עבור לתוכן

מבקש עצה: לא מצליח להרכיב מערכת עם כרטיס מסך מסויים בשל בעיית מתחים

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מנסה להרכיב מחשב הכולל:

לוח אם:http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=NFlvt10av3F7ayQ9

מעבד:אטלון 64 3000+ (מעבד שנרכש לבדיקת הלוח והפעלה של מערכת שלמה).

כרטיס מסך:

http://www.dclstore.co.uk/desc-palit-1gb-radeon-hd-4870-sonic-pci-e-2.0-dual-edition-retail-xae-4870s0502-pm9248-pid-2516.aspx

ספק כוח:NX-8060 של חברת NEXUS

בתחילה הרכבתי את המערכת עם הרכיבים הנ"ל, אך המחשב לא עלה, נשמעו ציפצופים: אחד ארוך ושלושה קצרים, מה שמעיד על בעיית מתחים.

חשבתי שתושבת ה- PCIE לא תקינה ולכן ניסיתי להעלות את המערכת (כמובן שלרמת הביוס בלבד) עם כרטיס מסך לתושבת PCI בלבד, וראה זה פלא המערכת עלתה.

החלטתי לבדוק את המערכת עם כרטיס מסך אחר, שיש לי, והוא:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2577

עליו מורכב איורור שמחובר לספק ישירות:

http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=198257&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

ולהפתעתי המערכת עולה מצויין.

-ניסיתי שוב עם כרטיס של חברת palit אך ללא הועיל - שוב הודעת שגיאה כנ"ל (אותה סידרת ציפצופים).

-ניסיתי לחשוב על כל האפשרויות שרק עולות בדעתי וללא הצלחה, המערכת לא עבדה עם הכרטיס הזה.

-חשוב לי שהמערכת תעבוד עם הכרטיס הזה, שדרך אגב עובד על תצורת המחשב שלי (ראו מפרט) ללא שום בעיה.

- דרך אגב, הביוס מעודכן עם גירסת הביוס האחרונה.

שאלות:

-האם הבעיה ידועה/מוכרת למישהו?

-מה בעצם הבעיה?

-האםהיא פתירה?

-אם כן איך?

אשמח מאוד למצוא פתרון לבעיה, אחרת אצטרך לרכוש לוח אחר, ואני לא מעוניין בכך.

לסיום, הערה שחשובה לי מאוד(ויסלחו לי החברים): אבקש לא להתייחס לרמת הציוד, ו/או להשיב באופן מזלזל, אלא לגופו של ענין.

תודה מראש לכל מי שינסה לעזור.

פורסם

הדבר היחיד שעולה לי בראש זה אולי בגלל שהממשק של הכרטיס מסך pcie2.0 ולעומת זאת הממשק של הלוח אם הינו pcie1.0

אני יודע שאם תשים כרטיס בממשק pcie1.0 על לוח שתומך pcie2.0 הלוח יכול לתמוך אחורה והוא יעבוד עם הכרטיס אבל אצלך המקרה הוא הפוך

לצערי אני לא יודע להגיד אם זה אפשרי שהלוח שלך יוריד את מהירות הממשק של הכרטיס לתקן 1.0

פורסם
  • מחבר

איני חושב שזו הבעיה, כי תראה באיזה מפרט הכרטיס שלי מורכב עכשיו (ראה מפרט).

הלוח של אסרוק תושבת 939 עם סלוט PCI-E 16 ולא PCI-E 2.O X16, ובהרכבת לוח הרחבה על תושבת מיוחדת שקיימת בלוח, ושינוי ג'מפורים, אפשר להתקין כרטיס מסך PCI-E X2.0, ולוח הרחבה (כאמור) עליו זכרונות DDR2 ומעבד ל- AM2, והמערכת עובדת עם הכרטיס של palit[br]פורסם בתאריך: 2.02.2010 בשעה 19:43:00

דרך אגב, ציינתי שהאיוורור של GA חובר ישירות לספק, וחשבתי מה אם התושבת של הלוח הזה, לא מסוגלת לתת מספיק מתח לכרטיס בגלל שמערכת האירור מחוברת לכרטיס, וזאת למרות שהכרטיס מקבל מתח ישירות מהספק באמצעות שני כבלי 6 פינים.

ועוד שאלה שמעניינת אותי: היכן ניתן לקבל אינפורמציה לגבי המתחים שהלוח נותן בסלוט כרטיס המסך, ו/או מה המתחים שצריך הכרטיס לקבל מהסלוט? אולי זאת נקודה למחשבה?

פורסם

אז עובדה שאתה כן עושה מודיפיצקיה ללוח האם כדי שיתמוך בכרטיס עם ממשק PCIE2.0

אתה מחבר אספקת מתח לכרטיס המסך, 6\8 פין?

עריכה:

תנסה להחליף ספק כח.

פורסם

בעיה דומה הייתה גם לי .ההבדל שאצלי אם הייתי מחכה כ13 שניות המחשב כן הייה עולה.

גם אצלי הייה לוח(2 לוחות) לAMD של GA עם PCIE-1 וצ'יפסט של NV .הלוחות של AMD כנראה חלשים ,אלא אם כן קונים את הלוחות הייקרים שלהם.

כיוון שאותם כרטיסים שניסיתי פעלו טוב בלוחות פשוטים (PCIE-1) של מעבדי INTEL.

מצטער..

פורסם

תנסה אולי לעדכן את ה BIOS לגירסא החדשה יש סיכוי שזה אהיה פתרון טוב לבעייה.

פורסם
  • מחבר

אז עובדה שאתה כן עושה מודיפיצקיה ללוח האם כדי שיתמוך בכרטיס עם ממשק PCIE2.0

אתה מחבר אספקת מתח לכרטיס המסך, 6\8 פין?

עריכה:

תנסה להחליף ספק כח.

לא כול כך הבנתי: באיזה אופן, אתה מבין, שאני עושה מודיפיקציה? שני חיבורי ה- 6 פין, נדרשים לפי הכרטיס, כך הוא מגיע.

ובענין הספק, הפעלתי קודם עם ספק של 400 וואט ושיניתי לזה שציינתי בנושא, שהוא 600 וואט - ולצערי אין לא עוד ספקק..:)

ובענין ה- 8600 אני חייב לציין שאופן חיבור האיוורור שלו ישירות לספק, ולא לחיבור המתח שעל לוח הכרטיס, ביצע טכנאי במעבדה אליה פניתי להרכבת מחשב אחר שלי.

[br]פורסם בתאריך: 2.02.2010 בשעה 22:04:03

בעיה דומה הייתה גם לי .ההבדל שאצלי אם הייתי מחכה כ13 שניות המחשב כן הייה עולה.

גם אצלי הייה לוח(2 לוחות) לAMD של GA עם PCIE-1 וצ'יפסט של NV .הלוחות של AMD כנראה חלשים ,אלא אם כן קונים את הלוחות הייקרים שלהם.

כיוון שאותם כרטיסים שניסיתי פעלו טוב בלוחות פשוטים (PCIE-1) של מעבדי INTEL.

מצטער..

איני יודע למה אתה חושב שהם חלשים.

את הכרטיס הזה חיברתי גם על מחשב אחר שיש לי , ושעליו מורכב ה- GA-8600GT, והלוח שם הוא לוח של DFI עם תושבת 939, והוא עובד שם נהדר!!!![br]פורסם בתאריך: 2.02.2010 בשעה 22:07:39

תנסה אולי לעדכן את ה BIOS לגירסא החדשה יש סיכוי שזה אהיה פתרון טוב לבעייה.

כפי שציינתי, הביוס הקיים הוא האחרון , ואין חדש ממנו.

פורסם

לא כול כך הבנתי: באיזה אופן, אתה מבין, שאני עושה מודיפיקציה?

אני מתכוון לזה:

בהרכבת לוח הרחבה על תושבת מיוחדת שקיימת בלוח, ושינוי ג'מפורים, אפשר להתקין כרטיס מסך PCI-E X2.0

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לזה:

אז כנראה שלא הסברתי טוב:

אז ככה, אם תיכנס למפרט שלי ותראה שיש לי את הלוח הבא:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=939Dual-SATA2

והלוח הזה הוא מעין שילוב של שני דורות: תושבת 939, זכרונות DDR1 וסלוט AGP; ויחד עם זאת אפשר לשנותו כך שיעבוד כלוח עם תושבת AM2 P40 PIN סלוט PCI -E X16 וזכרונות DDR2.

אני רכשתי את כרטיס ההרחבה הזה והפכתי את הלוח מ- 939 ל- AM2 940

ועליו אני יכול לעבוד עם כרטיס PCI-E 2.0 X16

ועוד דבר, קראתי שבדרך כלל ישנה תאימות לאחור, כך שכרטיס מתקדם יותר יודע לעבוד בסלוט מדור קודם, ולכן איני מבין מדוע זה לא עובד בלוח של אסוס.

פורסם
  • מחבר

היי

הבעיה נפתרה.

אני לא בטוח שהצלחתי למקד את הפתרון, ואולי אפילו אין כזה בדיוק, כי :

קראתי אמש בפורמים שונים שלהרבה חברה היתה בעיה להעלות את המערכת עם הלוח הזה, בפעם הראשונה (מקווה באמת שרק בפעם הראשונה ושהתופעה לא תחזור)

היו שהציעו כל מיני שינויים בהגדרות הביוס, שניסיתי את כולן, אך ללא הצלחה.

ניסיתי גם להעביר את הזכרון (השתמשתי בציפ אחד, מחריץ אחד לשני, ניתקתי את ההזנות מהכרטיס מסך, פעם אחת אחד אחר כך את השני, ונדמה היה ששום דבר לא עוזר.

מה שלבסוף כנראה פתר את הבעיה (כך אני חושב, וכדאי שאולי מי שמבין ומומחה בעניני חומרה, יביע את דעתו), ובכל מקרה אחריו הלוח עלה, הוא:

שיניתי את מהירות השעון שהיה מוגדר בלוח על אוטומט, ל- 100MHZ, והפעלתי מחדש, וראה זה פלא הלוח עובד; ושוב, איני בטוח שזאת הסיבה היחידה, כי לא הצלחתי לבודד כל פעם שינוי כזה או אחר, ובשלבים מסויימים הפעלתי כאשר היה יותר משינוי אחד ברקע.

בכל מקרה ולסיום, אחרי שהלוח עלה, חזרתי לביוס והחזרתי הכול חזרה, ובעצם אני כרגע , יכול לבצע כול שינוי וחזרה, והלוח עולה.........בכל מקרה אני מקווה שלא פיספסתי משהו, והבעיה תחזור.

אז תודה לכולם.

פורסם

אתה מדבר על תדר ה- pci-e ?

פורסם
  • מחבר

כן

בהגדרה מהירות השעון הייתה על אוטומט, ואני שיניתי אותה ל- 100MHZ , כאשר בעצםהמהירות המקסימלית היא 200MHZ

אחר כך, כמובן, החזרתי לאוטומט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים