עבור לתוכן

מספר שאלות על DLINK 2650U

Featured Replies

פורסם

יש לי DLINK 2650U של בזק ומספר שאלות לגביו ולגבי הרשת בכלל:

1. במספר מקומות (כולל המדריך למשתמש שלו) יש בתפריטים תפריט של Quick Config, אצלי הוא לא מופיע. לדעתי בעבר היה אבל נעלם מתישהו. מישהו מכיר תופעה כזו?

2. כאשר התחברתי אמרו לי אצל הספק (בזק בינלאומי) שמומלץ לבטל את ה FIREWALL ולשים במקום על המחשב. אז ביטלנו אותו לכל מיני בדיקות (כי בהתחלה היו בעיות) ולא החזרתי אותו. איך אני יכול לבדוק אם הוע עובד או לא דרך הנתב? האם באמת יש סיבה לבטל אותו?

3. אני משתמש ב FIREWALL NOD32 על המחשב. מידי פעם קופץ לי חלון שמזהיר אותי מתעבורה נכנסת למחשב (ושואל אם לאפשר או לא). אם אני מאחורי הנתב, ב NAT מן הסתם, והמחשב שלי לא מוגדר כאילו הוא ב DMZ, אז איך תקשורת נכנסת יזומה מבחוץ בכלל מגיעה למחשב? (שאלה עקרונית, לא דוקא לנתב זה)

פורסם

הצורך ב-FIREWALL בתוכנה כאשר אתה מאחורי נתב (וכמובן ה-DMZ לא פעיל) הוא קטן מאוד ולדעתי הוא לא נדרש כלל.

פורסם

אם אני מאחורי הנתב, ב NAT מן הסתם, והמחשב שלי לא מוגדר כאילו הוא ב DMZ, אז איך תקשורת נכנסת יזומה מבחוץ בכלל מגיעה למחשב? (שאלה עקרונית, לא דוקא לנתב זה)

זה לא תקשורת שיזומה מבחוץ. אפליקציה במחשב יזמה את הקשר, וההודעות שאתה מקבל מהFW זה התשובות לבקשה הזאת.

זה יכול ליהיות כל מיני דברים, כמו תוכנות שמחפשות עדכונים, או תוכנות שעובדות מול האינטרנט כדי לעדכן מידע וכו'.

או במקרה הגרוע וירוס או ספייוור שמתקשר עם האינטרנט.

פורסם

שלום Revolver,

לאחר התיעצות מול מוקד התמיכה הטכנית,

בזק הורידו את ההגדרה המהירה, מדובר בהגדרה ישנה, היא קיימת במדריך אבל בפועל אינה בשימוש.

ה-firewall בנתב הוא אופציה שהייתה רלוונטית בעבר, כיום פחות מפני שהשימוש בNAT נפוץ יותר, ובתוך הNAT יש פיירוול.

המשך גלישה מהנה,

לוטם בזק בינלאומי.

פורסם

הצורך ב-FIREWALL בתוכנה כאשר אתה מאחורי נתב (וכמובן ה-DMZ לא פעיל) הוא קטן מאוד ולדעתי הוא לא נדרש כלל.

לא מבין את ההמלצה הזאת כי הרי Firewall בנתב חוסם רק תעבורה נכנסת ולא יוצאת .

מה גם שהוא לא שווה הרבה ברגע שהUPNP מופעל בנתב ואצל רוב האנשים זה מופעל(מגיע ברירת מחדל)

הוא לא בא במקום תוכנת Firewall אלה בנוסף .

פורסם

ומה בדיוק אתה רוצה לנטר בתעבורה החוצה? את סודות הגרעין של ישראל?

אני מכיר מעט מאוד שימושים בייתים בהם אתה צריך לנטר תעבורה ממחשב בודד אחד אל רשת האינטרנט ולכן רשמתי שהצורך בנתב בתוכנה כאשר אתה מאחורי נתב הוא קטן ביותר וברוב המקרים ממש לא נדרש. אני כבר עובד שנים ללא FIREWALL בתוכנה ואני ממש לא מרגיש בחסרונו.

לגבי UPNP -- הרבה יותר פשוט לסגור את האופציה בנתב מאשר להפעיל תותח כמו FIREWALL בתוכנה על מנת שיתמודד עם ה-UPNP. שלא נדבר על זה שכל פתיחת פורטים דורשת ממך פעולה כפולה -- גם בנתב וגם בתוכנה.

פורסם

Chief - אתה לא חושב אבל שחסימה (כברירת מחדל) של כל התקשורת כלפי חוץ (מלבד אפליקציות ופורטים שקיבלו אישור ספציפי) היא שימושית למעשה לניטרול של כמעט כל שליטה-מרחוק (בזדון, ע"י טרוג'ן לדוגמא) של המחשב? זה לא אמור להיות קשה לקינפוּג כיוון שלרוב תוכנות חומת-האש בימינו יש "דיאלוג" שנפתח בעת נסיון תקשורת שמאפשר לך ליצור "כללים" בקלות. אחרי שבוע או שבועיים של שימוש נוצרים רוב הכללים, ואז אתה רק צריך להתמודד עם יוצאים מהכלל מדי פעם. לא כזה נורא.

למעשה, ל-WINDOWS יש FIREWALL מובנה, רק שאם אני מבין נכון ה-"כללים" שהוא יוצר הם על בסיס אפליקציה (ברירת מחדל) באופן גורף.

פורסם

פועל כאן עקרון הביצה והתרנגולת -- כדי שיותקן על המחשב שלך סוס טרויאני או וירוס שיאפשר השתלטות מרחוק, הוא צריך לעבור את מנגנון האנטי-וירוס והאנטי SPYWARE שיש לך על המחשב. אם יש לך אנטיוירוס ואנטי SPYWARE רציניים ומעודכנים, הסיכוי שיותקן לך וירוס או סוס טרויאני על המחשב הוא קטן מאוד. הסיכוי הזה הופך להיות כמעט אפסי אם יש לך מערכת הפעלה מעודכנת עם כל ה-SP המתאימים.

בסופו של דבר המשוואה היא פשוטה -- מערכת הפעלה מעודכנת +אנטי וירוס + SPYWARE + נתב = FIREWALL בתוכנה מיותר.

פורסם

אני ממש לא מוצא זאת מיותר

אם אתה בוחר להסתמך על הfirewall בנתב שיבושם לך

אני מעוניין גם בבקרה על התעבורה היוצאת .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים