עבור לתוכן

מה מלמדים בתיכונות ?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה ללמוד תיכנות אני חושב ש JAVA וגם ללמוד .NET

אבל השאלה היא מ מלמדים בתוכן .

יש שרתים כאילו plesk , apache ,cpanel וגם שאר השרתים לומדים עליהם קצת מבוא ?

פורסם
  • מחבר

לא לומדים כלום .

אז מה צריך ללמוד בשביל ללמוד על השרתים ואיך עובדים

פורסם

אולי תסביר קצת יותר טוב מה אתה רוצה לדעת, ובאיזה נושא?

כי לא כל כך הבנתי אם אתה מתעניין בתכנות (ולא "תיכונות") או בניהול שרתי תוכן.

פורסם
  • מחבר

תראה אני הולך ללמוד תכנות .

ושאלתי האם בתכנות מלמדים על השרתים ואיך הם עובדים .

ודרך אגב תיכנות זה תכנות לא ?

פורסם

נושא ההודעה שלך הוא: "מה מלמדים בתיכונות". הוא בסך הכל תיקן את שגיאת הכתיב שלך.

אגב, אני ממש לא מתכוון להעליב, אבל - לא כדאי שתלמד יותר טוב את השפה העברית לפני שאתה לומד שפת-מחשב? (זו ביקורת בונה)

ולגופו של עניין:

1. כדי להבין מה מלמדים בקורסי תכנות (ולא -"בתכנות" כי תכנות זו מלאכה או מקצוע, ולכן לא "מלמדים" בה כלום, בדיוק כפי שלא מלמדים כלום ב-"נגרות" או "שמאות"), אתה יכול לעשות כמה דברים, שאפרט רק אחד מהם כאן -- להכנס לדף בויקיפדיה של הערך "תכנות" ולקרוא עליו. ברוב קורסי התכנות תלמד את רוב העקרונות וההיבטים שמצויינים במאמר זה.

2. אין קשר ישיר בין תכנות ובין שרתים. ספציפית:

א. שרתים הם (באופן כללי) מערכות שנועדו "לספק שירותים" מסויימים, במסגרת של רשתות מחשבים. השירותים האלה יכולים להיות ניהול הרשת עצמה, אחסון מידע, שירות לקוחות חיצוניים, וכו'. מה שמכונה שרתי WEB (ש-APACHE הוא דוגמה לכך) הן תוכנות שמותקנות על מחשבים ומסוגלות לספק שירותי "WEB" ללקוחות חיצוניים. אתרים רבים משתמשים ב-APACHE כ-"שרת" ה-WEB שלהם, והוא מהווה נקודת ממשק בין אפליקציה כלשהי (שרצה על השרת) ובין המשתמש החיצוני.

ב. היות ו-"השרתים" שציינת הן למעשה "תוכנות שרת" או SERVER PROGRAMS, הקשר היחיד בינן ובין תכנות הוא ש:

ב1 - כאמור, הן מהוות ממשק בין אפליקציה (שנכתבת בשפת תכנות כלשהי) ובין ה-WEB.

ב2 - הן עצמן כתובות בשפת תכנות כלשהי

אני מנחש שמה שהתכוונת לשאול (השאלה שלך - על פניה - ברורה, אבל היא עושה סלט משני נושאים שונים ולכן הופכת ללא רלוונטית) - הוא האם במסגרת לימודי התכנות, לומדים כיצד "לעבוד" או "להשתמש" במערכות התוכנה הנ"ל כדי "לבנות" אתרי אינטרנט או אפליקציות מבוססות WEB. התשובה היא לא. לימודי תכנות אמורים להקנות לך את הכישורים והידע הנחוצים על מנת להיות מסוגל לתכנת. כל דבר מעבר לכך הוא כבר התכנות עצמו.

זה בערך כמו שתשאל האם בלימודי הנדסה מלמדים אותך לבנות מחלף או גשר. לא. נותנים לך את הכלים הדרושים על מנת שבבוא היום, תוכל לבוא ולתכנן גשר או מחלף טובים.

מה שאתה מנסה (כנראה?) לעשות זה לקפוץ ישר לסוף ולהתחיל לפתח אפליקציות ל-WEB לפני שהבנת מה הוא תכנות, ואיך מפתחים תוכנה. זה אפשרי, אבל מאוד לא מומלץ.

פורסם
  • מחבר

תודה באמת .

תמקנתה את השגיאה שלי אני היתי יודע שתכנות זה גם תיכנות אבל זה לא בזכותך אני עכשיו יודע .

שנית אני יודע שלא מלמדים רק שאלתי .

מה ללמוד בשביל לדעת על התוכנות שרת האלו .או שאפשר לקרוא על זה גם באינטרנט ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים