עבור לתוכן

לימודי פיסיקה לקראת תואר בהנדסת מחשבים

Featured Replies

פורסם

אני אמור להתחיל ללמוד השנה ב"ה באוקטובר הנדסת מחשבים באונ' העברית, לאחר שהצלחתי להביא יותר מ-720 בפסיכומטרי המעצבן הזה.

ע"פ הנתונם באתר של האונ', מי שלא עשה בגרות 5 יח' בפיסיקה רצוי שיעשה מכינה בפיסיקה לפני תחילת הלימודים.

השאלה שלי היא האם יש באמת צורך כזה במכינה, או אולי, אוכל להסתפק בלימוד עצמי (ספרים, אינטרנט, מורה פרטית).

אולי בכלל זה לא הכרחי, וילמדו אותי הכל מההתחלה באוניברסיטה.

אומנם אני בעל קליטה מהירה וראש מתימטי חזק, אבל פיסיקה הינו מקצוע קשה. מה דעתכם?

אשמח גם לשמוע ממי שלומד\למד הנדסה כלשהי.

• תגובות 59
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תראה, אני עשיתי פיסיקה 5 בתיכון, הרבה עזרה לאוני' זה לא נתן.

הרבה הרבה יותר גבוהה, וזה וקטורי ביסודו (מה שבכלל לא עושים בתיכון).

מסתדרים, אבל אני יודע שלחברה אצלנו שעשו מכינה בפירוש היה יותר קל.

אם מעולם לא נגעת בפיסיקה, אני מציע שתרפרף קצת על ספרים, אם זה נראה לך נוראי, תעשה את המכינה (אצלנו אגב מכריחים לעשות מכינה למי שלא עשה בגרות)

ואגב, פיסיקה לא מאוד קשור למתמטיקה, זה עוזר להבין למה הנוסחא עובדת, זה לא עוזר להבין למה היא נכונה :)

וכן, בכל מקרה, ילמדו אותך הכל מההתחלה באוניברסיטה, אתה פשוט תהיה בנקודה יותר נמוכה יחסית למי שכבר ראה בעבר את החומר ( שוב, לא שאני חושב שזה מאוד משנה, גם מבחינת רמה, וגם מחבינת העובדה שרוב החברה עשו צבא וזה לפחות 3-4 שנים מהלימודים ).

פורסם
  • מחבר

עכשיו בילבלת אותי.

מצד אחד אתה אומר שלאנשים שעשו את המכינה בפירוש יותר קל. מאידך, אתה אומר שזה לא עוזר בכלל לאונ' וגם כך מלמדים הכל מההתחלה.

אז אולי כדאי לי לבדוק את החומר הבסיסי של הפיסיקה וללמוד אותה בכדי שיהיה לי מושג בסיסי. עוד מישהו?

פורסם

בפירוש כדאי לך להשלים את הפיסיקה עד רמה מסוימת, נסה להשלים בעצמך מספרים בתגבור של מורה פרטי אם יש צורך.

כמובן שאתה לא חייב להשלים את כל הבגרות, לכן שאל מישהו שיודע את הנושא אילו נושאים הם המשמעותיים ביותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז זה משהו שאני רוצה לדעת, מה בעצם הכי חשוב לי להשלים?

פורסם
  • מחבר

ולדעתך זה יספיק? כלומר, יש שם את החומר הדרוש החל מהרמה הבסיסית ביותר?

אמנם בחיים לא למדתי פיסיקה, אך אני קורא המון מאמרים בנושא, בעיקר בויקיפדיה - כבידה, חשמל, פיסיקאים למיניהם ומשוואות.

פורסם

בנוגע לחומר התאורטי זה מספיק. אמנם חסרים שם כמה דברים כמו מומנטים,תנע זוויתי,גלגול ללא החלקה...אבל אין צורך להיסחף יותר מידי.

כמובן תתחיל ממכניקה.

בנוגע לתרגול,כפי שאמרתי התרגילים שבחוברת ברמה גבוהה,למעשה יש שם הרבה תרגילים ברמה של פיזיקה 1ג'.

ממליץ לך ללמוד נושא שלם ואז לתרגל מהחוברת,יש שם המון תרגילים וזה באמת יכין אותך מצויין.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה. נראה לי שאני אוותר על המכינה בפיסיקה

פורסם

בכל מקרה, תלמד רק מכניקה ולא חשמל, ברוב המקומות זה בכל מקרה סמ' ב' ואתה תתאפס לפני זה בגלל הקורס הראשון

פורסם
  • מחבר

אך ורק מכניקה? אז כבר חסכתי את רוב החומר. אז מה מלמדים במכינה?

פורסם

ה 5 cent שלי אחרי סמסטר אחד באוניברסיטה :kopfpatsch:: כל מה שאתה יכול לחסוך מהלחץ של השנה הראשונה- תעשה בקיץ.

לפי דעתי אם בכלל לא למדת פיזיקה אף פעם- כדאי שתלך על מכינה- ובפרט שהרמה באקדמיה יותר גבוהה ממה שמלמדים בתיכון- אלא אם כן אתה בעל תפיסה וכישורים ממש טובים, כיוון שבדרך כלל שנה ראשונה עמוסה מאוד מבחינת קורסים, ככה שלא יהיה חסר לך מה ללמוד. (אבל זו רק דעתי בכל מקרה שיהיה בהצלחה!)

פורסם
  • מחבר

יש איזה המלצה לקורסים? הבנתי שישנם קורסים ממש קשים שכדאי להתרחק מהם...

פורסם

לא כל כך הבנתי את השאלה שלך...

אם אתה רוצה, תפרסם את האופציות לסמ' הראשון ונוכל לכוון אותך (קצת קשה לנחש מה מלמדים אותכם שם בסמ' הראשון, וזה גם היה לפני 3 שנים :] )

פורסם

אחי, אני עכשיו שנה ראשונה של הנדסת מחשבים באוניברסיטת ירושלים (אני עם ההתמחות בפיזיקה ישומית, אבל זה כמעט אותו דבר).

דבר ראשון את החומר של התיכון בפיזיקה מכסים בערך בשבועיים הראשוניים, מיותר לעשות מכינה בשביל זה...

מה שכן אני ממליץ לך לפני כל שיעור לראות את ההרצאה המקבילה של MIT

http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Physics/8-01Physics-IFall1999/VideoLectures/index.htm

אנחנו ידענו על זה ממהתחלה אבל קצת זילזלנו, לקראת המבחן התחלנו לראות את הכל אבל ללא ספק עדיף לראות את זה במהלך השנה.

הפרופסור בMIT פשוט מעולה וזה ממש עוזר להבנה.

אתה יכול אם אתה רוצה לראות את ה3-4 פרקים הראשונים לפני השנה, זה פחות או יותר יתן לך את הבסיס.

בלי קשר - כשאתה מתחיל להרכיב את המערכת שלח לי הודעה פרטית.

אני אגיד לך בדיוק עם מי עדיף ללמוד מה (איזה מרצים יותר טובים וכו')

אין לך ממש בחירה בכל מקרה בשנתיים הראשונות, אז לא ממש יכולים להמליץ לך על איזה קורסים לקחת :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים