עבור לתוכן

אם יש כל כך הרבה אנשים שאוהבים משחקים בסגנון דיאבלו מדוע אין משחקים חדשים?

Featured Replies

פורסם

Dragon Age זו הוכחה שהז'אנר עדיין לא מת. חבילת הרחבה בדרך ובתקווה גם Dragon Age 2.

פורסם

זה לא אמור להיות הרבה יותר בלדורז גייט מאשר דיאבלו?(אם כי עדיין הרבה פחות בלדורז גייט מבלדורז גייט)

פורסם

כן, לוקח המון זמן לעשות balancing כמו שצריך.

לדוגמא בטורצלייט אם היה PVP הדיסטרויר היה ללא ספק החזק מבין השלוש, שני הדמויות האחרות היו מפסידות לו בPVP כי הוא פשוט חזק יותר מהן.

או כמו בסטארקראפט שאני משחק בו כבר המון שנים, אין גזע חזק יותר או טוב יותר (למרות שהזרג לדעת רבים טיפה חלש יותר).

העבודה הזו של לעשות את הכל מאוזן היא מאוד קשה ונדרש הרבה מאוד testing לדבר כזה.

ותכלס אין ספק שמה שKlayhamn אמר נכון.

לפחות יש קהילה של שחקנים איכותיים יותר בג'אנר הזה כי זה מסובך מדי בשביל הטמבל הממוצע.

מצד שני מה שהולך בבאטלנט בימים אלו זה בושה, מלא ילדים קטנים שרק מקללים כל הזמן בצ'אט.

פורסם
  • מחבר

זה לא קשור לעליית התלת מימד לשוק..

יש המון קוואסטים שיוצאים המוןן, כמעט כל שבוע יש קוואסט חדש.

אולי הם קוואסטים לא מעניינים אבל אם תכנס ל GAMESPOT ותעשה חיפוש לפי כל שבוע איזה משחק יוצא השבוע תראה שכמעט כל שבוע יוצא קוואסט חדש.

ואמרת שלאנשים אין כוח להפעיל חשיבה, דיאבלו לא צורך חשיבה וכנל ל DUNGEON SEIGE ו TITAN QUEST וכו..

הסיבה האמיתית לא ידוע.

כי עובדה כל שבוע יש קוואסט חדש.

פורסם

קודם כל - דיאבלו הוא לא דוגמה למשחק שמצריך בהכרח המון חשיבה אלא משחק יחסית מאתגר וכייפי , אבל FALLOUT הוא כן משחק שמצריך חשיבה, כמו גם כמעט כל קווסט או משחק אסטרטגיה. הסיבה שדיאבלו הוזכר היא שהוא עדיין יותר מהנה ומאתגר מכל MMORPG מודרני שיצא בשנים האחרונות.

שנית - אני לא יודע אל איזה קווסטים (לא יודע מה זה "קוואסטים") את מדברת? תני לי דוגמא אחת לקווסט רציני שיצא לאחרונה (ושהוא לא בתלת מימד!)

ודבר אחרון -- הסיבה האמיתית ידועה ועוד איך, והסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה. מה השתנה משנות ה-90 לשנות ה-2000? האם התרבות השתנתה כליל? האם הדור השתנה לחלוטין? לא - הדבר היחיד שהשתנה בצורה משמעותית הוא הטכנולוגיה. המסקנה המתבקשת היא שהטכנולוגיה היא זו שהשפיעה "הטרנד" ועל הפופולאריות של משחקי ה-FPS וכו' ולדעיכתם של אחרים.

בדיוק באותו אופן , הקולנוע, הטלוויזיה והאינטרנט גורמים לדעיכתם של הספרים והעיתונים. אפשר לטעון שהתהליך הזה הוא טוב, ואפשר לטעון שהתהליך הזה הוא רע - אבל אין ספק שזה מה שקורה.

פורסם

למה תלת מימד כשלעצמו הוא פגם ברצינות של קווסט? ולמה זה ברור שההתקדמות הטכנולוגית כשלעצמה הרגה אותם? הם היו יכולים להיות משודרגים כמו כל שאר הז'אנרים משנות ה90 פלטפורמות שוטרים ועוד,הטכנולוגיה בד"כ מתקדמת ברמת הגרפיקה בעיקר ומה הבעיה להכניס גרפיקה חדשה גם בקווסטים? לא זה לא נשמע לי עיקר הבעיה. מצד שני אולי הבעיה שעם כל הפוטו ריאליזם שהטכנולוגיה של היום מציעה,הדגש הוא על גרויים ויזואליים ואור קוליים סוחפים עם פזילה עצבנית לכוון הקולנוע,והחשיבה נדחקה לקרן זוית.מה גם שבמקביל לטכנולוגיה משחקים הופכים להיות יותר ויותר מיינסטרימים ופחות "נישהאיים" וככאלה הם צריכים לכוון למכנה המשותף הנמוך ביותר ולא לאתגרים מחשבתיים. ולמרות כל ההסברים המלומדים כביכול,עדיין לא ברור לי מה גרם לקווסטים לשקוע. אם היו יוצאים משחקים טובים כמו נגיד גרים פנדנגו,הז'אנר היה שורד בהחלט,אולי כקאלט באמת אבל בהחלט היה שורד.מצד שני כל עוד יוצאים אי הקופים חדשים,גם אם לא ברמה של הישנים,אני מרוצה. ;D

פורסם

סדרת אי-הקופים תמה לאחר יציאתו של המשחק השלישי בסדרה, לצערי. המשחקים החדשים אינם "אי-הקופים" בדיוק כשם ש-FALLOUT 3 אינו משחק בסדרת FALLOUT, והסדרה תמה עם המשחק השני.

בכל אופן, הבעיה בגרפיקה היא כזו: חלק מהחן של הקווסטים היה האנימציה והציורים בדו-מימד. לדוגמא המשחק SAM ו-MAX או אי-הקופים או "יומו של הטנטקל" היו מלאי חן והומור פשוט מכיוון שהושקעה בהם "אהבה" - שהתבטאה באומנות - כלומר - בציורים המושקעים.

התלת-מימד והפוטו-ריאליזם אינם "חמים" ואין בהם "חן" - הם קרים ומנוכרים.

הם מתאימים לדעתי לקולנוע ולסימולציות, אך לא לקווסטים.

אני חושב אותו דבר אגב לגבי סרטי קולנוע... אני עדיין מעדיף סרטים מצויירים בדו-מימד על פני סרט תלת-מימדי - "מדהים" ככל שיהיה. אבל -- לזכותם של הסרטים יאמר כי לפחות הם נעשים ברמה *מאוד* גבוהה, בעוד שהקווסטים התלת-מימדיים (וביניהם אי-הקופים החדשים) נראים כמו איזה סרטון סוף-קורס שהפיק איזה סטודנט בינוני בבצלאל.

אני חושב שהתמונות האלה מדברות בעד עצמן:

mi4_profilelarge.jpg

tales-of-monkey-island-episode-1-20090602090726545_640w.jpg

monkey_island_3-02.jpg

cursemonkeyisland_profilelarge.jpg

אך זה לא "עיקר" הבעיה, אלא רק אלמנט נוסף שמעצבן אותי. עיקר הבעיה הוא בדיוק כפי שאמרת - הנסיון לכוון למכנה המשותף הנמוך, והנסיון למקסם רווחים ע"י התבססות כבדה על חומרה ותוכנה שתוכל "לתמוך" במשחקים שרק הולכים ונהיים יותר "תובעניים" בדרישות שלהם בנסיונם להשתפר יותר ויותר ביכולתם לדמות את המציאות מבחינה ויזואלית.

אלו לא הסברים מלומדים - אלא אלו מסקנות פשוטות שכל אחד יכול להגיע אליהן בעצמו אם הוא היה חי (ואם הוא שיחק במשחקי מחשב) ב-20 השנים האחרונות.

מה שרווחי - שורד (כמעט תמיד). לכן, אם הקווסטים לא שרדו סימן שאינם רווחיים. אפשר היה לטעון שמדובר ב-"אופנה" שמשתנה, אך לדעתי זה לא המצב. אני לא חושב שנראה שינוי משמעותי במגמה - אלא - כאמור - אם הצעידה האינסופית לעבר גרפיקה טובה יותר תגיע לקיצה --- ונגיע ליכולת טכנולוגית של סימולציה מלאה של המציאות (בסגנון ה-"מטרקיס"). או אז, אולי נתחיל לראות דברים חדשים, מעניינים ומאתגרים יותר.

בינתיים נשאר רק להתרפק על העבר ולשקוע בנוסטלגיה.

פורסם
  • מחבר

עכשיו הבנתי איך TORCHLIGHT נבנה מהר.. הסיבה FATE

הם השתמשו באותו מנוע של FATE עם שיפורים בגראפיקה ושיפורים במשחקיות.

אני לא מבינה איך FATE קיבל ברחבי הנט ציון 7.5 שאחרי ששיחקתי בו הוא גרוע מקסימום 3.

ואגב קראתי את זה כרגע:

they are currently developing a massively multiplayer online role-playing game set in the Torchlight game world.

The Torchlight multiplayer game will be an adventure-themed "action-MMORPG" published worldwide by Chinese online game developer and operator Perfect World Co., Ltd.[14]

The MMORPG will feature the same style of action RPG gameplay as the single-player Torchlight and will be set in the same game world.[10] Runic Games has stated that it plans to release the MMORPG approximately eighteen months to two years after the single-player game, tentatively placing its release date in 2011.[4][15]

תקנו אותי אם אני טועה אבל זה ייהיה ACTION MMORPG????

קיים כזה דבר בכלל? ACTION MMORPG

מקור: http://en.wikipedia.org/wiki/Runic_Games

פורסם

מה הבעיה?

טורצ'לייט הוא ACTION RPG וגרסאת המרובה משתתפים שלו תהיה ACTION MMORPG

אני מצפה שהחלק של הMMO יבוסס בכבדות על MYTHOS (שבכל מקרה טורצ'לייט מבוסס על MYTHOS בערך כמו שהוא מבוסס על FATE)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים