עבור לתוכן

המחשב קופא

Featured Replies

פורסם

לעיתים קרובות קורה שתוך כדי פעילות המחשב לפתע קופא לגמרי, העכבר לא עובד (תקוע במקום), לא ניתן לעשות ctrl+alt+del, הפתרון היחידי הוא להוציא אותו מהחשמל ולהדליקו מחדש.

יש לי מעבד של אינטל T7200 2GHz ושני כרטיסי זיכרון של 1GB כל אחד (יענו 2GB זיכרון)

מה יכול לגרום לבעיה כזאת?

פורסם

בדוק טמפרטורות במאמץ, את הזיכרונות עם MEMTEST לפחות 3 שעות, ואת הדיסק הקשיח בעזרת תוכנת בדיקה של היצרן.

פורסם
  • מחבר

מה זה בדיוק זיכרון MEMEST?

פורסם

MEMTEST זאת תוכנה לבדיקת זיכרונות

אתה יכול להוריד אותה מהלינק

זה קובץ אימייג' שצורבים על דיסק ואז מעלים באמצעותו את המחשב כמו שאתה עושה כאשר מתקין מערכת הפעלה.

http://www.memtest86.com/

פורסם
  • מחבר

ואיך אני יכול לבדוק את הטמפרטורות במאמץ?

האם אפשר אולי איזה הסבר קצר על איזו טמפרטורה מדובר?

פורסם

טמפ' מעבד וכרטיס מסך מאוד חשוב שיהיו בטווח הנורמה.

תוכל להוריד את התוכנה החינמית OCCT אשר מכילה בדיקת מעבד, כרטיס מסך, ספק כח.

לא יזיק להריץ את שלושת סוגי הבדיקות.

בזמן שהבדיקות רצות התוכנה מציגה טמפ', תרשום את הטמפ' המקסימליות שאתה רואה.

GPU זה המעבד הגרפי שיושב על הכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

מאילו נתונים אני אמור להיות מודאג?

פורסם

SpeedFan

תוכנה ממש פשוטה תתקין תראה את המעלות שנותן לך...

מעל 65 + מעלות לא הכי נורמלי שיש.....

פורסם
  • מחבר

הרצתי את הבדיקות גם דרך OCCT וגם דרך SPEEDFAN והטמפרטורות של הGPU ושל הCPU עוברות את ה65 מעלות (כאשר יש שימוש של מעל 80% CPU USAGE), גם עשיתי בדיקה של MEMTEST לבדיקת הזיכרונות והוא לא מצא שגיאות.

כאשר המחשב עובד רגיל (10%-30% CPU USAGE) הטמפ של הGPU עומדת על +60 ושל הCPU על 55-60. הCORE1 והCORE0 עומדים על 50-55, לפעמים יותר.

האם הבעיה קשורה בטמפ? מה אני יכול לעשות בקשר לזה?[br]פורסם בתאריך: 10.02.2010 בשעה 13:47:32

גם כאשר עשיתי בדיקה דרך OCCT של CPU:LINPACK הוא עצר את הבדיקה אחרי 17 וחצי דקות (מתוך בדיקה של שעה) עקב: CPU TOO HOT!

בבדיקה הנ"ל הטמפ היו:

CPU1 מעל 70 (הכי גבוה 80)

CPU2 כנל

GPU1 אחרי 7 דקות התייצב על 60

VCORE על 1.1-1.2 וולט

3.3V על 3.26 וולט

האם נתונים אלו אומרים משהו מיוחד?

פורסם

הרצתי את הבדיקות גם דרך OCCT וגם דרך SPEEDFAN והטמפרטורות של הGPU ושל הCPU עוברות את ה65 מעלות (כאשר יש שימוש של מעל 80% CPU USAGE), גם עשיתי בדיקה של MEMTEST לבדיקת הזיכרונות והוא לא מצא שגיאות.

כאשר המחשב עובד רגיל (10%-30% CPU USAGE) הטמפ של הGPU עומדת על +60 ושל הCPU על 55-60. הCORE1 והCORE0 עומדים על 50-55, לפעמים יותר.

האם הבעיה קשורה בטמפ? מה אני יכול לעשות בקשר לזה?[br]פורסם בתאריך: 10.02.2010 בשעה 13:47:32

גם כאשר עשיתי בדיקה דרך OCCT של CPU:LINPACK הוא עצר את הבדיקה אחרי 17 וחצי דקות (מתוך בדיקה של שעה) עקב: CPU TOO HOT!

בבדיקה הנ"ל הטמפ היו:

CPU1 מעל 70 (הכי גבוה 80)

CPU2 כנל

GPU1 אחרי 7 דקות התייצב על 60

VCORE על 1.1-1.2 וולט

3.3V על 3.26 וולט

האם נתונים אלו אומרים משהו מיוחד?

קודם כל למה ה - CPU USAGE עובד על 80 אחוז? איזה תוכנית אתה מריץ שזה מגיע לרמה גבוהה כל כך ? זה מה שגורם למחשב כמובן להתחמם יותר ממה שהוא צריך.

עכשיו אם הטמפרטורה שלך היא נמצאת על 55-60 זה עובד בסדר ברגע שזה עובר את זה אז זה כבר לא טוב אתה צריך לשים משכת קירור ...אבל מה שלא מובן לי מה גורם ל CPU שלך לעבוד כל כך חזק זה לא צריך להיות ככה...

פורסם
  • מחבר

CPU USAGE על 80% רק כאשר הרצתי את התוכנה של OCCT, אני חשבתי שפשוט התוכנה הזאת מודדת טמפרטורות בתנאים מקסימליים, לא?

בSPEEDFAN, ב15%-20% CPU USAGE, הוא מראה לי שהטמפ של CPU על נע בין 55-60, והGPU על מינימום של 60.

שורה תחתונה, אם הטמפ של הכל תקינות ולא מצאתי בעיה בזיכרונות, מה יכול להיות מקור הבעיה שהמחשב שלי קופא בגללה?

פורסם

נסה להתקין מערכת הפעלה מקבילה כדי לשלול שזה ה-Windows שתוקע.

אני לצערי מצאתי שהדיסק קשיח הוא הבעיה לקפיאת המחשב, ממש כמו שקורה אצלך.

רק כששמתי דיסק קשיח אחד (ישן מאד) המערכת הפעלה עבדה כמו שצריך ולא קפאה ואפילו עבדה מהר יחסית ל-4500RPM ( :lol: )

שווה בדיקה.

פורסם

OCCT הרי רשם לך ש- CPU 2 HOT

טפל בבעיית התחממות היתר של המעבד

הן ע"י רענון המשחה התרמית והן ע"י הסדרת זרימת אוויר תקינה במארז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים