עבור לתוכן

רוצה לקנות קשיח פנימי 1TB, איך להגדיר אותו לביצועים אופטימליים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני רוצה לקנות כונן קשיח פנימי של 1TB,

חשבתי על SAMSUNG F3 מה דעתכם?

האם כדאי לקנות אותו ב KSP?

ולשאלה העיקרית:

יש לי כרגע כונן 250GB די ישן שבעיקר משמש לאחסון ועוד כונן 500GB שטיפה יותר מהיר והוא מחולק ל2 מחיצות,

אחת 100GB שעליה מותקנת מערכת ההפעלה VISTA 64BIT והשאר כ 340GB שמותקנים תוכנות ומשחקים וגם קצת אחסון.

בגלל שנגמר לי המקום לגמרי אני קונה את הטרה.

השאלה שלי היא איך להגדיר את הטרה החדש שהוא כמובן הרבה יותר מהיר מהכוננים האחרים,

האם לחלק אותו למחיצות נפרדות?

האם כדאי לי להתקין את מערכת ההפעלה מחדש עליו?

בעתיד אני אשדרג ל7 אז אני יוכל כבר להתקין אותה על החדש.

האם לעשות מחיצה נפרדת למשחקים ותוכנות או שעדיף להתקין אותם על אותו כונן או מחיצה שעליו מותקנת מערכת ההפעלה.

המטרה שלי היא שהכוננים האחרים ישמשו רק לאחסון בסופו של דבר וכל תוכנה , מערכת הפעלה ומשחק להתקין על החדש.

האם מחיצות נפרדות וירטואליות משפרות את הביצועים או שהן רק תורמות לסדר?

תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם

קודם כל - מחיצות לא משפרות ביצועים או פוגעות בביצועים. בעקיפין ניתן לומר שפוגעות כי אם למשל במחיצה אחת ישנה מערכת ההפעלה ובמחיצה שנייה אתה פותח קובץ RAR/7Z אז תהיה השפעה על הביצועים (לא בטוח שזו הדוגמא הכי טובה, אבל זה העיקרון).

היתרון היחיד של חלוקה למחיצות בעיניי הוא שאם יום בהיר וצח מכל סיבה שהיא אתה רוצה לפרמט ולהתקין מערכת הפעלה טרייה בשנית אז אתה פשוט עושה זאת. המידע החשוב, רובו, נשמר במחיצה האחרת.. בעוד שאתה מפרמט ומתקין מערכת הפעלה חדשה על המחיצה הראשית. מתקינים תוכנות/משחקים, מארגנים את ההגדרות וההעדפות של המערכת וחוזרים לשגרה. אם לעומת זאת יצרת רק מחיצה אחת מה-1TB ושמת בו את מערכת ההפעלה, כשתרצה לפרמט אז תצטרך לפרמט הכל ולמצוא לאן לגבות את רוב המידע.

ה-Spinpoint F3 HD103SJ הוא כונן מעולה והוא מומלץ בסטיקי. אתה מוזמן לגשת לשם ולקרוא קצת בנושא.

איזה כונן זה ה-500GB? אולי הוא לא רחוק בביצועיו מה-HD103SJ.. במקרה הזה הייתי מתקין עליו את מערכת ההפעלה (וגם במקרה הזה הייתי מחלק למחיצות בשביל short-stroking [גם על זה אתה יכול לקרוא בסטיקי] לטובת מערכת ההפעלה).

פורסם

בשביל לקבל ביצועים הכי גבוהים אני ממליץ להתקין את מערכת ההפעלה על הדיסק הכי מהיר ובאותה המחיצה שבה מותקנת מערכת ההפעלה להתקין את התוכנות ואת המשחקים.

בנוסף אפשר לכבות את ה- SMART - זה כלי דיאגנוסטיקה שמעט טיפה את הדיסק.

ולדיסקים של ימינו יש בקרת רעש שבעצם אתה יכול להנמיך את עוצמת הרעש של הדיסק אבל התוצאה היא הורדת מהירות הסיבוב במעט. אז אפשר לכבות את זה ככה שהדיסק בעצם יסתובב במהירות המירבית.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה,

אז אם הבנתי נכון כדאי לשים בTB מחיצה שעליה אני מתקין את ה7 ותוכנות ומשחקים ועוד מחיצה למולטימידיה ואחסון, איזה גדלים להגדיר את המחיצות?

אני מגדיר בווינדוס את המחיצות או שכדאי להשתמש בתוכנה מיוחדת?

הכונן של ה500 כתוב במפרט בצד, 500AAKS נראה לי, הסמסונג הרבה יותר מהיר ממנו.

אז לביצועים הכי טובים אני מתקין מחדש משחקים תוכנות ומערכת הפעלה במחיצה נפרדת, בשניה שם רק אחסון ובכוננים של ה 500 וה250 אני

גם רק מאחסן.

איך מכבים את הSMART ומבטלים גם את הבקרת רעשים ככה שיהיה הכי מהיר?

תודה רבה על העזרה :)

פורסם

אני לא חושב שכדאי לך לבטל את SMART, זה גם מועיל בצפייה של כשלים וגם הביטול של זה לא יתן לך תוספת ביצועים. אפילו אם יתן תוספת ביצועים - היא תהיה קטנה ולא מורגשת.

לפי סדר השאלות שלך:

- לפי איזה נפח שנח לך. אם מספיק לך 100GB למחיצה הראשית אז 100GB.. והשאר לאחסון.

- אתה יכול במנהל הדיסקים של מערכת ההפעלה ואתה יכול בתוכנה חיצונית, זה לא משנה יותר מידי.

- AAM- יש לך לשונית מיוחדת בשביל זה בתוכנה HDTune שאליה יש קישור בסטיקי. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים