עבור לתוכן

מה זה Raid?

Featured Replies

פורסם

יש הרבה סוגים של RAID

RAID 1 = MIRROR

RAID 3 = dunno

RAID 5 = STRIPTED WITH PARITY

RAID 1

MIRROR מדובר על 2 דיסקים אותו גודל (עדיף) שאחד מהם הוא הראשי. כל מידע נכתב פעמים לשני הדיסקים. הוא איטי אבל הקריאה מהירה כי הוא קורא משניהם בו זמנית. אם הראשי נופל אפשר לעשות BOOT מהשני.

RAID 3

לא זוכר

RAID5

דרוש 3 דיסקים ומעלה (ועד 32) כתיבה וביצועים טובים יותר, הקריאה + כתיבה מהירים, אן כתיבה פעמים והכתיבה היא ע"י פריסה, נוצר דיסק לוגי אחד מ2 דיסקים והשלישי לגיבוי - ברגע שדיסק אחד נופל הוא נכנס לפעולה.

זה בערך RAID ואולי יש לי קצת טעויות.

RAID

מיועד בעיקר לשרתים שצריכים גיבוי.

לדעתי, למשתמש ביתי אין צורך לקנות לוח שתומך בRAID, אלא עדיף לקנות תמיד 2 דיסקים קשיחים, (אותו גודל) וביצוע של גיבוי ע"י GHOST - שזה יצירת העתק מדוייק של הדיסק הראשי לדיסק המשני.

אני תמיד עושה GHOST ואת דיסק הגיבוי מנתק, הכי טוב זה לקנות מגירה לדיסק קשיח ולשמור את הגיבוי במקום חיצוני.

זה עזר לי אחרי שהדיסק הקשיח IBM מת לי, תוך מס' דקות המשכתי לעבוד על המחשב כאילו לא קרה כלום.

אם כבר יש לך 2 דיסקים זהים שאחד מהם הוא רק לגיבוי עדיף כבר לחבר אותם בRAID 1 כי אז אתה מקבל שיפור של 30% נדמה לי בקריאה, כי העומס קריאה מתחלק על 2 הדיסקים. בכתיבה אבל אין שיפור

פורסם

השיטה שלי יותר טובה מRAID.

את הגיבוי שלי אני שומר כמקור חיצוני שאין לו שום קשר למחשב. נניח וקיבלת מכת ברק או סתם קצר חשמלי בבית, במקרה הטוב רק הספק כוח נשרף, במקרה הרע כול המחשב, כולל דיסקים קשיחים, לכן השיטה שלי יותר טובה.

גיבוי במקור חיצוני!

אין שום קשר למחשב. זה לא משנה מה יקרה, אם זה ביקור של "האקר", קצר חשמלי, מכת ברק וכו' שום דבר לא יפגע בגיבוי ע"י השיטה שאני נוקט בה.

לכן המלצתי על 2 דיסקים קשיחים + מגירה + GHOST. אפשר גם בלי מגירה אבל צריך לפתוח את המחשב ולנתק כבלים.

פורסם

השיטה שלי יותר טובה מRAID.

את הגיבוי שלי אני שומר כמקור חיצוני שאין לו שום קשר למחשב. נניח וקיבלת מכת ברק או סתם קצר חשמלי בבית, במקרה הטוב רק הספק כוח נשרף, במקרה הרע כול המחשב, כולל דיסקים קשיחים, לכן השיטה שלי יותר טובה.

גיבוי במקור חיצוני!

אין שום קשר למחשב. זה לא משנה מה יקרה, אם זה ביקור של "האקר", קצר חשמלי, מכת ברק וכו' שום דבר לא יפגע בגיבוי ע"י השיטה שאני נוקט בה.

לכן המלצתי על 2 דיסקים קשיחים + מגירה + GHOST. אפשר גם בלי מגירה אבל צריך לפתוח את המחשב ולנתק כבלים.

לגיבוי חיצוני עדיף לקנות טייפ גיבוי ולעשות כל יום ב3 בבוקר גיבוי INCREMENTAL. אם כבר יש לך שני הארד-דיסקים כשאחד לגיבוי אז תחבר את שניהם בRAID 1. ככה גם הגיבוי יהיה מעודכן כל שניה ושניה, וגם תרוויח את השיפור בביצועים.

המקרה היחידי שלא תרוויח מזה זה אם אתה רוצה לעשות ROLLBACK

פורסם

לגיבוי חיצוני עדיף לקנות טייפ גיבוי ולעשות כל יום ב3 בבוקר גיבוי INCREMENTAL. אם כבר יש לך שני הארד-דיסקים כשאחד לגיבוי אז תחבר את שניהם בRAID 1. ככה גם הגיבוי יהיה מעודכן כל שניה ושניה, וגם תרוויח את השיפור בביצועים.

מה פתאום.

זה או גיבוי או ביצועים.

אם אתה רוצה את שניהם, אתה צריך Raid 0+1, עם 4 הרדיסקים, כששניים מהם משמשים לגיבוי (ובעצם - "נעלמים").

פורסם

מה פתאום.

זה או גיבוי או ביצועים.

אם אתה רוצה את שניהם, אתה צריך Raid 0+1, עם 4 הרדיסקים, כששניים מהם משמשים לגיבוי (ובעצם - "נעלמים").

מה שאני מנסה להסביר הוא די פשוט

אם הדיסק מנותק פיזית מהמחשב הסיכוי שהגיבוי ידפק אפסי. כבר יצא לי לראות מס' מחשבים שנשרפו על כל חלקיהם!

אני בעצמי שרפתי 2 מחשבים (כולל דיסק קשיח), אבל לא באשמתי ->> ספקי כוח ירודים שנשרפו ו"לקחו" איתם את כל החלקים.

זה לא משנה איזה מערך RAID יהיה, ברגע שהם מחוברים חשמלית, הסיכוי שהגיבוי ידפק גבוה יותר.

פורסם

מה פתאום.

זה או גיבוי או ביצועים.

לאו דווקא. תחשוב שבRAID1 בקריאה אתה יכול לקרוא מכל הארד-דיסק משהו אחר. אתה מקבל בRAID1 זמני גישה וקצבי קריאה טובים יותר (זה גם תלוי בבקר) בכתיבה אין רווח כי שני ההארד-דיסקים עושים אותו דבר.

פורסם

כשאתה משתמש בהרדיסק אחד לגיבוי, הוא משמש רק לגיבוי. נקודה.

זה לא יתן לך כלום בביצועים, כי אף אחד לא יקרא מההרדיסק הזה בחיים.

המצב שאתה מתאר (גם גיבוי וגם "קריאה מההרדיסק השני לשיפור הביצועים") זה בדיוק Raid 0+1 שמחייב 4 הרדיסקים, שדיברתי עליו..

פורסם

אל תשכחו שיש גם RAID בתוכנה...

כמובן זה הרבה יותר איטי מאשר כבקר בחומרה עצמה - אבל חוסך כסף!

פורסם

תאמינו לי, אני מתעסק עם זה מזה יום ביומו.

בRAID 0 אתה מקבל שיפור בהכל, בRAID ! מקבלים שיפור בקריאה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים