עבור לתוכן

לימודי פיסיקה לקראת תואר בהנדסת מחשבים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

דווקא תשובה נחמדה מאוד, משמע, ללא תקלות אני אסיים את התואר תוך ארבע שנים

• תגובות 59
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כלומר, זה לא נחמד להגיד, אבל הסיבה למריחה זה עצלנות

וזו כמובן שטות מוחלטת...

פורסם

דווקא תשובה נחמדה מאוד, משמע, ללא תקלות אני אסיים את התואר תוך ארבע שנים

לאיזה מסלול נרשמת, להנדסת מחשבים רגילה או עם התמחות בפיזיקה ישומית?

פורסם

רגילה

אז שם הרוב מסיימים תוך 4 שנים (בפיזיקה ישומיית בערך חצי מסיימיםב4 שנים וחצי ב5, קשה להגיד בדיוק כי התואר קיים 6רק שנים)

קשה להגיד שזה עצלנות - אלה תארים קשים ויש אנשים שמעדיפים להוריד קצת את העומס פשוט כדי שהציונים יהיו יותר גבוהים.

אבל כמו שנאמר, אם אתה לא מתכנן לעבוד בשנתיים הראשונות אז כנראה שלא תהיה לך בעיה קריטית לסיים ב4 שנים.

כל זה כמובן בערבון מוגבל, אני בסך הכל שנה ראשונה בתואר :)

אבל יש לי חבר בשנה שניה וחבר בשנה שלישית, אז יש לי קצת inside information.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה, עזרתם לי מאוד.

תוכלו אולי לתת לי מושג קלוש על האינטנסיביות של הלימודים? כמה ימים בשבוע, עד איזו שעה אתם לומדים בבית וכו.

פורסם

אני לומד משהו אחר במקום אחר , אבל יש סיכוי שאני אצטרך לתת עוד סמסטר או שניים אחרי שנה חמישית, וזה לא מעצלנות.

עם קצת חוסר מזל קורה שנכשלים גם אם לומדים כמו שצריך. לי היה קורס (פיסיקה אגב ;D) שידעתי מעולה, אבל המרצה החליט להיות רע והכשיל כמעט את כולם.

מועד א' היה סדר גודל של 70 אחוז נכשלים. יצא שמשהו כמו 50 סטודנטים היו צריכים לחזור על הקורס בשנה ב' (זה מן הסתם קורס משנה א').

בכל מקרה, בגלל ביורוקרטיה וחפיפות בין שעות של קורסים ועוד כל מיני חוקים משעשעים באוניברסיטה, יצא שזה יוצר לי בעיות כבר כמעט שלוש שנים בעיות. בסמסטר אחרי שחזרתי על הקורס, השעות הפריעו ולא יכלתי לעשות קורס של שנה ב' - ואז זה חזר בשנה ג' עם הקורס שפספסתי בשנה ב'.

אני עכשיו באמצע שנה ג' וכמו שזה נראה אני לא אצליח לדחוף לארבע שנים את התואר, והכל בגלל הקורס היחיד שנכשלתי בו לפני שנתיים, ואפילו לא ממש באשמתי...

לא נורא, קורה - רק רציתי לתת דוגמא ל'למה לפעמים התואר נמרח יותר מארבע שנים'.

פורסם

אני לומד משהו אחר במקום אחר , אבל יש סיכוי שאני אצטרך לתת עוד סמסטר או שניים אחרי שנה חמישית, וזה לא מעצלנות.

עם קצת חוסר מזל קורה שנכשלים גם אם לומדים כמו שצריך. לי היה קורס (פיסיקה אגב ;D) שידעתי מעולה, אבל המרצה החליט להיות רע והכשיל כמעט את כולם.

מועד א' היה סדר גודל של 70 אחוז נכשלים. יצא שמשהו כמו 50 סטודנטים היו צריכים לחזור על הקורס בשנה ב' (זה מן הסתם קורס משנה א').

בכל מקרה, בגלל ביורוקרטיה וחפיפות בין שעות של קורסים ועוד כל מיני חוקים משעשעים באוניברסיטה, יצא שזה יוצר לי בעיות כבר כמעט שלוש שנים בעיות. בסמסטר אחרי שחזרתי על הקורס, השעות הפריעו ולא יכלתי לעשות קורס של שנה ב' - ואז זה חזר בשנה ג' עם הקורס שפספסתי בשנה ב'.

אני עכשיו באמצע שנה ג' וכמו שזה נראה אני לא אצליח לדחוף לארבע שנים את התואר, והכל בגלל הקורס היחיד שנכשלתי בו לפני שנתיים, ואפילו לא ממש באשמתי...

לא נורא, קורה - רק רציתי לתת דוגמא ל'למה לפעמים התואר נמרח יותר מארבע שנים'.

ברור שיש מקרים לא בשליטה.

זה כמובן נהיה יותר קשה כשעובדים \ שיש מילואים וכו'

אחלה, תודה, עזרתם לי מאוד.

תוכלו אולי לתת לי מושג קלוש על האינטנסיביות של הלימודים? כמה ימים בשבוע, עד איזו שעה אתם לומדים בבית וכו.

הממ, אני לא ממש רוצה להפחיד :)

אני מצטרף פה תמונות של המערכת שלי מסמסטר א' וב'

כמו שאתה רואה מבחינת שעות באוניבסיטה זה לא יותר מדי קשה, מה שכן יש גם הרצאות שלא ממש הולכים אליהם (אינטרו, מדעי המחשב, פשוט מרצים נוראיים... לומדים לבד ומהמצגות).

יש אבל הרבה עבודה בבית, יש לך שני בחנים כל שבוע (מתמטיקה), תרגיל במכניקה, תרגיל באינטרו (אינטרו = מדעי המחשב: INTROduction to computer science) ולך יהיה גם תרגיל בדיסקרטית.

אינטרו לוקח בין 3 ל10 שעות.

מכניקה בין 2 ל8 שעות.

דיסקרטית לוקח בין 2-8 שעות.

ויש לך את הבחנים, ללמוד לכל אחד מהם זה גם כמה שעות.

הבחנים הם על "שיעורי הבית", יש לך תרגילים לעשות בבית (לא להגשה) על החומר שנלמד באותו שבוע והבחנים זה בסך הכל שאלה או שתיים מאותם תרגילים.

עכשיו הקטע הבעייתי זה שנורא קל לרמות בבחנים ולהעתיק את התרגילים להגשה בהכל חוץ מבאינטרו.

מכיוון שיש לבחנים ולתרגילים האלו משקל בציון הסופי (לרוב בין 10-20%) ומפאת המחסור בזמן אז הרבה אנשים באמת מרמים\מעתיקים בהם.

כמובן זה אומר שבסוף השנה הם לא באמת יודעים את החומר וזה בדיוק הסיבה למה היו יותר מ50% נכשלים במכניקה (אחרי פקטור).

אבל כמו שאמרתי, זה נשמע יותר מפחיד משזה באמת, לקראת השנה כשאתה בונה את המערכת תשלח לי הודעה בפרטי ונדבר בטלפון או משהו, אני אתן לך כמה טיפים גם על המערכת וגם ללימודים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

ברור שיש מקרים שהם לא בשליטתנו וברור שקורה שתואר נמרח, אבל אם אתה לא עובד בשנתיים הראשונות, אין שום סיבה בעולם לא לסיים את התואר תוך 4 שנים.

ובנוגע לאינטנסיביות, שנה ראשונה ושניה הם היותר גרועות.

שנה ראשונה אצלנו זה היה 4 ימים מ-8 עד 4,6 +-

וזה כמובן כלל אינפי 1,2 פיסיקה 1,2 ועוד כל מיני חרטאות

שנה שניה זה בערך אותו דבר מבחינת שעות והקורסים הקשים הם מה שקשור לחשמל (ברמת הטרנזיזטור) ועיבוד אותות.

שנה שלישית העומס יורד, בערך 6 קורסים, אבל הם פחות שעות, והם יותר אלגוריתמיקה\תכנות\סטטיסטיקה ועיבוד אותות.

שנה רביעית (לפחות אצלנו) זה דיי חרטא, 4 קורסים גג בסמ' והם בעיקר בתקשורת. (כמובן שיש פרוייקט)

רוב הנכשלים הם שנה ראשונה על אינפי 1, פיסיקה 1,2

שנה שניה על עיבוד אותות ועל מבוא לחשמל ומרוכבות

שנה שלישית יש תקשורת 1 ועיבוד אותות 2

זה היו הקורסים המסננים אצלנו, תעבור אותם - יהיה בסדר :P

זה לא תואר קל, אבל אם אתה משקיע ויש לך ראש לזה, זה לא כזה נורא, פשוט לרוב לאנשים אין כוח, ויש מרצים גרועים ויש לפעמים ש.ב לא קשורים או עבודות מוזרות... אבל אני לא חושב שזה דרש קריעת תחת היסטרית בשביל לעבור את הדברים (ועוד בציון סבבה לגמרי :hat: אבל זה כבר תלוי בסטודנט(.

פורסם
  • מחבר

אני שם לב שהרבה מתחיל ונגמר במרצים. האם הם פקטור כ"כ רציני? אולי כדאי "להתחבב" עליהם?

פורסם
ברור שיש מקרים שהם לא בשליטתנו וברור שקורה שתואר נמרח, אבל אם אתה לא עובד בשנתיים הראשונות, אין שום סיבה בעולם לא לסיים את התואר תוך 4 שנים.

זה בכלל לא קשור לעבודה תוך כדי התואר (אם כי לטענתך, מי שהולך לעבוד תוך כדי התואר ולכן דוחה אותו הוא בעצם עצלן..), אלא לתקנות ונהלים ולוחות מבחנים של האוניברסיטה. בטכניון, אם אתה רוצה לחזור על קורס כלשהו (בין אם במטרה לשפר ציון ובין אם כי נכשלת בו), אתה כמעט בוודאות דוחה את התואר שלך לפחות בסמסטר אחד - לא תמיד נותנים את הקורס הזה בסמסטרים עוקבים, כמעט תמיד הוא יתנגש לך בלוח המבחנים עם קורס אחר לפחות באחד המועדים וכו'.

וזה עוד אם יוצאים מנקודת ההנחה שהקורס הוא לא קדם, אחרת אתה ממש בצרות, ואני אפילו לא מדבר על קורסים של שנה ראשונה כמו חדו"א אלא גם קורסים מתקדמים יחסית שיכולים לעכב אותך לשנה שלמה ויותר.

ככה שאין שום קשר לעצלנות - ברוב המקרים זה עניין של מזל.

פורסם
  • מחבר

אני שם לב שהרבה מתחיל ונגמר במרצים. האם הם פקטור כ"כ רציני? אולי כדאי "להתחבב" עליהם?

פורסם

מה זה יעזור? המרצה לא יודע מי אתה כשהוא בודק את הבחינה שלך. הבחינות בעילום שם (רק תעודת זהות), ומי שנותן את הציון לתרגילים הם הבודקים, לא המרצה.

זה תלוי במרצה כי יש מרצים קפדנים שיורידו ניקוד על כל שטות, ויש כאלה שלא.

פורסם

זה בכלל לא קשור לעבודה תוך כדי התואר (אם כי לטענתך, מי שהולך לעבוד תוך כדי התואר ולכן דוחה אותו הוא בעצם עצלן..), אלא לתקנות ונהלים ולוחות מבחנים של האוניברסיטה. בטכניון, אם אתה רוצה לחזור על קורס כלשהו (בין אם במטרה לשפר ציון ובין אם כי נכשלת בו), אתה כמעט בוודאות דוחה את התואר שלך לפחות בסמסטר אחד - לא תמיד נותנים את הקורס הזה בסמסטרים עוקבים, כמעט תמיד הוא יתנגש לך בלוח המבחנים עם קורס אחר לפחות באחד המועדים וכו'.

וזה עוד אם יוצאים מנקודת ההנחה שהקורס הוא לא קדם, אחרת אתה ממש בצרות, ואני אפילו לא מדבר על קורסים של שנה ראשונה כמו חדו"א אלא גם קורסים מתקדמים יחסית שיכולים לעכב אותך לשנה שלמה ויותר.

ככה שאין שום קשר לעצלנות - ברוב המקרים זה עניין של מזל.

זה לא מה שאמרתי, אתה סתם מנסה לקחת את זה לצד הכי קיצוני.

אמרתי שמי שעובד תוך כדי התואר מסוגל בלי בעיה לסיים את התואר גם כן, בעיקר אם מתחילים לעבוד החל מהשנה השלישית.

בכל האוני' אם נדפק לך קורס זה דוחה, אבל עדיין לרוב (כל עוד הוא לא קדם) אפשר לדחוס אותו בשנה שאחר כך או בסמ' קיץ (אם הוא נפתח) - אז גם זה לרוב לא תירוץ.

וגם אם נדחה לך ליותר משנה, כל עוד זה לא מפריע, תמיד אפשר לקחת אותו בשנה הרביעית ( ויש אצלנו לא מעט שעושים את זה ).

מזל זה מילה מוגזמת, אין הרבה מבחנים שאם למדת אליהם טוב לא תעבור ( לא אמרתי ציון טוב, אמרתי תעבור ). אם תרצה אחר כך לשפר, ואולי בגלל זה לעשות עוד שנה ( וגם כאלה יש אצלנו, בערך 3 ) אז בסדר, אבל זה כבר משהו אחר

• 2 חודשים מאוחר יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים