עבור לתוכן

קריסה רנדומלית וצבעים מוזרים על המסך

Featured Replies

פורסם

קניתי את המחשב לפני כשנה ולא הייתה שום בעיה משחקים פעלו טוב אבל עד לפני משהו כמו חודש-חודשיים המחשב התחיל לתפקד בצורה לא תקינה(עוד כשהיה לי וינדוס XP) ומשחקים קורסים מאז גם לאחר פרמוט והתקנת וינדוס חדש.

זה קורס ברנדומליות בערך אחרי 5-10 דקות לפעמים רק אחרי משהו כמו שעה+- ויש "פטרן" של צבעים מוזרים שחוזרים על עצמם בעת הקריסה ופיקסלים משובשים על המסך ואני נאלץ לעשות ריסטרט.

הבעיות כנראה התחילו אחרי ששיחקתי עם תוכנה שגרמה למסך כחול לקריסה ול"ריסטרט" של המחשב לפני כחודשיים.

אני חושב שה"ביוס" השתבש ומשחקים קורסים בעקבות זאת (התוכנה איכשהו גרמה להתקנת "פלופי" למרות שאין לי כונן "פלופי").

* זה קורס בזמן שאני משחק במשחקי מחשב ולאחרונה גם זה קרה לי בדסקטופ על ההתחלה כשנכנסתי לוינדוס.

* הוינדוס שמותקן לי על המחשב כרגע הוא וינדוס 7 והוא בטוח לא הבעיה מהסיבה שהקריסות היו לפני כן בוינדוס הקודם XP.

* אולי צריך לעדכן ביוס חדש.

* למחשב יש המון אבק בפנים.

* הבעיה לא נפתרה גם לאחר פרמוט והתקנת וינדוס מחדש (כל הדרייברים מעודכנים).

המפרט שלי הוא :

כרטיס מסך - GTX 280 OC Asus

לוח אם - Asus p5Q pro

מעבד - intel Q9550 quad core

מערכת הפעלה - windows 7 ultimate 64 bit

זכרון - corsair 8GB

פורסם

פיקסלים בצבעים מוזרים (ארטיפקטים) בהרבה מקרים מקורם בכרטיס המסך.

תבדוק טמפ' כרטיס מסך במנוחה ובמאמץ - תוכנת OCCT יכולה לעזור, יש לה טסט עבור כרטיס מסך.

אם המחשב כולו באחריות אז קח אותו למעבדת החנות אם לא אז תשיג כרטיס מסך תקין ותתקין במקום שלך לטובת הבדיקה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה

בדיוק זה נקרא "ארטיפקטים" רק שזה ארטיפקטים דו מימדיים על כל המסך בזמן קריסה,

אני לא חושב שזאת בעיית התחממות למרות שיש לי אבק שאולי גורם להתחממות אבל כבר הרצתי את המאווררים של המחשב למהירות מקסימום וזה עדיין קרס בזמן ששיחקתי למרות שהטמפ' היו נמוכות.

לקחתי כבר את המחשב לתיקון הטכנאי שלהם אמר לי שהכל בסדר במחשב ושהוא לא מצא שום פגם (ולא אמר לי שהם לא מתקנים בעיות אלא מחליפים חלק פגום עפ"י אחריות)

אני אנסה את התוכנה OCCT אבל השאלה היא אם זה מסוכן לשימוש?

פורסם

תוך כדי שאתה מריץ את הטסט של הכרטיס מסך תעקוב אחרי הטמפ' של הכרטיס מסך. כל עוד הטמפ' בגבול הסביר אין שום סכנה.

פורסם
  • מחבר

אוקי אני אעשה בדיקה, ד"א ראיתי בפורום אחד שלמשהו היה גם כן את אותה בעיה פחות או יותר והוא עידכן את הביוס והוא טוען שמאז אין לו יותר את הבעיה, כדאי לעדכן ביוס?

איפה בדיוק רואים את הטמפרטורה של הכרטיס מסך? ליד איפה שרשום GPU 1 ?

פורסם

איפה בדיוק רואים את הטמפרטורה של הכרטיס מסך? ליד איפה שרשום GPU 1 ?

כן.

אולי באמת עידכון ביוס לכרטיס מסך זה הפתרון אבל לא בטוח - צריך לקרוא באתר היצרן (אסוס) אם ביוס עדכני פותר בעיה משוג זה כדי לא לעדכן ביוס סתם.

פורסם
  • מחבר

אה אוקיי

כן אני יודע שזה מסוכן לעדכן סתם כדאי לבדוק אם זה שווה אבל בכל זאת נראה לי שזה עלול לפתור את הבעיה רק שזה סיכון.[br]פורסם בתאריך: 7.02.2010 בשעה 19:06:26

.[br]פורסם בתאריך: 7.02.2010 בשעה 19:36:05
דרך אגב אם זה עוזר אז הלוג של הבעיה הוא :

event id : 6008

The previous system shutdown at 7:12:20 PM on ‎2/‎7/‎2010 was unexpected

פורסם

אם באמת מקור הבעיה זה הכרטיס מסך והוא באחריות אז אל תתעסק איתו יותר מידי וכך אותו למעבדת החנות.

אם לא באחריות אז שווה לנסות לעדכן ביוס כי אין בעצם מה להפסיד.

מה הדגם של הכרטיס מסך (לא המעבד הגרפי שרשמת לפני כן) ?

פורסם
  • מחבר

אין לי אחריות כבר ולקחת את המחשב שוב זה מיותר ולא ייתן כלום, אני רק מפחד לעדכן ביוס כי עלולה לקרות הקריסה בזמן העדכון ואז הלוח אם עלול להישרף.

אני לא יודע מה הדגם בדיוק אני רק יודע שזה GTX 280 OC של Asus יש דרך לברר את הדגם במדוייק?

הנה התמונה של הקריסה :

crashm.th.jpg

פורסם

אני מדבר על עידכון ביוס לכרטיס המסך - גם לו יש ביוס וגם אותו אפשר לעדכן.

תנסה להשיג כרטיס מסך אחר, תקין, ותתקין אצלך במחשב ואם לא יהיו קריסות ככה תדע בוודאות שמקור הבעיה זה הכרטיס מסך ולא משהו אחר.

אפשר לדעת איזה חלקי חומרה מותקנים במחשב באמצעות תוכנת EVEREST

http://download.cnet.com/Everest-Ultimate-Edition/3000-2086_4-10499291.html?tag=mncol

פורסם
  • מחבר

זה רעיון טוב לשים כרטיס מסך אחר וככה לדעת אם הבעיה היא שם אבל אין לי שום כרטיס מסך נוסף אז מה מפה לעשות אני לא יודע, אני גם לא ממש יודע לשים את הכרטיס ואני לא רוצה לקחת אחריות על משהו שעלול לקרות לזה.

את אוורסט אני מכיר זה יעזור אם אני ירשום פה את המפרט שהתוכנה הזאת תיתן?

הלוג של הקריסה

event id : 6008

The previous system shutdown at 7:12:20 PM on ‎2/‎7/‎2010 was unexpected

פורסם

תקח מאוורסט רק את הדגם של הכרטיס מסך..ככה אפשר יהיה לחפש עליו בגוגל ..לך תדע אולי לעוד אנשים יש בעיות דומות עם הכרטיס הזה.

פורסם
  • מחבר

הנה הפרטים שזה נתן :

"Display:

Video Adapter NVIDIA GeForce GTX 280 (1024 MB)

Video Adapter NVIDIA GeForce GTX 280 (1024 MB)

3D Accelerator nVIDIA GeForce GTX 280

Monitor

"

זה רפורט מבדיקה אחרת "hardware related pages" (רשום כל מיני דברים על הכרטיס מסך)

"Graphics Processor Properties:

Video Adapter Asus ENGTX280 OC

GPU Code Name GT200 (PCI Express 2.0 x16 10DE / 05E1, Rev A2)

GPU Clock (Geometric Domain) 400 MHz (original: [ TRIAL VERSION ] MHz)

GPU Clock (Shader Domain) 799 MHz (original: [ TRIAL VERSION ] MHz)

Memory Clock 297 MHz (original: 1140 MHz)

"

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינקים חיפשתי ברפורט של אוורסט את השם HTDI ו- HTDP ולא מצאתי אז אין לי מושג איך לדעת איזה סוג זה בדיוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים