עבור לתוכן

איך אני יודע לאתר מקור תקלת חומרה - מחשב נתק&#

Featured Replies

פורסם

אהלן.

יש לי את המחשב הבא

p4 3.0ghz prescot 478

msi mainboard

1.0gb ram ceon ddr 400mhz

ומותקנת עליו מערכת הפעלה windows 7 ultimate x86 english b7600

בקיצור יש HDD wd 80gb sata שעליו יושבת המערכת הפעלה.

ויש hdd wd 40gb ide שזה סתם דיסק משני.

עכשיו המחשב קופא לעיתים קרובות והרצתי memory test 86+ ואין שום בעיה (הזיכרון די חדש שנה וחצי משהוא כזה).

הרצתי occt ניראלי איזה שעה ומשהוא והמחשב לא נתקע.

והרצתי mhdd והוא לא מצא שגיאות.

עכשיו היום יש תיקיה של 13gb שנמצאת בimage של גוסט, העתקתי אותה וקרתה לי תופעה מוזרה.

אני שומע רעש שהhdd נכבה ואז רשום "לא מגיב" ואז אני שומע אחרי דקה שהוא נדלק שוב וזה חוזר להעביר קבצים.

אגב שניסיתי להעתיק את התיקיה להארדיסק של ה80gb אז לא נתקע שום דבר (אחרי שניתקתי את הכבל חשמל של ה40gb ולא ניסיתי ששניהם מחוברים).

וחשוב לי לציין עוד פרט שלאחרונה המחשב לא נדלק וכדי להדליק אותו מוציאים אותו מהחשמל ומחזירים (התופעה חזרה גם לאחר החלפה לספק חדש).

השאלה שלי האם הhdd של ה40gb כבר מתחיל למות אפילו שהוא בן 5 כבר?

פורסם

הבעיה יכולה לנבוע מ-2 בעיות עיקריות:

א. ספק כוח חלש או תקול.

ב. דיסק קשיח תקול.

פורסם

איזה ספק מחובר במחשב ??

פורסם
  • מחבר

ספק גנרי משהוא 350-380W משהוא כזה. אגב הספק החדש שבדקתי עליו היה גם גנרי Golden tiger 400w real שאמור להחזיק 100% את המחשב.

אבל איך אתם יכולים להסביר לי שהHDD לא קיבלתי עליו שום התראה בתוכנה MHDD. אגב פעם קרה לי בויסטה על מחשב ישן יותר שהוא כתב כזה דבר: "הכונן כשיח X מדווח על בעיה, גבה את המידע מייד" משהוא בסגנון.

אני פשוט צריך לדעת את זה כי אין מקום על המחשב שם. ד"א איך אני יכול לדעת עד איזה גודל של HDD יש תמיכה. מה שאני יודע שHDD של 160GB עובד מצויין שם (סביר גם שאי אפשר יותר כי זה לוח ישן נידמה לי שהציפסט זה intel i8xx אבל אני לא זוכר בדיוק).

פורסם

בספק כח ג'נרי עדיף לא להשתמש בין אם הוא תקין ובין אם לא.

הכלי המומלץ לבדיקת דיסק קשיח זה התוכנה היעודית של היצרן.

פורסם
  • מחבר

מה באמת WD מוציאה תוכנה להורדה שעושה TEST לכונן או שזה משהוא במפעל אצלהם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים