עבור לתוכן

המחשב לא עולה לאחר הפסקת חשמל

Featured Replies

פורסם

לאחר הפסקת חשמל פתאומית

כשמדליקים את המחשב מופיע מסך הSETUP של הביוס

וכשיוצאים מהמסך עם/בלי שמירה

המסך מוחשך ומופיע הודעה NO SIGNAL

חשבתי שכרטיס המסך הלך אבל זה לא מסביר את מסך ה SETUP של הביוס בכל פעם שמדליקים את המחשב

איפסתי את הביוס ע"י הוצאת הסוללה וכלום לא השתנה

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

היי

לא מספיק לאפס את הביוס רק על ידי הוצאת הסוללה , אלא צריך ממש לנתק את הספק מרשת החשמל, או לחילופין תנתק את הספק מהלוח על ידי ניתוק חיבור ה- 20 או 24 פינים שמזין את הלוח - זה בעצם עדיף, ולקצר בלוח את מגעי ה- COMS- אם אתה לא יודע לעשות זאת, תקרא על כך בחוברת הלוח, בפרק שמטפל ב-bios.

דרך אגב, אולי תוציא את כרטיס המסך, ותחזיר אחרי כמה שניות.

ובדיקה אחרת, שתקבע אם זה כרטיס המסך או לא (מה שלא נראה לי כי אז לא היית רואה את הbios עולה בכלל) תוכל לבצע עם כרטיס מסך אחר שאולי יש לך, או לאיזה חבר/שכן.

פעולה נוספת , שעולה בראשי הוא הוצאת הזכרונות והחזרתם (הצעה זו נראית לי משהו משוגע, אבל.לך תדע.......)

בהצלחה

דרך אגב , כשאתה מעלה את ה-bios אתה צריך, לדעתי, להגדיר את העלאת המחשב ב- default (ברירת המחדל )

פורסם

זה נשמע כמו ההארד דיסק :facepalm:

קשה לי להאמין שזה משהו אחר, למרות שתיאורטית יכול להיות שזה משהו בלוח האם (לדוגמא, בקר ה-IDE או ה-SATA וכו' או רכיב קריטי אחר).

תנסה לוודא שאתה:

1. רואה את הדיסקים הקשיחים שלך ב-BIOS

2. רואה את כמות הזיכרון האמיתית שלך באופן תקין

3. רואה את מהירות המעבד כתקינה

אני מניח שיש לך עוד מחשב שבעזרתו כתבת את ההודעה - אז תנסה ליצור דיסק אתחול ולעשות BOOT ממנו, ולראות אם אתה יכול להפיק מכך תובנות מעניינות כלשהן. במקביל, אם אתה רוצה, אתה יכול להריץ את MEMTEST86+ למשך הלילה, ולראות אם יש בעיה בזיכרון.

בשורה התחתונה, אתה צריך לנסות לשלול גורמים שונים לבעיה ולנסות להבין מה בעצם "עובד" במחשב שלך ומה "לא".

נ.ב. - שאלה קטנה - המחשב נכנס לך ל-SETUP אוטומטית? בלי שאתה לוחץ על כלום?

פורסם
  • מחבר

כן, מסך ה SETUP מופיע מייד בהדלקה של המחשב

אני לא יכול להריץ כלום חוץ מזה

אני גם לא מקבל עליה רגילה של הביוס שמציג את ההתקנים וכמות הזכרון - פשוט מסך SETUP שאני יכול לשנות הגדרות אבל ברגע שאני יוצא המסך מראה NO SIGNAL

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים