עבור לתוכן

*עריכה: נפתר *מחשב לא עולה איך אני יודע אם זו בעיה בספק או בכרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

שלום

היום "קפץ הפקק" בביתי בעקבות חיבור מכשיר חשמלי סורר ומאז המחשב שלי לא עולה- הוא כן נדלק והמאווררים עובדים אבל אין תמונה על המסך.

פתחתי את המחשב והכול נראה תקין אבל אין תמונה כשאני מדליק אותו, חיברתי את המסך לכניסה השניה בכרטיס מסך (VGA במקום DVI) ועדיין אין תמונה

חיברתי את המסך למחשב אחר והוא עובד בסדר גמור.

האם יש דרך לדעת בלי לקחת את המחשב למעבדה אם הבעיה היא בספק כח או בכרטיס מסך או במשהו אחר?

:s05:

תודה!

-------------------------------------------------------------------

אלוהים יודע מה קרה אבל המחשב חזר לעבוד

תודה על כל התגובות!

פורסם

שהכל מחובר האם המסך מציג הודעה כלשהי או שהוא מראה שהוא "במצב המתנה?

היית ממליץ לך לנתק כוננים מחיבור החשמל שלהם ואם זה לא הולך אז קשיח אם גם אז לא הולך תבצע clear cmos [בתוך הלוח אתה מוזיק את הג'אמפר פין קדימה משאיר כמה שניות ומחזיר [אתה עושה את זה שהחשמל מנותק פיזית מרשת החשמל] אם אתה לא יודע איפה זה תנסה גוגל את שם הדגם של הלוח אם שלך ותצרף לזה CLEAR CMOS בדרך כלל על הלוח]ליד הסוללה ] תראה כתוב לך CLRCMOS/CCMOS וכל מיני קיצורים דומים ].

אגב יש איזה שהוא ציפצוף שאתה מנסה להדליק?

פורסם

אגב יש איזה שהוא ציפצוף שאתה מנסה להדליק?

בנוסף, הבדיקה הכי יעילה זה לקחת ממישהו ספק תקין ולחבר אצלך במחשב.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות המהירות...

אין סיכוי להרוס משהו עם clear cmos?

מה זה אמור לעשות?

התכוונת לנתק את הכוננים האופטיים?

פורסם

על לוח האם ישנו רכיב זיכרון אשר מאחסן את ההגדרות שהמשתמש בוחר בביוס. נתנו לרכיב הזה את הכינוי CMOS

אם אתה עושה ניקוי CMOS/איפוס CMOS אז כל ההגדרות נמחקות והביוס חוזר להגדרות ברירת מחדל

ה- CMOS מקבל מתח הזנה מהסווללה העגולה שיש על לוח האם אז ככה שאפשר לנקות אותו מתוכן ע"י שליפת הסוללה או הג'מפר.

זה תהליך לא מזיק.

אני מציע שתקרא בחוברת לוח האם איך לבצע את התהליך.

בנוסף, הבדיקה הכי יעילה זה לקחת ממישהו ספק תקין ולחבר אצלך במחשב.

פורסם

תודה על התגובות המהירות...

אין סיכוי להרוס משהו עם clear cmos?

מה זה אמור לעשות?

התכוונת לנתק את הכוננים האופטיים?

אתה פותח את המארז בפנים נמצאים הכוננים לכל כונן מחובר2 כבלים אחד כבל SATA /ATA שמחובר מהלוח אם ל כונן ואחד כבל חשמל שמחובר מן הספק לכונן [הכבל דק וקטן בצד ]אותו אתה אמור לנתק

כנ"ל לגבי הקשיח.

לגבי CLEAR CMOS אם זה היה לזה סיכוי להרוס לא היתי אומר?כולה אתה מאפס את הביוס .

בקשר לספק היתי משאיר לסוף במידה ואתה רואה שנורת החיווי בלוח האם נדלקת [והיא דלוקה מן הסתם המחשב נדלק לך.

תתיחס למה ששאלתי אם אתה שומע ציפצוף

נ.ב תהיה רציני אם אתה רוצה עזרה אני לא 24/7 וגם לא שאר החבר'ה אז אם יש איזשהו מישהו זמין שיכול לתת לך מענה אז לפחות תעשה את המירב שלך כדי שנוכל לתת לך ענה בצורה טובה ;)

פורסם

מכיר מניסיון מקרה דומה בספק של ENERMAX שאחרי הפסקת חשמל היה צריך "זמן התרעננות" בלי להיות מחובר לחשמל ואחרי יום המחשב המשיך לפעול.

כנראה חלק ממנגנון ההגנה של הספק - עוד הוכחה שספק טוב מוכיח עצמו גם בקפיצות מתח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים