עבור לתוכן

הוספת כונן קשיח בחיבור SATA והגדרתו כעיקרי.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

המחשב הקודם שלי נהרס אז לקחתי איזה מחשב דיי זהה במפרט שישב במחסן, פירקתי מהמחשב הישן את

הכונן הקשיח שהיה לי.

הכונן קשיח שמחובר כרגע על המחשב מהמחסן הוא בחיבור של כל הפינים האלה, שחכתי את שמו, החיבור "הישן".

הכונן הקשיח מהמחשב שנהרס הוא בעל חיבור SATA,

בקיצור, שתי כוננים, שתיהם 80GB שתיהם של WESTERN DIGITAL

אחד בחיבור SATA מהמחשב הקודם ואחד בעל החיבור עם כל הפינים.

חיברתי את הכבל SATA ללוח אם ל"SATA RAID 1" ואל הכונן הקשיח, וכמובן את הכונן לספק.

כשאני מפעיל את המחשב מופיע כתוביות משהו IDE

ואז רשום

Press Ctrl+F to enter FastBuild (tm

Press ESC to continue booting..

כשלוחצים CTRL F

זה מגיע למסך הזה :

dsc00595iv.jpg

http://img130.imageshack.us/img130/5471/dsc00595iv.jpg

על הכונן בעל חיבור הSATA מותקן גם מערכת הפעלה WIN XP, אני מעונין שהמחשב יקרא כעת מהכונן בעל חיבור הSATA ויעלה את מערכת ההפעלה שבו ולא בזאת של הכונן בעל החיבור של כל הפינים.

אחרי שאצליח לעשות את זה המטרה תהיה לעשות שהכונן בעל החיבור שהוא לא SATA שיהיה פשוט עוד 80 GB במחשב.

מה עלי לעשות ?

אגב, מצד אחד המחשב כן קורא שחיברתי את אותו כונן בחיבור SATA כי הוא שואל את מה שאמרתי כמה שורות למעלה בהפעלה, מצד שני אני לא רואה את אותו כונן

בניהול הדיסקים.

עריכה :

בכונן בחיבור עם ה40 פינים הג'אמפר נמצא על מספר 9 ו10 הכי שמאליים (10 פינים)

בכונן בחיבור SATA יש 8 פינים והג'אמפר נמצא על ההכי ימניים - 1 ו2

עריכה 2 :

החלפתי את החיבור בלוח אם, זאת אומרת חיברתי את הכונן במקום לSATA RAID 1 אל SATA 1 , לא ראיתי את החיבור לפני.

עכשיו הכונן כן מופיע בניהול הדיסקים, הענין הוא שהאפשרות היחידה שיש לי היא לעשות לו אתחול, אני בעצם רוצה לראות את התוכן שיש בו,

אגב אם זה משנה הכונן של הSATA היה מחולק ל3 מחיצות C ,D , E

נכנסתי בהפעלה לBIOS ועכשיו סוףסוף מופיעים לי בHard Disks שתי הכוננים,

הקטע שכשאני בוחר בזה בחיבור SATA בתור כונן ראשי כמו שאני רוצה, שאני רוצה שהמערכת הפעלה שלו תפעל, ושומר .

הוא מאתחל את המחשב ומגיע לאיזה מסך עם כיתוב של לעשות ריסטרט או להגדיר מחדש תביוס.

פורסם

ב- 99.99 אחוז מהמקרים אם לוקחים דיסק עם מערכת הפעלה ממחשב מסויים ומעבירים אותו למחשב אחר מערכת ההפעלה לא תתפקד.

פורסם
  • מחבר

ב- 99.99 אחוז מהמקרים אם לוקחים דיסק עם מערכת הפעלה ממחשב מסויים ומעבירים אותו למחשב אחר מערכת ההפעלה לא תתפקד.

אוקי, תודה,

ומה בקשר לקבצים ? כל התמונות , מסמכים , שירים .. ? יש דרך להציל אותם ?

פורסם

תעזוב רגע את מה sashakrik ציין פה...

החיבור היותר ישן נקרא IDE או PATA.

שום דבר לא הלך לאיבוד, פשוט מערכת הפעלה לא יודעת להמודד עם שינויי חומרה ברמת הצ'פסט בגלל הHAL. גם בחלונות XP התקנת תיקון מסדרת את הבעיה.

אגב בחיבור serial אין דבר כזה ראשי ומשני כי החיבוריםנפרדים בנוגוד לparalel. מה שיקבע זה ה boot device priority בביוס אצלך.

פורסם
  • מחבר

זהו שכשאני שם את הכונן שהבאתי מהמחשב הקודם , זה בחיבור הSATA

בעדיפות עליונה ב

boot device priority

אז הוא אומר להגדיר את זה מחדש או להכניס מדיה לכונן הנוכחי.

עכשיו מה הכוונה "גם בחלונות XP התקנת תיקון מסדרת את הבעיה."

אני יסביר את המצב יותר ברור

כרגע המחשב עולה עם מערכת ההפעלה שהייתה כבר על המחשב, שנמצאת על הכונן עם החיבור PATA

כשאני נכנס לניהול > אכסון > ניהול דיסקים

אני רואה כונן אחד שהוא זה שהמחשב משתמש בו (חיבור PATA)

ורואה את הכונן שחיברתי (SATA), האפשרות היחידה שיש לי לעשות איתו שם זה "פירמוט", מה שאני לא רוצה , כי כל הקבצים שם בשבילם כל הנושא הזה.

יש מצב שהבעיות נגרמות בגלל שהכונן SATA שחיברתי במחשב הישן היה מחולק ל3 מחיצות ?

ושוב, מה הכוונה ב"תיקון מסדרת את הבעיה", יש איזה קובץ שאני מתקין שהוא ה"תיקון" ובעזרתו אני יוכל לראות את כל הקבצים שבכונן הSATA ?

תראה היה עדיף אבל אם זה בלאגן אז לא משנה , אני יכול להשאר עם המערכת הפעלה שמותקנת כרגע על הכונן PATA, מה שכן אני חייב קבצים (תמונות, מוסיקה, מסמכים וכו .. ) שנמצאים על הכונן SATA, איך אני יכול לגשת אל אותם קבצים ולראות אותם כשהכונן SATA מחבור על המחשב הזה ?

פורסם

כשאני מדבר על התקנת תיקון יש רק דבר אחד שיכול להיות וזה זה.

אם הצלחת לעלות את המערכת מכונן הIDE ואתה לא מצליח לגשת לכונן הSATA יכול להיות שהגדרת AHCI לתמיכה אחורה בביוס תביא לפתרון הבעיה. גם אם לא עם testdisk אפשר לראות מה מצב טבלת המחיצות ולשחזר אותה (וזה ממש לא משנה אם יש לך שלושים או שלוש מחיצות שם).

פורסם
  • מחבר
יכול להיות שהגדרת AHCI לתמיכה אחורה בביוס תביא לפתרון הבעיה.

אפשר הסבר ?

עריכה :

הורדתי TESTDISK הרצתי חיפוש, והוא מצא לי שתי מחיצות שיש לי בכונן SATA את מחיצות D ו E

רק שאין לי שמץ בתוכנה, איך עכשיו אחרי שהוא מצא אותם אני יכול לקחת את הD ו E האלה ולשים אותם במחשב הזה , הכוונה לא רק לשמות מחיצות כמובן, אלה לכל הקבצים שבמחיצות האלה.

פורסם

לוח אם יכול לפנות לדיסק קשיח SATA בצורה הטבעית שלו או בתאימות אחורה במידה ומערכת ההפעלה מתקשה בעבודה עם AHCI.

יותר פרטים תוכל למצוא בסטיקי של הפורום הזה.

כמעט בכל ביוס ניתן להגידר תאימות אחורה (הנוסח משתנה מיצרן ביוס אחד לשני) או אותו מצב "טבעי".

אתה יכול לבדוק בחוברת של הלוח אם שלך מה ניתן לעשות ואיך.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אין לי עדיין מושג מה זה ACHI אבל שיהיה :)

בכל מקרה נראה לי שאפשר לעשות משהו דרך הTESTDISK

הרצתי חיפוש בכונן SATA שאת שבקבצים שבו אני רוצה להשתמש, התוכנה מצאה את שתי הכוננים :

50357812.jpg

http://img22.imageshack.us/img22/882/50357812.jpg

מה עלי לעשות עכשיו בשביל להוסיף את אותם D ו E עם כל הקבצים שבהם אל המחשב ? אם אפשר לרשום לי במפוורט שאני לא יעשה איזה טעות וכל מה שיש שם ימחק, יש שם קבצים מאוד חשובים לי.

תודה מראש :)[br]פורסם בתאריך: 6.02.2010 בשעה 15:43:44

הצלחתי !

הצלחתי להוסיף את הכוננים מהדיסק SATA למחשב החדש!! אני רואה את כל הקבצים.

תודה רבה לכל מי שעזר !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים