עבור לתוכן

ארטיפקטים על המסך בשניה שאני מדליק את המחשב, המחשב נתקע. הכרטיס מסך מת?

Featured Replies

פורסם

אהלןן,

לפני משהו כמו שנה-שנה וחצי קניתי מחשב חדש.

את המפרט אתם יכולים לראות בצד ["מפרט מחשב"]

בכל אופן, ע"ג המחשב היה מותקן Club3d Geforce 9800GTX

עד היום הייתי מרוצה ממנו, עד שבקיץ האחרון, בשיא תקופת החום, הכרטיס מסך התחיל "לחרוק". בערך בפעמיים שבזמן משחק המחשב היה נתקע וארטיפקטים היו מופיעים על המסך.

ישר דאגתי לנקות את המחשב, והשתמשתי בתוכנה ע"מ לנתר אחר הטמפרטורות של הכרטיס מסך, שהיו נורמאליות לחלוטין.

הכל היה בסדר, ומס' ההתרסקויות הלך והצטמצם עד שזה נפסק לחלוטין.

ככה המשכתי עוד חודשיים נוספים בשמחה ובששון, עד שאתמול, לאחר כשעה משחק, המחשב התרסק עם ארטיפקטים. החלטתי שלא להדליק אותו מחדש והשארתי אותו סגור לאורך הלילה.

אלא שבבוקר המצב היה רע... קמתי וגיליתי שברגע שאני מדליק את המחשב, עוברות 2 דקות והמחשב נתקע עם ארטיפקטים על המסך. [צורות מעוותות, חרבושי צבעים וכו']

פתחתי את המחשב, ניקיתי אותו היטב, השארתי אותו פתוח ושמתי מאוורר עליו תוך כדי שאני מדליק אותו. אלא שבכל פעם שהדלקתי אותו, זמני השהי בין פתיחתו ועד תקיעתו הלכו והצמטמצו, עד שבפעם הרביעית המחשב נתקע במסך הטעינה של הווינדוס.

הבנתי שהמצב בקאנטים, ועכשיו אני תוהה לעצמי מה לעשות.

את המחשב קניתי בזמנו מSKYPC.

האם יש לכם רעיונות מה יכול להיות הדבר? יש דרך לסדר את זה מבלי לקנות כרטיס מסך חדש \ לנצל אחריות?

האם הכרטיס מת סופית?

אני ממש לא בטוח האם יש לי עדיין אחריות על הכרטיס [זה לא לשנה על הכרטיסים של Club3d? או שבכלל SKYPC הפסיקו לספק אחריות של היצרנית הזו? אני זוכר שהיו בעיות קשות איתם בתקופה האחרונה בכל הנוגע להפעלת אחריות]

במידה ואין אחריות, על אלו כרטיסי מסך הייתם ממליצים לי?

כרטיס שלא יהיה יקר בטירוף, שיתאים למפרט המערכת ושזו לא תעשה לו צוואר בקבוק...[ושיהיה לפחות לפחות באותה רמת ביצועים כמו ה9800GTX]

או שעדיף לחכות קצת ולהוציא כסף על משהו מהסדרה היותר חדשה, שתומך בDX11?

אודה לכל מי שיעזור לי.

נ.ב. - ATI לא בא בחשבון מבחינתי. רק NVIDIA.

פורסם

רוב הסיכויים שהכרטיס נדפק, אבל אני מציע שתלך למעבדה ותבדוק הכל אם אתה לא יודע לבדוק בעצמך..

לך תדע אולי יש גורמים מזיקים קסומים שדופקים לך את המחשב.

בקשר לשאלה השנייה שלך, כבר מובן שאתה חסיד nVIDIA אבל לצערך כרגע אין שום כרטיס ששווה לקחת מלבד הכרטיסים של ATI.

באמת אשמח לדעת מה הסיבה שATI לא בא בחשבון..

בכל מקרה לקנות כרטיס חדש של nVIDIA עכשיו הוא מעשה חסר כל הגיון, אם אתה סגור כלכך על nVIDIA תארגן משהו לסחוב איתו קצת ותחכה לFERMI,

תתכונן להוציא סכום סכום כי בהתחלה יגיעו רק כרטיסי HIGHEND.

אולי שווה לחכות ואלי לא, אין הרבה מידע כרגע כדי לנסות לנחש.

אם אתה הולך לקנות כרטיס היום\מחר, רק ATI, בין אם אתה אוהב אותם או לא.

פורסם
  • מחבר

שונא את ATI מכמה סיבות:

1) ניסיון גרוע איתם. מאוד גרוע.

2) אין על התמיכה של PHYSX של NVIDIA

3) האופציה הכי טובה מבחינת יחס מחיר\ביצועים היא הHD4870. הבעייה היא, שככל הידוע לי, הכרטיס מסך הזה הוא תנור. וגם ככה החדר שלי רותח.

בכל מקרה, על איזה כרטיס היית ממליץ לי?

ברור לי שלקנות כרטיס HIGH END כרגע הוא לא הגיוני בשבילי. אין לי כוונה להוציא יותר מ1000 פלוס מינוס על כרטיס חדש. כמו שאמרתי, הייתי מרוצה מאוד מהביצועים של ה9800GTX, אם אפשר להשיג משהו במחיר סביר שיתעלה על הביצועים שלו, מה טוב, אבל פחות טוב מזה, לא בא בחשבון!

בכל אופן, מכיוון ואני ממש צריך את המחשב בבית, אני אעדיף להמנע מבדיקת מעבדה שתיקח לי כמה ימים, תהיתי האם יש לכם הצעות מה אני יכול לעשות כדי לבדוק בעצמי?

פורסם

בטל אוברקלוק של המעבד (ושל כרטיס המסך אם יש)

בדוק את הכרטיס במחשב אחר או בדוק כרטיס אחר על המחשב שלך.

נסה לשלוף סטיק אחד של זכרונות.

פורסם
  • מחבר

מעבר לזה, יש כרטיס מסך שהייתם ממליצים לי לקנות?

פורסם

לאיזו רזולוציה ?

אם רק nvidia, אז - gts250 / gtx260 / gtx275

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5072

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4958

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4670

http://skypc.co.il/sg_product~28675~8~0.htm

זה מחיפוש זריז ובהתחשב בגופי קירור. אולי יש זולים יותר...

בכל מקרה לא הייתי קונה לפני שניסית לממש אחריות, בהנחה שהכרטיס עצמו באמת תקול.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאני אשלח את המחשב לבדיקה לראות האם מדובר בכרטיס המסך והאם יש לי אחריות, אבל בתרחיש הגרוע, אני כבר מתכנן לקנות.

בכל אופן, אני רואה פה כמה דברים שתפסו לי את העין.

נראה באמת שהכרטיסים של ATI מציעים יותר באותו מחיר...

אבל יש כמה הבדלים שמטרידים אותי.

ראיתי את הHD4890 שיושב לי בול על המסגרת התקציבית. הכרטיס מגיע על 1024MB זכרונות DDR5 אבל מהירות גישה של 256BIT

לעומת זאת, הGTX275 או 280 מגיעים עם 896MB וזכרונות DDR3, אבל עם מהירות גישה של 448BIT

מה שמעלה לי את התהייה - מה משתלם יותר? מה יותר טוב?

פורסם

הבדל בין 900MB ל-1GB, סוג הזכרונות ורוחב פס לא רלוונטים כמו הביצועים בשטח, פיצ'רים וכו'...

"משתלם" זה עניין אינדיבידואלי (מה יותר חשוב לך - ביצועים לשקל, תמיכה תוכנתית, צריכת חשמל, טמפ' וכדומה)

ה-gtx275 דומה בביצועים ל-4890. משתנה כתלות במשחקים והגדרות.

פורסם
  • מחבר

עיקר השימוש שלי מתמצה בצפייה בסרטים, ומשחקים [יישומים גראפיים כבדים]

חשוב לי שהטמרפטורה של הכרטיס מסך תהיה נמוכה ככל האפשר, בדיפולט [כלומר, שיהיו ברמת הסביר עוד לפני תוספות כלשהן לקירור]

ה275 יכול לענות לי על הדרישות האלה? או שה-4890 אלטרנטיבה טובה יותר?

פורסם

אני מאמין ששניהם יענו על הדרישות שלך, במיוחד אם היית מרוצה מ-9800GTX עד כה.

מבחינתי, בכלליות \ על קצה המזלג - gtx275 עדיף בתוכנה ופיצ'רים, 4890 עדיף בעלות וצריכת חשמל במאמץ.

טמפ' משתנה עם גופי קירור והגדרות מהירות סיבוב, עדיף להתבסס על סיקורים לדגמים ספציפים.

* עדיין לא ציינת באיזו רזולוציה מדובר. יכול להיות ש-gtx260 או hd5770 יהיו מספיקים, ובמקרה כזה גם DX11, בין היתר, נכנס למשוואה

(בהנחה שתשדרג מע' הפעלה, כי winxp תומך רק DX9)

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני לא משתמש בWIN XP. אני כרגע משתמש במחשב הישן שלי שרץ על WIN XP.

המחשב שהתקלקל בו כרטיס המסך רץ על WINDOWS 7 ULTIMATE.

את כל המשחקים אני מריץ על DX10

אני משתמש במסך רחב 22 אינצ', רזולוציה טבעית 1680X1050. לעיתים רחוקות במשחקים כבדים משתמש ב1440X900.

בכל מקרה, ניסית לבדוק את הבעיות עם המחשב, אי אפשר להדליק אותו יותר. כבר במסך של הדוס [או הביוס] יש ארטיפקטים והתמונה מעוותת....

פורסם

1) אפס .BIOS

2) סגור את המחשב (כבה את הספק דרך הכפתור במידה ויש).

3) לחץ כשהמחשב סגור על כפתור ההדלקה של המחשב בכדי לנדף חשמל סטטי.

4) הוצא את הכרטיס מהתושבת שלו.

5) במידה ויש חור יעודי בדלת המארז למאוורר והוא פנוי חבר מאוורר.

6) חבר מחדש את הכרטיס.

7) בדוק אם הארטיפקטים מופיעים בDESKTOP וביישומי 3D (בדוק עם 3D MARK)

פורסם

תנסה להחליף את החיבור שאליו אתה מחבר את המסך, פעם היה לי כרטיס עם ביצועים תקינים לחלוטין שאחד מחיבורי הDVI שלו נתן ארטיפקטים, זה היה 6800GT אם אני לא טועה :)

פורסם

תנסה להחליף את החיבור שאליו אתה מחבר את המסך, פעם היה לי כרטיס עם ביצועים תקינים לחלוטין שאחד מחיבורי הDVI שלו נתן ארטיפקטים, זה היה 6800GT אם אני לא טועה :)

הוא מתאר מצב שבו המערכת נתקעת בגלל בעיה שיכולה להנבע מכרטיס\מעבד לכן צריך לשלול אחד מהם.

פורסם

גם זכרונות יכולים לעשות בעיות כאלה... דבר ראשון משחקים עם זכרונות - זה הכי פשוט לשלול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים