עבור לתוכן

המחשב נדלק, אך לא משדר, תקלה מוזרה

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה כבר בערך כחודשיים, שקוראת באופן אקראי למדי, לא בתדירות גבוהה (משהו כמו פעם בכמה שבועות).

עברתי על האופציות בסטיקיז אבל אני לא רוצה לנסות דברים לפני שאני מקבל דעה של אנשים שמבינים יותר ממני.

אז ככה, הבעיה מתחילה בזה שהמחשב מפסיק להגיב לגמרי למשך זמן בלתי מוגבל (אם יש מוזיקה באותו רגע אז או שהיא ממשיכה לנגן עד קטע מסויים או שפשוט מתחילה לחזור על עצמה)

בפעם הראשונה שראיתי שאין תגובה מוחלטת, פשוט הפעלתי מחדש את המחשב, בנסיונות אחרים ראיתי שאם אני לא נוגע אולי זה חוזר אחרי כמה דקות לתפקוד מלא, אבל רוב הפעמים המחשב נתקע לגמרי גם אם אני משאיר אותו שעות דלוק.

עכשיו, הבעיה היא בעצם לאחר הדלקת המחשב מחדש, המחשב נראה כאילו הוא עולה כרגיל

אבל המסך, המקלדת העכבר והרמקולים אינם מקבלים 'feed', בעצם המסך דלוק אבל לא מראה כלום, המקלדת והעכבר לא נדלקים אפילו, והרמקולים לא משמיעים שום דבר.

בפעם הראשונה שזה קרה לי לא היה לי יותר מדי זמן להתעסק עם זה ופשוט לקחתי את המחשב לאייבורי (יש לי אחריות עדיין) ונתתי להם את המחשב, שאגב אחרי 5 ימים שם, חזר לעבוד אחרי שהם פירקו אותו לגורמים ובדקו כל רכיב והכל היה תקין לטענתם, הם אמרו לי בעצמם שאין להם מושג מה הייתה התקלה (הראתי להם את התקלה במקום) אבל עכשיו זה עובד.

קיצר זה קרה לי שוב מספר פעמים בחודשיים האחרונים עד אתמול שקרא לי שוב (בדרך כלל אחרי חצי יום זה חוזר לעבוד), ניסיתי לשחרר מתח על ידי ניתוק הכל והפעלת המחשב שהוא לא מחובר לחשמל וכדומה אבל זה לא תרם

כרגע המחשב שלי לא נדלק (אני כותב מהמחשב השני שלי)

מפרט המחשב הוא :

dual core 2.13ghz

msi mobo (לא זוכר את הדגם הספציפי)

4X GB OCZ RAM 800 mhz

geforce 8800 gts 320mb

ספק כוח היה לי של 350 ולקחתי את ההזדמנות שהמחשב לא עובד להחליף אותו ב500 חדש שהיה לי ספייר בצד.

המחשב בן משהו כמו כמעט 3 שנים, אבל הכרטיס מסך והלוח אם נהרסו לי מתישהו בשנה האחרונה והוחלפו לחדשים (אותו סוג בדיוק)

באמת שאין לי מושג מה לעשות, לקחת את זה לאייבורי זה שטות כי אין להם מושג מה לעשות, ניסיתי להוציא קצת ראם וכדומה אבל זה לא עזר בשום דבר, לא ראיתי שום פגיעה או רכיב שרוף על הרכיבים שלי, כל הרכיבים תקינים (אם אני מנסה אותם על מחשב אחר)

אשמח לעזרה או ליעוץ מה אני יכול לעשות בנושא

פורסם

תאפס הגדרות ביוס ע"י ג'אמפר - יש הסבר בחוברת לוח האם, תראה אם משהו השתנה אם לא אז:

תנתק הכל מלוח האם פרט ל- ספק, מעבד, PC SPEAKER

תדליק ותראה אם אתה שומע צפצופים מה- SPEAKER

הספק של ה- 500 וואט בטוח תקין ? נבדק על מחשב אחר ? המעבד נבדק על מחשב אחר ?

פורסם
  • מחבר

אין לי חוברת של הלוח אם לדעתי, המחשב ישן כמו שאמרתי, אשמח אם תוכל להגיד לי איך זה נראה בערך :P

הספק תקין, הוא הגיע עם המחשב החדש שלי, פשוט החלפתי אותו באחד יותר יעיל כי קניתי כרטיס מסך חזק יותר (5770)

פורסם

האם כבל המתח של הספק מחובר ישירות לשקע על הקיר, או למפצל?

אם למפצל, נסה לחבר ישירות לשקע בקיר ותראה מה קורה.

פורסם
  • מחבר

חיברתי את הספק ישירות אבל לא הבחנתי בשום דבר יוצא דופן

המחשב עדיין לא עלה

פורסם

זה יכול להיות גם לוח או זכרונות בלוחות יכול לעבוד הכל תקין ופעם ב 3 שבועות \חודש זה יכול לקרות ויכול לחלוף כאילו לא היה ויחזור שוב

פורסם

יש דרך חלופית לאיפוס הביוס:

1.חשוב !!! לנתק את הספק מרשת החשמל הביתית.

2. לשלוף את הסוללה העגולה שעל לוח האם.

3. להמתין מספר דקות.

4. להחזיר את הסוללה למקומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים