עבור לתוכן

יותר מדי בעיות במחשב חדש אחד, אני אשמח לניס&#1

Featured Replies

פורסם

טוב, אחרי כמה ת'רדים פה, אני אפתח אחד כללי ומסכם בפורום הזה כי אני חושב שכמות הבעיות מוגזמת מדי...

מדובר במחשב חדש, מאוד מושקע מבחינת מפרט כמו שאתם רואים. נקנה לפני שבועיים-3.

אני אפרט על כל הבעיות ואיך שהוא עובד.

באופן כללי המחשב מהיר ונהדר, המעבד (בסטוק) הוציא 14 בסופר-פאי (1M), הכרטיס מסך ב3DMark Vantage הוציא P20,000 בערך, אבל זה לא כולל את הבעיות שבכל מקרה יש לי.

בהתחלה הבעיה הראשונה הייתה שהמחשב פשוט ריסטט ברגע שווינדוס 7 הותקן, אחרי הרבה בדיקות הבעיה התבררה כהספק (דאז FSP Everest), הוחלף ל Seasonic M12D 850W, הבעיה נפתרה, המחשב הגיע אלי סוף סוף מהמעבדה והתחיל לרוץ.

בעיות מאז ועד עכשיו-

1) כל ההארדיסקים במחשב מתקתקים לפעמים ותוקעים את המחשב, למרות שבמבחני HD הם עוברים, גם במבחנים הארוכים ממש.

2) 2 הארדיסקים שחיברתי למחשב פה פשוט נשרפו ברגע שחוברו וקיצרו הכל.

3) מאווררים פשוט מרעישים בצורה מחרידה לפעמים סתם ככה, והם ללא אבק (הם גם חדשים ובאו לא מזמן).

4) היו קפיאות, שומדבר אחר לא עזר חוץ מריסט... (הבעיה הטריה)

5) ארכיטקטים במשחקים- אובייקטים מהבהבים, נקודות שחורות.

6) לפעמים רמקולים בשעת משחקים אינטנסיביים (ואך ורק) משמיעים רעש סטטי חזק ביותר שמנתק ומשבית לכמה דקות את הרמקולים ולוקח לזה זמן להסתדר, וחוזר חלילה (לפעמים מיד, לפעמים אחר כך).

7) מוסיקה נתקעת בזמן ששומעים אותה. (הכל זז, אבל הסאונד תקוע על ל-3 שניות בערך על אותו הצליל כמו טייפ ישן תקוע)

8 ) FPS יחסית נמוך במשחקים מסויימים או דרופ FPS שלא אמורות ליהיות. (קרייסיס\קרייסיס וורהאד, ממוצע לכל המשחק- 30FPS) (בעיה נפתרה)

זה הפירוט של כל הבעיות. לצערי כל אלו קיימות עד כמה שזה מופרך.

כמו שאמרתי, ערכתי למעבד ולכרטיס מסך (שניהם) מבחנים, התוצאות כתבתי למעלה.

טמפרטורות-

מעבד- מנוחה: 30-35 מעלות. מאמץ- עד 50.

כרטיס מסך- מנוחה: 45 מעלות בערך. מאמץ- עד 80 מעלות.

אני ממש מבקש להציע כל מיני פתרונות של מאיפה להתחיל לבדוק ממה נובעות כל הבעיות (או מה הפתרונות לרוב הבעיות, אני מקווה שזה משהו אחד שגורם את הרוב) ושאל תתנו לת'רד הזה לשקוע,

להשיג את המחשב הזה דרש ממני הרבה במשך חצי שנה והוא עלה לי מאוד יקר מן הסתם, ואני ממש רוצה להתחיל להנות ממנו...

באמת תודה לעוזרים, אני מעריך כל תגובה.

פורסם

תנסה אולי לעדכן את ה BIOS שלך לגירסא החדשה,למקרה וזה לא עוזר פנה לחנות שממנה קניתה ותממש את האחריות והם יפתרו לך את כל הבעיות!

פורסם
  • מחבר

עדכון BIOS לא שינה דבר,

ולפני שאני שולח את המחשב לבלות במעבדה איזה שבועיים אני רוצה לנסות להבין לבד מה הבעיה. :-\

מישהו?

פורסם

מה לגבי memtest?

ניסית את הדריבר החדש של ATI?

הייתי מנסה לכבות את כרטיס הקול של לוח האם בביוס ואם זה לא עובד/כבר מכובה הייתי מנסה זמנית להוציא את כרטיס הקול הנוכחי ולהשתמש בכרטיס הקול של לוח האם.

כעקרון כמות כזו של בעיות בד"כ מצביעה על לוח אם פגום, בעיקר הסיפור עם ההארדיסקים והמאווררים הסוררים.

תתחיל בתהליך של איתור אשמים, תנסה להשתמש בכרטיס מסך חלופי אם אפשר, אם המחשב לא עובר memtest להוריד סטיק סטיק עד שהוא כן, תנסה לרוץ רק עם ההארדיסק של מערכת ההפעלה.

אם כל זה לא משפיע, לוח האם הוא האשם, או המעבד אבל זה לא סביר.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה להריץ memtest.

ואני על הדרייבר הכי חדש של ATI בעיקרון.

אני אנסה את כל השאר שאמרת. מה דעתך על בדיקה עם OCCT? אני דווקא חשבתי שיש איזשהו סיכוי שהספק בעייתי פה.

תודה על תגובתך והניסיון לעזור, נורא מעריך את זה. :)

פורסם

גם אני החלפתי לפני מספר שבועות לכרטיס חדש (5770) שעבר בצורה מאוד מקיפה בדיקות כבדות במספר מגוון של תוכנות (עבר בהצלחה את כולן)

אך חלק מהבעיות שאתה רושם מתרחשות גם אצלי ואני ממליץ שתקרא את זה

http://hwzone.co.il/news/133052

אני מאמין שזה יענה על חלק מהשאלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים