עבור לתוכן

המחשב קופא. עזרה בזיהוי הגורם לבעיה, תודה!

Featured Replies

פורסם

הלן. מחשב של חברה שלי החליט להיתקע בלי הודעה מוקדמת. החלפתי הארדיסק(והתקנתי ווינדוס חדש) וזכרונות ככה שזה לא זה. ולצערי מעבד\לוח אם אין לי דגם מתאים.... כרטיס מסך יש גם און בורד וגם רגיל של נוידיה ובחיבור לשתיהם אותה תופעה ככה שזה גם לא זה. גם לאחר ניקוי של המחשב אין שינוי.

P4 3.0Ghz תושבת 775.

לוח אם של asrock אם הדגם קריטי תגידו לי ואני יבדוק

כל החיבורים עצמם מחוברים כמו שצריך.

אלה הטמפרטורות לפי הביוס לאחר כ-10 דק' עבודה ותקיעה אחת כשהוא בביוס עצמו (10 דקות רק ווינדוז בלי שום תוכנות שמעמיסות):

CPU: 75c max

M\B: 25c

RPM CPU: 2650 max

המחשב נתקע ומה שמוזר לי שזה לא בזמנים קבועים. לפעמים הוא יכול לעבוד רצוף שעה וחצי ולפעמים הוא נתקע עוד כשהוא עולה. ולפעמים כשהוא נתקע הוא בכלל לא נדלק(כאילו לא בחשמל) ורק לאחר מנוחה כלשהי הוא מסכים להידלק.

ממקרים של מעבד שמתחמם שנתקלתי התקיעות היו קורות כשהוא קר לאחר יותר זמן, ואחרי ריסטרט כשהוא כבר חם הוא היה נתקע שוב יותר מהר(הגיוני...) אבל לא נתקלתי במצב שהמחשב בכלל לא מגיב ללחיצה על כפתור ההדלקה.

בהתחשב בזה שבדיקה במעבדה עולה +-150, ולוח אם פשוט עולה בסביבות 200 וקירור Alpine 7 Pro עולה 70 ומעבד לתושבת הזו עולה 300 אני מאוד רוצה להימנע מלהכניס אותו לבדיקה כי פשוט חבל לי. זה מחשב שמשמש רק לאינטרנט וקצת אופיס.

איך אני יכול לבודד את הבעיה ולדעת מה הרכיב הבעייתי ככל הנראה?? אני לא רוצה לקנות סתם משהו ולהחליף ובסוף זה לא זה...

תודה!!!

פורסם

יצא לך להציץ על מצב הקבלים בלוח אם?

ניסית לבדוק עם ספק כח אחר את המערכת?

פורסם
  • מחבר

על לוח האם הסתכלתי.... לא מצאתי שום קבל נפוח\נוזל או כל דבר שלא נראה כשורה... את כל החיבורים על הלוח אם ניתקתי וחיברתי שוב כדי לוודא. את הספק לא החלפתי למרות שיש ברשותי ספק נוסף. זאת יכולה להיות סיבה לתקיעה כמו שמתאורת ולטמפ'??? תודה!!!

פורסם

הטמפרטורה של המעבד אומנם לא נמוכה אבל גם לא קריטית. ראיתי גם הרבה פעמים בעיות כאלו עם ספקים ג'נריים שגוססים.

פורסם
  • מחבר

לא נתקלתי בתופעות שכאלה בגלל מעבד... למדתי : ) בכל מקרה אני יבדוק את זה ביום יומיים הקרובים ואני מאוד מקווה שאתה צודק... ויעדכן כמובן... זה יהפוך הכל להרבה יותר פשוט וזול... תודה!!!

בכל מקרה אם יש עוד אבחנות אני ישמח לשמוע...

פורסם

הטמפרטורה קצת פישית לא ? אנחנו בחורף...

יש לי מעבד כזה, ועם קירור פאסיבי (TT TOWER) הוא לא מתחמם כך...

Thermal throttling אולי יתקע את המחשב אם אתה לא מקרר את המעבד כדי שיצא מזה... (זה ניחוש)

אולי זה לא קשור - אבל לשלול את זה יהיה קל:

פתח תוכנת טמפ' כמו SPEEDFAN, עבור לגרפים והפעל את כולם.

אמרת שהמחשב קופא ולא מתרסק, אז תן לו לעבוד עד הקפיאה, ותראה אם יצא גרף חריג / מעניין בטמפרטורות.

ותתחיל את הבדיקה ממצב קר ! (מעניין אותי כמה מהר אתה מגיע ל 75 מעלות)

פורסם

לפותח הדיון:

אם המחשב היה מכובה לכשעתיים ותנסה להדליק אותו יכול לקרות שהוא לא ידלק ??

פורסם
  • מחבר

לפותח הדיון:

אם המחשב היה מכובה לכשעתיים ותנסה להדליק אותו יכול לקרות שהוא לא ידלק ??

למיטב זכרוני, לא. בכל הפעמים שהוא סירב להידלק זה היה לאחר תקיעה.

מחר כנראה אני יחליף את הספק באחד אחר. אני מקווה שזה באמת רק ספק... אני יעדכן פה, תודה!!

פורסם

מאוד יכול להיות שמדובר בהתחממות יתר של מעבד.

ממליץ לרענן את המשחה הטרמית ולדאוג לקירור סביר בתוך המארז.

פורסם

75 מעלות זה מטורף או שהמאוורר דפוק או שהגוף קירור יושב לא טוב , או שיש בעיה במעבד והוא קיבל " כוויה " והוא דופק טמפרטורות מטורפות הרי בשביל מעבד כזה ישן לא תקנה קירור מים נכון ?

פורסם

בכלל באופן כללי זה נחשב מעבד חם אבל אפשר להוריד לו את הטמפרטורות

פורסם
  • מחבר

מאוד יכול להיות שמדובר בהתחממות יתר של מעבד.

ממליץ לרענן את המשחה הטרמית ולדאוג לקירור סביר בתוך המארז.

זה בדיוק העניין אחי... אני יחליף מה שצריך כדי שהמחשב יעבוד. אין לי בעיה להחליף מאוורר, ומשחה טרמית יש לי כבר מאצלי. הייתי עושה את זה כבר אם הייתי יודע שזאת הבעיה... אין לי בעיה לצורך העניין גם לקנות רק מעבד או לוח אם....

אבל אני לא רוצה לקנות סתם חלק ולגלות שלא זאת הבעיה ומכיוון שכבר הרכבתי אותו אף אחד לא ייתן לי להחליף...

אני יבדוק את הספק כנראה מחר.

אני ישאל את השאלה אחרת, אם הייתם במצבי, מה אתם הייתם עושים? אני מתבאס להכניס אותו למעבדה ולשלם 150 שקל רק בשביל שיבדקו לי אותו כשתכ'לס אין לי בעיה לקנות רכיב ולהרכיב אותו לבד...

המון תודה!!!

פורסם

אני מכיר את המעבד הזה הוא מאוד חם, מספיק שהמשחה ישנה מידי או שהקירור לא יושב טוב על המעבד אתה מגיע לטמפ' מאוד גבוהות

ואם המחשב נתקע ואז אתה מאתחל והוא לא נדלק אז יכול להיות שזה מנגנון ההגנה של לוח האם שלא נותן להדליק את המחשב כי המעבד התחמם יתר על המידה.

אני במקומך הייתי מפרק בזהירות את קירור המעבד, מסיר את המשחה הישנה באופן יסודי מהמעבד ומהקירור באמצעות כהל תעשייתי אם אין וודקה גם תעשה את העבודה. לאחר מכן תמרח שכבה סופר דקה של משחה טרמית על המעבד, המריחה צריכה להיות מאוד דקה כי תפקיד המשחה זה רק למלא את החרירים המיקרוסקופיים של המתכות. תזכור שעודף של משחה תרמית פועל לרעה כי זה יגביל את מעבר החום בין המעבד לקירור.

ואל תשתמש באיזה משחה שקנית לפני 5 שנים כי למשחות האלא יש פג תוקף כלשהו ועדיף שיהיה משחה על בסיס כסף - מוליכות יותר טוב חום.

בשימוש עם משחות על בסיס כסף צריך הרבה זהירות כי המשחה מוליכה מצוין חשמל וטיפה אחת על לוח האם תגרום לקצר.

תוודא שאתה מרכיב היטב את הקירור על המעבד לאחר מריחת המשחה.

פורסם

לפני שאתה מחליף ספק, לוח אם ושאר ירקות, למה לא לעשות את הבדיקה שהצעתי לך עם תוכנת ניטור טמפ' ?

אני לא מבין את היגיון הדיאגנוסטיקה כאן...

thermal throttling נכנס לא רחוק מהטמפ' שציינת. (ב80 אם אני זוכר נכון, אל תתפוס אותי במספר) ויכול להיות שזה הגורם לתקיעות.

נכון שחוץ מזה יכולים להיות עוד אלף גורמים, אבל את זה תוכל לבדוק עכשיו על המערכת AS IS...

אם הגרף יציב על 75, הקרור שלך לא משהו אבל המעבד לא אמור לשבוק בגלל טמפ'.

אם עולה בקביעות וגם עובר את רף ה75, בינגו.

אם הטמפ' מגיבה מהר להרצת תוכנית (קפיצות של 10~ מעלות בהפעלת משהו) - אינדיקציה למשחה תרמית (עליית הטמפ' צריכה להיות ממותנת ע"י מאסת גוף הקירור)

עולה לאט - אולי זרימת אוויר ?

בכל מקרה זה יעזור לאבחון. ואל תשכח להתחיל ממצב "קר".

להעלות צילום של הגרף (אפילו מפלאפון- העיקר שיהיה ברור) יעזור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים