עבור לתוכן

מעוניין בהמלצות על זוג אוזניות למוסיקה בעלות של עד 500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

ובכן, הגיע תורי לבקש מפורום האוזניות הטוב בארץ (ואני לא אומר את זה כדי לצאת ידי חובה) עצות בנושא שהוא בבחינת נעלם מבחינתי.

אני מחפש זוג אוזניות בראש ובראשונה למוסיקה ובחשיבות פחותה לסרטים. יהיה נחמד אם הן יהיו יכולות להיות סלחניות גם עם מקורות נחותים כדוגמאת youtube. סוגי מוסיקה עיקריים הם רוק מתקדם וג'אז. האוזניות יחוברו לכרטיס קול Realtek HD Audio שבמחשב נייד. רוב המקורות יהיו דחוסים, לצערי (192kbps בממוצע). אין כוונות להשתדרג בעתיד ל-DAC חיצוני או הגברה ייעודית. חשוב לי שהרפרודוקציה תהיה "נייטראלית-על הצד החם"; אני אוהב את הקסם השפופרתי הסטריאוטיפי המתבטא במתיקות וקטיפתיות באזור המיד-מיד עליון (טבעיות, הרבה אוויר לכל כלי, טבעיות, דעיכה מוקפדת, טבעיות כבר אמרתי?) והייתי רוצה אוזנייה שתתן תשומת לב רבה ככל שניתן לעקרונות המנחים את אסכולת הצליל הזו.

נראה לי ש-500 ש"ח יעשו את העבודה למתחיל בעולם האוזניות. אני חייב לשמוע לפני קניה - אשמח לקבל המלצות על חנויות המציעות הדגמה באזור חיפה ות"א.

הצעות? :)

פורסם

על פניו גראדו. אישית יש לי את ה-SR80 אולם ככל הנראה ה-SR80i החדשים לא שונות בהרבה.

הסאונד מעט לא מדויק אבל נעים לאוזן. הגראדו קלות יחסית לדחיפה (ניתן לשמוע גם כשהן מחוברות ישירות ל-EEE) ויחסית סלחניות למקור.

אבל כל כמו אוזניות איכותיות, שיפור המקור מעצים אותן באופן רב וחושף יכולות שלא היית מאמין שטמונות בהן. DAC/מגבר חיצוניים לא חייבים לעלות הרבה כסף. ה-DAC שלי לדוגמא הוא כרטיס קול חיצוני U2A (מודל 2003) ששווה גרושים בשוק היד השניה ונשמע נהדר. מגבר נייד סביר כמו ה-PA2V2 או מקבילה אחרת עולים 50 דולר כולל משלוח.

פורסם

לך לקילומבו ותשמע את הHD448 החדשות, FWIR משווים אותן לHD555/595 לחיוב, ולאלה יש טונאליות די טבעית, לא בהירות בכלל אבל גם לא על הצד החם.

פורסם
  • מחבר

תודה. אלו דגמי אוזניות בתקציב שלי מצריכות הגברה ייעודית? שאדע ממה להימנע.. בנוסף, האם אתם ממליצים לקבוע תקציב נמוך יותר בהתחשב באיכות המקור (הן המדיה והן האלקטרוניקה)?

פורסם

התקציב בסדר גמור לאוזניות כניסה סבירות, מפה רק אפשר לעלות. ;)

ושתיהן מאוד נצילות (32 ohm עם יותר מ100db/1mv) אל תדאג.

פורסם

סליחה שאני נידחף

אני מתכנן לקנות את הגרדו 80 .ואני שואל האם המגבר הזה Fiio E5 יעשה טוב לאוזנייה,

האם הוא שווה קנייה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים