עבור לתוכן

מה זה Raid?

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול להסביר בקצרה מה זה Raid שראיתי שיש בלוח אם של אביט?

פורסם

כן, גם אני לא הייתי מתנגד לדעת מה זה

:-[

פורסם

זה שיטה לשפר את הביצועים בהעברת מידע על ide

גיל יכול להסביר יותר טוב ממני זה רק הסבר כללי

פורסם

raid זהו לוח התומך בשתי hard discs

פלוס עוד ide נוסף על הלוח לשם גיבוי במידה ואחד מהם נופל

בנוסף יש את גורם המהירות שהעבודה מתחלקת בין שני הכוננים

פורסם

raid זהו לוח התומך בשתי hard discs

פלוס עוד ide נוסף על הלוח לשם גיבוי במידה ואחד מהם נופל

בנוסף יש את גורם המהירות שהעבודה מתחלקת בין שני הכוננים

ממש אבל ממש לא!

כשכותבים לך שיש raid על הלוח זה אומר שיש לך עוד בקר ide שתומך בraid!

פורסם

חחח.. . דוקא בענייני RAID אני לא כזה מומחה.. זאת שיטה שבה אפשר 1.לשפר מהירות על ידי קריאה+כתיבה במקביל לפחות לשני דיסקים קשיחים וזה נקרא סטריפינג. 2.לעשות גיבוי, כלומר כל מה שנשמר או נמחק מדיסק קשיח אחד, נשמר או נמחק גם מדיסק או דיסקים קשיחים נוספים במערך, זה נקרא MIRRORNG. יש שיטה שלישית שבה משלבים בין הראשונה לשניה ואז גם משפרים מהירות וגם יוצרים גיבוי STRIPPING+MIRRORING. ואם אני לא טועה אז יש עוד שתי שיטות שאני לא זוכר מה הן עושות.

ובזמן הקרוב (כנראה שבוע וקצת) אני לא אהיה כאן הרבה בכלל כי יש לי פרויקט חשוב מאד להגיש ואני צריך להקדיש את רוב הזמן שלי לעבודה עליו.. [glow=red, 2, 300]בעעעעעעעעעעעעעעעעעעע[/glow]

פורסם

חחח.. . דוקא בענייני RAID אני לא כזה מומחה.. זאת שיטה שבה אפשר 1.לשפר מהירות על ידי קריאה+כתיבה במקביל לפחות לשני דיסקים קשיחים 2.לעשות גיבוי, כלומר כל מה שנשמר או נמחק מדיסק קשיח אחד, נשמר או נמחק גם מדיסק או דיסקים קשיחים נוספים במערך, זה נקרא MIRRIRNG. יש שיטה שלישית שבה משלבים בין הראשונה לשניה ואז גם משפרים מהירות וגם יוצרים גיבוי STRIPPING+MIRRORING. ואם אני לא טועה אז יש עוד שתי שיטות שאני לא זוכר מה הן עושות.

ובזמן הקרוב (כנראה שבוע וקצת) אני לא אהיה כאן הרבה בכלל כי יש לי פרויקט חשוב מאד להגיש ואני צריך להקדיש את רוב הזמן שלי לעבודה עליו.. [glow=red, 2, 300]בעעעעעעעעעעעעעעעעעעע[/glow]

what project?

פורסם

חחח.. . דוקא בענייני RAID אני לא כזה מומחה.. זאת שיטה שבה אפשר 1.לשפר מהירות על ידי קריאה+כתיבה במקביל לפחות לשני דיסקים קשיחים 2.לעשות גיבוי, כלומר כל מה שנשמר או נמחק מדיסק קשיח אחד, נשמר או נמחק גם מדיסק או דיסקים קשיחים נוספים במערך, זה נקרא MIRRIRNG. יש שיטה שלישית שבה משלבים בין הראשונה לשניה ואז גם משפרים מהירות וגם יוצרים גיבוי STRIPPING+MIRRORING. ואם אני לא טועה אז יש עוד שתי שיטות שאני לא זוכר מה הן עושות.

what project?

ב-VHDL, אולי אתה יכול לעזור לי ? ;)

(VHDL זאת שפה לתיאור חומרה באלקטרוניקה, למשל שערים לוגיים. אפשר בעזרתה לתכנן כל מיני רכיבים אלקטרוניים ולצרוב את התוכנית לתוך רכיב "ריק" מה שנקרא בעצם ASIC, בכל מחשב יש רכיבים כאלה).

פורסם

תחזור עוד 5 שנים שאני אבין על מה אתה מדבר ואז אני אעזור לך.........

פורסם

תחזור עוד 5 שנים שאני אבין על מה אתה מדבר ואז אני אעזור לך.........

אני לא יודע אם דוקא בעוד חמש שנים אתה תדע מה זה כי לא תלמד את זה בתיכון וסביר להניח שגם לא בצבא... ;)

אבל נעזוב את זה , אני לא רוצה לגרום לטראומה למשתמשי הפורום ;D

פורסם

ישנה שיטה נוספת שבא הכתיבה מתבצעת במקביל בנוסף לגיבוי ואות לבדיקה

ראיתי באחד האתרים מדריך נחמד על RAID לא זוכר ממש איזה אולי MENTOR אם אני יראה אני יכתוב

פורסם

פעם היה בפיסיפרו מדריך שמסביר בצורה מפורטת מה זה רייד, אבל אני לא מוצא אותו עכשיו:|

פורסם

יש הרבה סוגים של RAID

RAID 1 = MIRROR

RAID 3 = dunno

RAID 5 = STRIPTED WITH PARITY

RAID 1

MIRROR מדובר על 2 דיסקים אותו גודל (עדיף) שאחד מהם הוא הראשי. כל מידע נכתב פעמים לשני הדיסקים. הוא איטי אבל הקריאה מהירה כי הוא קורא משניהם בו זמנית. אם הראשי נופל אפשר לעשות BOOT מהשני.

RAID 3

לא זוכר

RAID5

דרוש 3 דיסקים ומעלה (ועד 32) כתיבה וביצועים טובים יותר, הקריאה + כתיבה מהירים, אן כתיבה פעמים והכתיבה היא ע"י פריסה, נוצר דיסק לוגי אחד מ2 דיסקים והשלישי לגיבוי - ברגע שדיסק אחד נופל הוא נכנס לפעולה.

זה בערך RAID ואולי יש לי קצת טעויות.

RAID

מיועד בעיקר לשרתים שצריכים גיבוי.

לדעתי, למשתמש ביתי אין צורך לקנות לוח שתומך בRAID, אלא עדיף לקנות תמיד 2 דיסקים קשיחים, (אותו גודל) וביצוע של גיבוי ע"י GHOST - שזה יצירת העתק מדוייק של הדיסק הראשי לדיסק המשני.

אני תמיד עושה GHOST ואת דיסק הגיבוי מנתק, הכי טוב זה לקנות מגירה לדיסק קשיח ולשמור את הגיבוי במקום חיצוני.

זה עזר לי אחרי שהדיסק הקשיח IBM מת לי, תוך מס' דקות המשכתי לעבוד על המחשב כאילו לא קרה כלום.

פורסם

בו נסביר את זה ככה.

Raid 0

יש לך שני הארד דיסקים, עכשיו מה שהבקר רייד עושה כשאתה מחבר את שניהם בשרשרת ב-stripping זה בעצם מחלק את העבודה בין שני הארד דיסקים.

כלומר הם מתפקדים בתור הארד דיסק מקומי אחד.

כשאתה מחלק ל-partions אתה מחלק על שני הארד דיסקים בתור הארד דסיק אחד.

העבודה כביכול מתחלקת בין שניהם, ככה ששני הארד דיסקים עושים את העבודה בחצי מהזמן שהארד דסיק אחד היה עושה אותו.

אני אומר כביכול כי מעשית השיפור בביצועים אם אני לא טועה או איזה 20-30 אחוזים.

Raid 1

עכשיו כמו שאמרו יש גם mirroring, שזה גיבוי מדוייק, ככה שאם אחד הארד דיסקים נופל הגיבוי מחליף אותו.

בשביל המצב השלישי raid 0+1, אתה צריך לפחות ארבעה הארד דיסקים, שניים שעובדים ב-stripping עם mirror לכל אחד מהם.

פורסם

יש גם RAID 5 וRAID 7

בRAID 5 שמיועד ל3 דיסקים ומעלה כל הדיסקים חוץ מאחד עובדים בSTRIPING רגיל, כלומר כמו RAID 0, והארד-דיסק אחד משמש לגיבוי, הוא שומר PARITY יחסית לשאר הדיסקים (זה אומר שכשלוקחים את כל הדיסקים ומסתכלים נגיד על הביט ה1,233,456, הדיסק לגיבוי מתאים את הערך שלו ככה שתמיד מספר ה1ים יהיה זוגי).

ככה אתה גם מקבל את הביצועים של RAID 0, וגם נמנעים מהסכנה שאם הולך לך אחד מהדיסקים אז כל המידע שלו הולך לאיבוד, כי אפשר לשחזר את המידע עליו לפי הPARITY. יש אפילו מערכות RAID לשרתים שיש בהן הארד-דיסק מיוחד שכל התפקיד שלו זה לתפוס מקום של דיסק שנהרס.

RAID 7 הוא אותו דבר כעקרון רק שהPRITY לא יושב על דיסק אחד אלא על כל דיסק יושב חלק מהPARITY. ניסיתי להבין מה אתה מרוויח בביצועים כתוצאה מזה, אבל לא הבנתי.

לא נורא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים