עבור לתוכן

[עזרה] תפקידי מחשוב ורשתות בצבא

Featured Replies

פורסם

יש למישהו מושג איזה תפקידים טובים כדאי לי לכוון בבקום ? אני רוצה משהו של מחשבים אבל לא תיכנות ...מחשבים של אינטרנט ורשתות דברים כאלה ...אני אנסה ללכת לטממ עוד פעם בקורס הבא שיפתח אבל לא בטוח שיש לי נתונים מספיק טובים בשביל זה ...

ממה שהבנתי בחיל התקשוב זה החיל של הרשתות אז כנראה מה שאני רוצה זה להיות בחיל תקשוב הבנתי שיש משהו בשם מר"מ- מפיל רשת מחשוב שזה תפקיד טוב בצבא ובאזרחות ומשהו בשם מטמיע מערכות מידע ,ומצו"ב-מפעיל מערכות תקשורת והצפנה מישהו שמע על התפקידים האלה ?

זה על מר"מ

http://www.shavuz.co.il/recruit/article.asp?artid=645&secid=945

זה נכון מה שרשום על האזרחות או שזה חרטה ? כולה קורס של 6 שבועות לא נראה לי הגיוני ...וגם אם זה לא כמו שרשום זה נותן משהו או כלום ?

יש למישהו עוד תפקידים/קורסים טובים שעוסקים ברשתות ומחשבים ?

והאם הנתונים שלי מספיק טובים להגיע אליהם כי אמרו שאולי לא קיבלו אותי לטממ כי הנתונים שלי לא מספיק טובים בבחינת בגרות ...

קבא 54

דפר 70

אנגלית 5 יחידות 85 סופי

מדעי המחשב 5 יחידות 67 סופי

מתמטיקה 4 יחידות 68 סופי

כל השאר לא ממש טובים אבל זה מה שחשוב לא ?

אמרו לי יש אתר שעושה שקלול של הכל ויש ציון בסוף וככה הצבא עושה ובודק אם אתה יכול להכנס למקומות לפי זה ?

זהו סליחה על החפירה תודה רבה על העזרה

ודרך אגב מה שרשום באתר שבוז על מר"מ נכון או שזה חרטה ? לא נשמע לי הגיוני קורס של 6 שבועות ייתן ככה ...כולה חודש וחצי קורס ...

http://www.shavuz.co.il/recruit/arti...=645&secid=945

ברור שמה שרשום זה חרטה לא חשבתי שזה נכון אבל השאלה אם זה נותן משהו אפילו בקטנה או ממש כלום כלום ...

כאילו אם אני יבוא לעבודה שקשורה למחשבים ורשתות וזה שאני יגיד להם שהייתי במר"מ זה ייתן משהו אפילו ההעדפה בקטנה או שבכלל לא ייתיחסו לזה ...

מה זה נותן באזרחות? בואו נגיד שכשתשתחררו, כנראה שהדילמה אם להישאר בארץ או לצאת לטיול תהיה אצלכם הכי קשה. ככה זה כשמציעים לכם משכורת עתק באיזה סטארט אפ, כזו שאחרים רק יחלמו עליה...

פורסם

לגבי מה שהקורס נותן באזרחות: הרבה פעמים הקורס עצמו לא נותן לך הרבה, אבל שלוש שנים של נסיון במקצוע כן.

פורסם
  • מחבר

כן אבל 3 שנים של להיות אפסנאי לא ממש נותן לך משהו השאלה אם הנסיון הזה שווה משהו ...

אני ינסה טמ"מ אם לא אז זה אין לי עוד ממש עוד אפשרויות ...

מישהו עוד מכיר עוד תפקידים של מחשבים ורשתות ? שאני אדע לאן לכוון בערך בבקום ...

פורסם

כן אבל 3 שנים של להיות אפסנאי לא ממש נותן לך משהו השאלה אם הנסיון הזה שווה משהו ...

אני ינסה טמ"מ אם לא אז זה אין לי עוד ממש עוד אפשרויות ...

מישהו עוד מכיר עוד תפקידים של מחשבים ורשתות ? שאני אדע לאן לכוון בערך בבקום ...

אתה צריך לדעת לאיפה לכוון עכשיו, לא בבקום.

אין שום תפקיד ששווה משהו בתחום ללא ראיונות מוקדמים.

תיצור קשר עם יחידת האיתור של המודיעין \ ממר"מ

פורסם

אני בדיוק סיימתי שירות של שלוש שנים בגדוד קשר...

טמ"מ - מצויין אם תוכל להגיע אבל זה כרוך בלחתום קבע.

מר"מ - גם מצויין, לא מבחינת הסמכה דווקא אלא מפאת העובדה שזה נותן לך ניסיון בעבודה בתמיכה ובסביבת מחשבים.

מצו"ב - לא הייתי ממליץ בכלל ללכת לקורס הזה אלא אם כן אתה רוצה לסיים באיזה מחסן של מצפינים והצפנות, אתה לא נוגע כמעט במחשבים בתפקיד הזה.

ממר"מ - אחת התפקידים היותר יוקרתיים של החיל (יש גם של חיל המודיעין) - אם אתה יכול להגיע לקורס הזה, לעבור אותו ולסיים שירות שם, שתצא מהצבא תהיה בן אדם מסודר מבחינת עבודה - שוב, כרוך בקבע.

ורוב המקצועות האחרים של חיל הקשר הם בלאי, קורסים שלא נותנים כלום ורוב הזמן אתה תתעסק עם מכשירים משנות ה-80 במקרה הטוב. (ממה שאני מכיר)

פורסם
  • מחבר

מה זה מתמ"מ ? יש נתמ"מ ויש מתמ"מ מה ההבדל מישהו יודע ? (מנהל תשתיות מערכות מחשוב )

ואני לא יכול ממרם כי ממרם זה עם איתור קדם צבאי ומבחנים ואני כבר בצבא ...הלוואי והייתי יכול להיות נתמ"מ זה הכי מתאים לי ...

אז אתה אומר חוץ מטממ ומרמ הכל גרוע ?

מה עם מתן אמן ? מה זה מישהו שמע אני שומע על זה מלא ולא הבנתי מה זה ...ויש גם מטמיע מערכות מחשוב או משהו כזה ...

פורסם

מת"ן (לא יודע מה הם עושים במת"ן אמ"ן), מצו"ב וכל שאר החארטות שכוללים בתוך ההגדרה של הקורס "מוצפן","הצפנה" וכדומה, פשוט אומרים שאתה תהיה תקוע במין אפסנאות של מצפינים ותנפק להם הצפנות, ואולי אם אין אנשים שעושים את זה ביחידה שלך אתה גם תטעין את ההצפנות (ביחידה שלי הייתי עושה הכל, ההכשרה המקורית שלי הייתה מת"מ, אז לא היה צורך במישהו שעבר קורס צופן כלשהו)

פורסם
  • מחבר

וזה לא טוב לנפק הצפנות ? ולהטעין אותם ? (אין לי מושג מה זה לנפק ולהטעין הצפנות אבל שיהיה ) לא תפקיד טוב בסדיר ובאזרחות ?

פורסם
  • מחבר

עזבו אותכם מכל שאר השאולת תענו לי רק על זה ..חוץ מטמ"מ ומר"מ אין עוד דברים טובים לאזרחות במחשבים ורשתות ושלא צריך מיונים קדם צבאיים ?(ממר"ם אני לא יכול מיונים קדם צבאיים )

ומה יותר טוב לאזרחות טמ"מ או מר"מ ? והאם ההבדל משמעותי באזרחות או לא ממש כי הבנתי שטמ"מ זה 4 חודשיים ומר"מ זה חודש וחצי אבל ההבדל הוא שבטמ"מ גם עושים מלא עבודות רסר ושמירות וזה מה שתופס מלא זמן לא הלמידה ובמר"מ יותר למידה...

פורסם

טמ"מ הרבה, אבל הרבה יותר טוב לאזרחות, בדוק.

מר"מ זה פשוט להיות HELP DESK של יחידות - התעסקות ב OFFICE/EXCEL/OUTLOOK/ACTIVE DIRECTORY וכדומה

פורסם

ורוב המקצועות האחרים של חיל הקשר הם בלאי, קורסים שלא נותנים כלום ורוב הזמן אתה תתעסק עם מכשירים משנות ה-80 במקרה הטוב. (ממה שאני מכיר)

AS400 של IBM זו מכונה שמשתמשים בה גם בצבא וגם בהרבה חברות עד עצם היום הזה.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה לכולם אני אנסה להכנס לטממ ואם לא אז למרמ אם יש לכם עוד הצעות תגיבו בבקשה

פורסם

הכי חשוב זה להילחם על שיבוץ טוב לאחר כל קורס כי בראיונות עבודה לאחר הצבא לא שואלים איפה שירתת (אלא אם כן זה חיל המודיעין וזה כבר הילה משל עצמה) אא מה הניסיון המקצועי שלך ואתה יכול לנהל רשת גדולה עם מלא טכנולוגיות חדושת או שאתה יכול להיות מש"ק מחשב עם תפקיד מפוצץ שלא נוגע כמעט בכלום.

בקיצור, הידע שלך בתכלס יקבע את המשכורת שלך באזרחות ולא רק ה"עשיתי 3 שנים במשהו שקשור לתקשורת".

פורסם

טמ"מ הרבה, אבל הרבה יותר טוב לאזרחות, בדוק.

מר"מ זה פשוט להיות HELP DESK של יחידות - התעסקות ב OFFICE/EXCEL/OUTLOOK/ACTIVE DIRECTORY וכדומה

אכן לפעים זה ככה ... אבל זה מאוד תלוי באיזה בסיס תיפול אני על תקן של מרמ"ניק שזה מנהל רשת מחשוב ...

ובתאכלס לדעתי עם יש לך את הידע קצת יותר מהבסיס אז הקורסים של מר"מ זואת חרטה אחת גדולה ..!! ככה לפחות זה בשבילי

גם יצאתי לקורס של מיצוי מז"י וגם שם הרמה הייתה בינונית ומטה ...

לא יודע מה לומדים שם מנהלי רשתות בקורס המלא כי אצלי בבסיס לפעמים אני מקבל עצבים על המנהלות רשת שלנו שלא מבינות כלום מהחיים שלהם .. ואני צריך לעשות תעבודה במקומם ... ולתקן נזקים לשהם :bash:

בקיצור עם אתה הולך על זה תעשה איזה קורס שתעשה מה שאתה חושב שמתאים לך יותר

ותנסה להוציא מהמדרכים את מלוא הידע ממש תשב להם על הראש ... כי שם אתה לומד את הבסיס ...

את הידע והפרקטיקה אתה תלמד בשטח !!

מאוד תלוי לאן תשובץ .... יכל להיות שלא תראה שטח ותשב כול היום במשרד ממוזג ותעבוד דרך SMS "ממשק לשליטה מרחוק "!

אז שהיה בהצלחה עם יש לך עוד שאלות תשאל

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי כלום על מה שרשמתם ...

ללכת על טממ או מרמ ? או משהו אחר בכלל ?

ומה זאת אומרת להוציא מהם את הכל בקורס ?

נגיד יש קורס של מרמ אז כולם באים ולומדים את אותם דברים ואז כל אחד שמים איפה שהוא זה לא משנה ואחרי זה כול המרמניקים שווים באזרחות לא ? זה שאחד היה בגדוד ועשה תפקיד של מרמניק ואחר היה מרמניק בבסיס פתוח זה שווה באזחות לא ?

ואני לא יכול להיות בגדוד יש לי קהס 42

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים