק ג': חוקי שימור

1. תנע ומתקף, חוק שימור התנע הקווי, אנרגיה קינטית, התנגשות פלסטית ואלסטית.

2. עבודה, כח משמר ואנרגיה פוטנציאלית, חוק שימור האנרגיה המכנית, האנרגיה הפוטנציאלית של כח הכובד ושל כח התלוי במרחק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים