עבור לתוכן

הצורב שלי מת, מחפש תחליף...

Featured Replies

פורסם

הצורב שלי (זכרונו לשמצה) מת וכבר לא מוכן לקרוא כלום... ציפיתי לזה, הוא הוחלף כבר פעמיים מאותה סיבה...

בקיצור, אני צריך תחליף זול ויעיל. חשבתי כמובן על ליטאון אבל ראיתי שהם יותר יקרים מסוני וידוע שהם מייצרים להם ת'צורבים.

1. האם הצורבים באמת אותו הדבר?

2. האם יש צורב של סוני במהירות 52*32*52?

3. האם הבאנדל זהה?

4. לשניהם שנה אחריות?

5. אפשר לצרוב Firmware של סוני על ליטאון ולהיפך?

6. הם שקטים בכלל?

7. יש משהו שיותר מומלץ בתחום המחירים של עד 300 שקל?

תודה :-*

פורסם

1. כן (כולל אותו גודל זכרון/באפר)

2. לא - לפחות אני לא ראיתי אחד כזה באף חנות ואין גם אזכור לאחד כזה באתר של סוני שם המהיר ביותר המוזכר ע"יהם הוא 52X24

3. באנדל שמאנדל - בכולם מקבלים דיסק רגיל, דיסק rw ונרו או תוכנת צריבה אחרת - סוני נותנים דיסר עם תוכנות משלהם שמנסיוני שוות

ל$#ת.

4. כן.

5. לייטאון על של סוני ידוע לי שעשו, לגביי ההפך אני לא ממש בטוח - למרות שנשמע הגיוני שאפשרי אבל לא ברור לי הצורך - הגיוני יותר ש

firmware של לייטאון טוב יותר.

6. לי יש את הלייטאון והוא שקט מאוד.

7. מממ - צורבי teac טיפה יותר יקרים (אך עדיין בתחום אם אינני טועה) וידועים כטובים, יש עליהם שנתיים אחריות (למרות ששמעתי

שמועה מוזרה שהחדשים שלהם הם בעצם לייטאון בתחפושת...) ריקו ופלקסטור יקרים בהרבה...

אגב לפי דעתי צורבי סוני רק "נראו" לך זולים יותר מכיוון שמדובר בדגמי 52X24... :P

בהצלחה...

פורסם

למה לעזאזל לא להשתמש בחיפוש ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה

פורסם

הצורב שלי (זכרונו לשמצה) מת וכבר לא מוכן לקרוא כלום... ציפיתי לזה, הוא הוחלף כבר פעמיים מאותה סיבה...

בקיצור, אני צריך תחליף זול ויעיל. חשבתי כמובן על ליטאון אבל ראיתי שהם יותר יקרים מסוני וידוע שהם מייצרים להם ת'צורבים.

1. האם הצורבים באמת אותו הדבר?

2. האם יש צורב של סוני במהירות 52*32*52?

3. האם הבאנדל זהה?

4. לשניהם שנה אחריות?

5. אפשר לצרוב Firmware של סוני על ליטאון ולהיפך?

6. הם שקטים בכלל?

7. יש משהו שיותר מומלץ בתחום המחירים של עד 300 שקל?

תודה :-*

אענה על השאלות שאני חושב שזקוקות להרחבה.

חוצמזה אתה בטוח יודע שבחיפוש הייתה מוצא מענה לכמה מהשאלות.

2. כן. יש. מבוסס על ה LTR52327S של לייטאון.

4. יש לפחות מקום אחד עליו אני יודע בו ניתנת תקופת אחריות של שנתיים על צורבי לייטאון. בגדול, לשניהם אחריות של שנה.

5. כן. ולפי מה שאני ראיתי הקושחה של סוני לא נחותה מזו של לייטאון. מצד שני לייטאון מוציאים גרסאות קושחה בצרורות.

6. ה LTR52327S (52X32X24) שקט יותר מה LTR52246S (52X24X52). הLTR52246S קצת רועש. קרא ביקורת או שתיים.

7. באופן גורף אי אפשר לומר לא. צורבים בעלי נפח חוצץ (Buffer) גדול יותר אולי עדיפים למחשבים בעלי תצורה ישנה וחלשה משום שהם בעלי יכולת גבוהה יותר למניעת Buffer-UnderRun (בתאוריה). כיום, מחשב חזק יותר מ P2 500Mhz עם כונן במהירות 5400 RPM יוכל בקלות להחזיק צורב במהירות 52X. העניין הוא שהבאפר הוא ההגנה שמאחורי ההגנה. הוא רשת הבטחון שמוכנה לפעילות במקרה שטכנולוגית מניעת התרוקנות ה Read-Buffer נכשלת (פעולה שאפשרית שתתרחשעל מחשבים ישנים). מכן הסטיגמה שצורבים בעלי חוצץ גדול יותר הם בעלי רמת אמינות גבוהה יותר מאחרים.

מניסיון, גם לי קרה שהתרוקן ה Read-Buffer כמה פעמים והחוצץ בעל שני המגה שלי הצליח יפה מאוד להתגבר על הנפילה והצריבה יצאה בסדר גמור (לא שונה בכלום מבחינת צריבות שעברו בהצלחה).

ע"פ מה שאני ראיתי, קשה מאוד לרוקן את ה Buffer. המקרה היחידי בו ראיתי שצורב של 8MB הצליח לצרוב וצורב של 2MB נכשל הוא בקידוד DVD.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, חיזקת את בחירתי.

נ.ב.

תוכל לשלוח לי לפרטי את שם החנות שנותנת שנתיים אחריות? תודה.

פורסם

העניין הוא שהבאפר הוא ההגנה שמאחורי ההגנה. הוא רשת הבטחון שמוכנה לפעילות במקרה שטכנולוגית מניעת התרוקנות ה Read-Buffer נכשלת (פעולה שאפשרית שתתרחשעל מחשבים ישנים). מכן הסטיגמה שצורבים בעלי חוצץ גדול יותר הם בעלי רמת אמינות גבוהה יותר מאחרים.

תיקון קל אך מאוד מהותי , העניין הוא בדיוק ההפך , טכנולוגיות ההגנה השונות הן ההגנה שעומדת מאחורי הBUFFER של הכונן, ואותו באפר הוא דבר שתמיד נמצא בפעולה ובלעדיו לא היתה בעצם צריבה. אם נוריד שנייה את הטכנולוגייה אז הכונן צריך לכתוב רציף, אם לא אז תידפק הצריבה. כדי שהוא יכתוב רציף הוא צריך שתמיד יהיה לו מידע זמין בBUFFERהראשי של הכונן, במקרה והBUFFER לא הספיק לקבל את המידע , הצריבה נדפקת. מה שטכנולוגיית ההגנה עושה , היא מאפשרת במקרה והבאפר לא הספיק לקבל מידע לעצור את הצריבה בלי לדפוק אותה ולהמשיך כשהבאפר שוב מתמלא ומקבל מידע. ככה שהחוצץ או הבאפר של הכונן הוא הרכיב הכי בסיסי בשרשרת והוא חלק בלתי נפרד מתהליך הצריבה. ההגנות הן "רשת הבטחון" שנכנסת לפעולה רק אם החוצץ של הכונן היתרוקן , וכמה שיותר גדול הוא יהיה ככה קטנים הסיכויים שהוא יתרוקן והשימוש בטכנולוגיית ההגנה (שההשפעה שלה על איכות הצריבה מאוד נמוכה בגרסאות האחרונות אבל עדיין קיימת) יקטן.

ולמי שלא הבין : חוצץ = באפר = BUFFER.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים