עבור לתוכן

התייעצות לפני קניית הארדיסק

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות הארדיסק של סביבות 500GB, ולחבר אותו לראוטר בבית.

השימוש שלו יהיה בעיקר גיבויים, ואחסון סרטים וכולי.

הוא יהיה נייח רוב הזמן במקום מוגן, ינויד מחוץ לבית לעתים נדירות.

השאלות שלי הם בעיקר בתחום התצורה שלו, מה מומלץ לי לקנות:

חיצוני או פנימי? בעקרון נשמע כאילו חיצוני, אבל האמת שאני נוטה לכיוון פנימי + קופסא כזו שתאחסן אותו עם החיבורים המתאימים. הוא יהיה יותר זול, ובעיקר יותר פרקטי אם ארצה אולי לשלב אותו בהתקנים אחרים בעתיד.

2.5" או 3.5"? בהנחה שקניתי פנימי.

ממשק חיבור? אני לא ממש עוקס בתחום הזה, מה נחשב ממשק החיבור הכי מתאים לי?

אשמח גם להמלצות לדגמים ספציפיים.

תודה,

איתי.

פורסם

אז אתה רק יודע שאתה צריך 500GB, אתה לא יודע אם חיצוני/פנימי, באיזה גודל תקן ובאיזה ממשק חיבור. ;D

תקרא קצת בסטיקי בעניין של ממשק וגודל תקן.

לגבי הדילמה של חיצוני/פנימי-

מה הכוונה שלך באמרך "פנימי + קופסא כזו שתאחסן אותו עם החיבורים המתאימים"?

"פנימי.... הוא יהיה יותר זול"- זה לא נכון. לשימושים שלך לא צריך יותר מ-USB2.0 ואם משווים חיצוני USB2.0 לפנימי אז כמעט ואין הבדל במחיר.

פורסם
  • מחבר

אני אנסח את השאלה מחדש -

מה ההבדל בין הארדיסק חיצוני, לבין קניית הארדיסק פנימי ומארז?

פורסם

בבסיס אין שום הבדל. דיסק קשיח חיצוני הוא דיסק פנימי בתוך מארז, פשוט כל העניין הוא מוצר אחד. זה הכל.

על הבדלים בפועל מבחינת המשתמש אתה יכול לקרוא בסטיקי (בקטע שמדבר על כוננים חיצוניים).

פורסם
  • מחבר

לקנות הארדיסק פנימי ומארז זה בדיוק כמו לקנות חיצוני?

מה שמפחיד אותי זה קפיצות מתח או ניתוקי חשמל, יש לזה התייחסות במארזים\כוננים חיצוניים?

פורסם

אמרתי שבבסיס זה אותו הדבר, בתכלס ההבדלים רשומים בסטיקי.

פורסם
  • מחבר

תודה.

נראה לי שאלך על פנימי + מארז.

יש פרמטרים מיוחדים להסתכל עליהם כשקונים מארז? ראיתי בסטיקי את המומלצים. אבל בכלליות חוץ מהחיבור פנימי שלו, ואיזה יציאה יש לו, יש לי עוד משהו לבדוק?

פורסם

יש רק כוננים מומלצים בסטיקי, אין שם מארזים מומלצים. הקישורים ששם הם רק דוגמאות, כפי שכתוב במפורש.

שוב- מה הביצועים שאתה מחפש? אם אתה לא צריך ביצועים גבוהים ו-USB2.0 יספיק לך אז יותר זול לקנות חיצוני יעודי.

לשאלתך- החיבור הפנימי והחיצוני הם הדברים העיקריים, מסביב ישנם כל מיני דברים ששווה לבדוק לפני קנייה. ראשית אם מדובר במארז עם eSATA אז האם הוא מגיע עם bracket משום שלא תמיד יש חיבור כזה בלוח. שנית זה פיצ'רים כלליים, כפתור גיבוי או כפתור כיבוי-הדלקה, האם יש מאוורר בפנים (כל אלו לאו דווקא דברים טובים ודרושים, אלו רק פרמטרים) וכו'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים